Povukla se iz javnosti, a sada ekskluzivno otkriva zašto

Ljubav joj je donijela novi životni period, a ostala je jaka i kada je bilo najteže: 'Ja vam se pomirim sa svakom situacijom...'


Barbara Marinović
15.06.2019.17:00
Ljubav joj je donijela novi životni period, a ostala je jaka i kada je bilo najteže: 'Ja vam se pomirim sa svakom situacijom...'
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

sažeto

Maja Cvjetković u velikom intervjuu za 100posto otkriva sve o svom obiteljskom životu, zaokretu koji je napravila kada je napustila manekenstvo te kako je prošla kroz stresne dane boravka u bolnici


Barbara Marinović
15.06.2019.17:00

Dugo je vladala modnim pistama Hrvatske, a sa svojim prijateljicama bila je jedna od viđeniji na špici, gradskim eventima... Maja Cvjetković šibenska je ljepotica koja je titulu Miss Hrvatske osvojila 2005. godine, bila je tada jedva punoljetna. No, otad se, barem fizički, nije puno promijenila. S druge strane, godine su joj donijele zrelost, a majčinstvo joj je potpuno promijenilo prioritete.

Davno je, kaže nam u razgovoru, odustala od davanja intervjua, a više ne radi niti javni posao pa smatra da je nepotrebno da se pojavljuje u medijima često. Ipak, nagovorili smo je pa je tijekom korčulanskog odmora sa svojom djevojčicom stigla otkriti nam sve ono što joj se događalo otkako se povukla iz javnosti. Prisjetile smo se i svega što joj se događalo nekad - podijelila je s nama svoje iskustvo s tabloidima, naslovnicama, titulom Missice. U svim tim situacijama Maja je imala imidž vesele i pozitivne djevojke, a takva je ostala do danas.

Povukla se prije majčinstva iz manekenskog posla

Uz supruga Andriju Kevića i njihovu Vitu danas ima pravu malu obitelj te je Maja posvećena majka. Govori nam kako ipak nije djevojčica razlog njezinog povlačenja iz medija - dogodilo se to puno ranije. 'Više ne radim javni posao, ne bavim se manekenstvom, privatni život ne volim iznositi javno... Mislim da sam se povukla dosta ranije (prije trudnoće, op.a.), a što se tiče majčinstva, to je najljepša uloga, ali i najzahtjevnija, u to se ne možeš dati malo, to zahtjeva 24 sata maksimalne fokusiranosti. Tako da je moja pažnja cijeli dan usmjerena na Vitu', priča nam Maja.

U svojoj ulozi uživa - maksimalno. 'To je neopisiv osjećaj i ne želim propustiti nijednu fazu njezinog odrastanja jer se to ne može ponoviti niti zamijeniti ni s čim. Iznenadila me količina izdržljivosti i majčinske ljubavi', priča nam nekadašnja Miss o ljubavi prema svojoj djevojčici. Zasad, dodaje, ne planira širiti obitelj, barem ne dok Vita malo ne poraste.

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Početak trudnoće bio je težak, no Maja bi sve ponovno prošla

Majina trudnoća je, da podsjetimo, u prvom periodu bila problematična pa je mjesec dana provela u Petrovoj bolnici. Kasnije je u istoj svoje dijete donijela na svijet i sve je prošlo u najboljem redu. Tijekom tih stresnih dana boravka u bolnici, Maja je nastojala izvući najbolje iz svega. Danas bi, kaže, sve ponovila. 'Ja vam se pomirim sa svakom situacijom i iz svega pokušavam izvući najbolje. Trudnoća je inače stresan period, mene je stalno bilo strah nečega. Najbitnije je da je na kraju sve prošlo super. Ponovila bih apsolutno sve kada vidim najbolji mogući rezultat na svijetu, a to je moja Vita'.

U svemu joj je tada podrška bio poduzetnik i partner Andrija Kević. Zajedno su već dugi niz godina i Maja nikad nije bila sretnija. 'S Andrijom sam skoro šest godina. Nadopunjujemo se, međusobno podržavamo i volimo. Mislim da je to najbitnije. Vita i Andrija se jednostavno obožavaju'.

Srdjan Vrancic / CROPIX

Danas ne žali ničeg, iako bi, kaže, neke stvari napravila drugačije

Kada se okrene iza sebe, ne bi, kaže nam, ništa promijenila, no neke bi odluke i stvari odradila drugačije. Ipak, ne žali ničega, a pogotovo ne odluke da se prijavi na izbor za Miss Hrvatske. 'Nikada nisam zažalila ni za čim u životu. Neke stvari možda sada ne bih napravila, neke bi možda drugačije napravila, ali sve je to dio odrastanja i sve nas to formira u ovakve ljude kakvi smo sad. Imam samo pozitivna iskustva vezana za titulu Miss Hrvatske i drago mi je da sam doživjela to jedno nezaboravno iskustvo'.

Na sam izbor se, kaže, nije niti prijavila svojevoljno. Otišla je na nagovor i pobijedila. Odrastanje u svom Šibeniku pamti po najljepšim sličicama iz djetinjstva. 'Mislim da je odrastanje u manjem gradu na moru za djecu super. Moja obitelj je jako pozitivna i puna ljubavi. Želim Da Vita odrasta u skladnoj obitelji, punoj smijeha i ljubavi. Pozitivan stav o životu nosim iz djetinjstva od doma, i sve ću napraviti da moja Vita na život gleda na isti način'.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Planira se vratiti poslovnim vodama kada Vita krene u vrtić

Iako joj manekenstvo ne nedostaje, ima lijepe uspomene na taj period. Podržava bavljenje tim poslom, no jedino ako se usto djevojka obrazuje i ulaže tako u svoju budućnost. Pod tim bi uvjetima, kaže nam, i kćeri dopustila da se bavi takvim poslom. 'Ne nedostaje mi, ali imam samo pozitivne uspomene na taj period. Mislim da je manekenstvo super jer cure same zarađuju, nemaju strah od javnog nastupa... Ima taj posao puno pozitivnih strana, a svjesna sam da ima i negativnih i na takve bih svakako svoje dijete upozorila više puta kada bi se htjela time baviti. Usto, podržala bih je isključivo ako bi joj to bila aktivnost uz studiranje'.

Iz tog perioda ostala su joj neka prijateljstva, a svakako je najbliža s Anteom Kodžoman. Tijekom tog perioda teško joj je bilo čitati neistine o sebi, no nije se njima previše zamarala. Danas je fokusirana na majčinstvo i obitelj, no bavi se, ističe ekonomijom koju je i diplomirala. Stoga će, kada Vita krene u vrtić, nastaviti baviti se tom granom te se dalje obrazovati.

Foto: Ranko Šuvar/CROPIX

Maja Cvjetković

andrija kević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter