Zvijezda kultne serije

Ljepotom je prvo zaludjela Jugoslaviju, a onda i Hollywood: 'Imala sam tek 18 i nudili su mi svašta, ali nisam htjela potpisati ugovor s vragom. Nestala sam'


Ines Madunić
21.03.2019.19:30
Ljepotom je prvo zaludjela Jugoslaviju, a onda i Hollywood: 'Imala sam tek 18 i nudili su mi svašta, ali nisam htjela potpisati ugovor s vragom. Nestala sam'
Screenshot

sažeto

Mnogi se sjećaju Gale Videnović iz "Žikine dinastije" gdje je glumila Natašu


Ines Madunić
21.03.2019.19:30

Srpska glumica Gala Videnović slavu je stekla serijom "Žikina dinastija", gdje je glumila Natašu, ali i u filmu "Bal na vodi" u ulozi Ester.  Glumom se počela baviti još kao djevojčica, a glumila je u filmovima "Moj tata na određeno vrijeme" i "Jagode u grlu".

"Ja sam radila od svoje 4. do 21. godine non stop. Danas nakon dva snimka na YouTubeu možeš postati popularan, a to osamdesetih nije bio slučaj", nedavno je izjavila.

Kao mlada otišla je u Hollywood i tamo je pokušala izgraditi karijeru. Bilo je to 1989. godine, a tad je već bila u vezi s redateljem Vladimirom Aleksićem.

"Imala sam nepristojne ponude u Los Angelesu. Imala sam 18 godina i po američkim zakonima još nisam bila punoljetna. Tad su mnogi davali sve da dobiju takve ponude. Ali, nikad nisam pristajala na takve stvari, da sklapanje ugovora s vragom", rekla je Gala. Od karijere je odustala nakon što je rodila prvog sina.

"Živjela sam u Malibuu, imali smo unajmljenu kuću u jednom od kanjona. Na vrhu brda živio je Sean Penn, preko puta Ed Harris. Ostala sam trudna, ali nitko to ne zna. I to u trenutku kad me očekuje puno posla, ali ja vjerujem da ništa nije slučajno. Moj menadžer ima sustav da me uvuče u društvo. Ideš kod Stinga na roštilj na plaži, onda na kućni tulum benda Depeche Mode. U Malibuu svaki dan viđaš gomilu filmskih zvijezda koji su ti susjedi. Odlazila sam na audicije jer mi se trbuh još ne vidi, ali shvaćam da neću to još dugo moći kriti. I sve to u tih ključnih šest mjeseci kad mi se trebala ostvariti karijera. Nestala sam, nisam se javljala na telefon. Demiana sam rodila u Malibuu", ispričala je svojedobno.

Screenshot

Iduće godine udala se za Aleksića i dobili su još jednog sina, Pavla. Iako ju je menadžer nagovarao da ide na audicije nakon poroda i ona je to i radila, shvatila je da ne želi ostavljati dijete dadilji pa je od svega odustala.

"Kao klinka nisam imala život i ekipu nego sam jurila na snimanja. I odlučila sam biti mama. Možda sam odluku donijela i na osnovu gledanja Hollywooda iz neposredne blizine. Viđala sam te zvijezde koje idu u centre za liječenje ovisnosti i skidaju se s alkohola, tableta, droga...", rekla je.

Njihov život u Hollywoodu nije dugo trajao i obitelj se vratila u Beograd.

Pojavila se u sitcomu "Andrija i Anđelka" i seriji "Pet", no gluma joj je odavno postala sekundarna i okrenuta je obitelji. Kad se u rijetkim prilikama pojavi u javnosti ne voli davati intervjue i izjave niti pričati o privatnom životu.

Zna se da često putuju, posjećuju SAD, a veliki značaj za nju ima Bali.

"S obitelji sam tamo bila nekoliko puta po nekoliko mjeseci. Jako mi se sviđa njihova filozofija, njihov način života koji je u potpunosti u skladu s prirodom", rekla je.

Uloga Ester u "Balu na vodi" ostala je najupečatljivija, a u tom je filmu postala prava seks bomba cijele Jugoslavije. No, njoj se film ne sviđa, a nije joj se sviđao ni kad ga je snimala.

"Kad sam trebala snimiti ljubavne scene s Milanom Štrljićem, koji je igrao Rileta, redatelj i ja smo se posvađali i nismo pričali deset dana. Nisam imala problem s bilo kakvim zadatkom, ali sam, s obzirom na činjenicu da je Ester jako mlada i da je u pitanju prvo seksualno iskustvo, smatrala da ne može djelovati kao da je iskusna. Ni danas nisam pogledala film u cijelosti jer je tužan i budi mi previše emocija", izjavila je.

glumica

jugoslavenski film

Gala Videnović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter