Slavni koji su posvojeni

Lionel Richie odgojio je kćer svog prijatelja jer se ovaj nije mogao brinuti za nju


Ines Madunić
16.06.2017.10:15
Lionel Richie odgojio je kćer svog prijatelja jer se ovaj nije mogao brinuti za nju
Profimedia

sažeto

Oskarovac Jamie Foxx također nije odrastao sa svojim biološkim roditeljima, nego su ga odgojili baka i djed


Ines Madunić
16.06.2017.10:15

Da bi došli do bogatstva i slave, mnogi su celebovi morali proći kroz užasno djetinjstvo. Mnogi od njih nisu odrastali u obiteljima u kojima su se rodili, no za većinu je to značilo i sretnije djetinjstvo. Ovo su neki slavni koji su bili posvojeni. 

Steve Jobs

Joan Schieble rodila je osnivača Applea u San Franciscu 1955. godine u privatnoj klinici. No, roditelji su je natjerali da napusti svoje dijete jer je zatrudnjela sa Sirijcem Abdulfattahom Jandalijem, a oni su bili katolici. Prijetili su joj da će je razbaštiniti. Također, njezin otac je bio na samrti pa ga nije htjela dodatno uzrujavati. Stevea su posvojili Paul i Clara Jobs iz San Francisca, koji su ga poticali da se bavi istraživanjem tehnologije i mehanike te su štedjeli da bi ga mogli poslati na fakultet. Jobs svoje biološke roditelje nikad nije upoznao, ali njih su se dvoje kasnije vjenčali i imali kćer Monu.

Reuters

Nicole Richie

Najbolja prijateljica Paris Hilton odrasla je u domu pjevača Lionela Richieja (67) i njegove prve supruge Brende Harvey-Richie. Njezini roditelji Peter Michael Escovedo i Karen Moss bili su Richiejevi obiteljski prijatelji, a kad je Nicole (35) imala tri godine upali su u tešku financijsku situaciju. Nisu je mogli uzdržavati.
"Vjerovali su da će Lionel moći brinuti za mene", rekla je Nicole. Službeno su je posvojili kad joj je bilo 9 godina, a Michael Jackson bio joj je kum.

Profimedia

Jamie Foxx

Holivudski glumac rođen je u Teksasu kao Eric Marlon Bishop. Njegova majka Louise Annette Talley Dixon bila je posvojena, a ubrzo nakon rođenja Jamieja (49) su ostavili kod njezinih roditelja. Njegovi biološki roditelji nisu imali veze s njegovim odgojem, a svoju baku Esther Marie Nelson Foxx je često navodio kao jedan od najvažnijih razloga svog uspjeha. Poticala ga je da se bavi glazbom.

Reuters

John Lennon

Roditelji su Johnna Lennona dobili u ratno vrijeme, a ubrzo nakon njegova rođenja su se rastali. Majka Julia počela je živjeti s drugim muškarcem i rodila drugo dijete, a njezina sestra Mimi stalno joj je govorila da se ne brine za Johna. Julia je zato njoj i njezinom mužu prepustila roditeljstvo nad budućim Beatleom, no kad je dječak imao pet godina, otac Alfred došao je po njega i odveo ga doma. Planirao je pobjeći s njim na Novi Zeland. Spriječila ga je majka Julia te su nakon svađe natjerali dječaka da odluči s kime želi živjeti. Izabrao je oca, no ipak je otišao živjeti s majkom. Ubrzo je ipak ponovno završio kod tete Mimi, koja nije bila oduševljena time što mladić svira gitaru jer je mislila da od toga neće moći živjeti.

Getty Images

Coco Chanel

Najpoznatija modna dizajnerica Gabrielle Coco Chanel bila je drugo dijete od ukupno pet siromašne obitelji Eugenie Jeanne i Alberta Chanela. Kad je imala 12 godina, majka joj je umrla od bronhitisa, a otac se nije znao nositi s petero djece niti ih je mogao hraniti. Sinove je poslao na rad na farme, a kćeri u sirotište u samostan. Odrastala je u vrlo strogim uvjetima, ali je tamo naučila šivati. Iz sirotišta je morala izaći kad je navršila 18 godina, a neko je vrijeme živjela u kući za katoličke djevojke u Moulinsu, zarađujući kao krojačica.

Profimedia

star vibes

Jamie Foxx

posvajanje

John Lennon

posvojenje

Steve Jobs

coco chanel

Nicole Richie

Lionel Richie

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter