Neotkrivena tajna naše glumice

Ulogu fatalne Violete iz 'Boljeg života' trebala je igrati naša ljepotica! Otkriveno je zbog čega je nije prihvatila


100posto
30.05.2019.11:00
Ulogu fatalne Violete iz 'Boljeg života' trebala je igrati naša ljepotica! Otkriveno je zbog čega je nije prihvatila
Screenshot: Youtube

sažeto

Ena Begović zbog prezaposlenosti je odbila kultnu ulogu, koja je kasnije proslavila Lidiju Vukićević


100posto
30.05.2019.11:00

Uloga u seriji 'Bolji život' donijela je Lidiji Vukićević ogromnu slavu u tadašnjoj Jugoslaviji, postala je tada neprikosnoveni seks simbol i žudnja brojnih muškaraca. No, uloga Violete Popadić zamalo joj je izmaknula - i to sve zahvaljujući našoj legendarnoj glumici Eni Begović.

Naime, uloga je prvotno ponuđena tada mladoj Eni, ženi iznimnih fizičkih i glumačkih gabarita. Ulogu je Begović na kraju odbila, a sve zbog obaveza koje je imala u kazalištu. Naime, igrala je te godine u predstavi 'Skup' Marina Držića na Dubrovačkim ljetnim igrama. Sa sestrom Mijom pripremala je tada 'Gričku vješticu'.

Damjan Tadić/Cropix

Sagradila kuću od 'Boljeg života'

Igrom slučaja tako je izbor pao na tada mladu i relativno nepoznatu Lidiju, koja je i sama svjesna da ju je 'Bolji život' proslavio. 'Nekada smo zaista mogli živjeti od glume. U vrijeme 'Boljeg života' ja sam sagradila kuću na Dunavu, a automobil kupila od jedne reklame... Danas se od glume ne može živjeti, pogotovo ne od kazališta. Morate imati dodatni posao i sreće. Nikad nisam bila u stalnom radnom odnosu, volim slobodu u svakom smislu te riječi i u svakoj sferi', rekla je svojedobno Lidija.

Screenshot

Iako joj se nakon te uloge sreća nasmijala pa je imala brojne ponude, zbog braka i majčinstva zamrzla je karijeru na vrhuncu popularnosti. Udala se za nogometaša Mitara Mrkelu, preselili su iz Srbije i dobili dva sina. Par se razveo 2000. godine, a onda se Vukićević vratila svom poslu.

Svojedobno je Lidija ušla i u politiku, učlanila se u stranku Vojislava Šešelja, ušla je čak i u Narodnu skupštinu Republike Srbije. Kasnije je iz politike izašla, a godinama kasnije sunčala se bezbrižno pod opatijskim suncem. Obožava pokazivati svoje obline i zavidnu tjelesnu formu kakvom se ne mogu pohvaliti ni puno mlađe joj kolegice.

Bolji život

Ena Begović

Lidija Vukićević

newsletter

Prijavite se na Newsletter