Samo moralno

Lidija napala Severinu: Fotke u bikiniju su ok, ali bradavice su 'degradirajuće'?


Ines Madunić
28.08.2018.20:00
Lidija napala Severinu: Fotke u bikiniju su ok, ali bradavice su 'degradirajuće'?
Neja Markičević/Cropix

sažeto

Splićanka je napala kolegicu u najnovijem ispadu na Instagramu


Ines Madunić
28.08.2018.20:00

Prošlo ljeto Lidija Bačić osvojila je naciju svojom elokventnom raspravom o lažnom moralu sa sociologom i autorom self help literature Brunom Šimlešom. Ovaj se žalio kako su njezine seksi fotke loš utjecaj na njegove i druge hrvatske kćeri, dok mu je Lidija objasnila kako nema ništa loše u tome da žena dobro izgleda i da zbog toga nikome ne bi trebalo biti neugodno te ju ne bismo trebali osuđivati. Svi su bili na njezinoj strani jer Šimleša je u velikom stilu pokazao što znači biti prikriveni seksist i mizoginist koji se koristi lažnim moralom da bi opravdao svoja uvjerenja.

Godinu dana poslije, Lidija je napala kolegicu Severinu jer su u javnost procurile njezine gole fotke.

Pjevačica, koja je postala poznata po svom savršeno isklesanom tijelu i koja obožava koristiti hashtag #neverphotoshop, objavila je svijetu kako od nje nikad nećemo doživjeti seks snimku (držeći, duhovito, selotejp na kojem je napisano 'sex tape'), ali "ni sasvim gole i degradirajuće slike".

Lidija nastavlja.

 

Ta-daaa!😂😂 Ovo je jedini sex tape koji ćete vidjeti od mene😂😂😂😂😂😂 Ni sasvim gole i degradirajuće slike nećete doživjeti...😎 Ovo iživljavanje na svim pjevačicama mora prestati...to što je netko nekad nešto učinio ili bio nepažljiv-ne znači da bi i ostali to sebi dopustili😉 Znači, kad izađe nekome nova pjesma ili slika ...ne pišite kao bez mozga: .."Ništa od toga dok ne snimiš filmić na jahti"... "Skini se gola kako se slavna kolegica skinula"..."Sve ste vi iste"... Nismo! Od mene nećete nikada dobiti više od dobro odmjerenih showbizz fotki koje koristim za drustvene mreže ili koncertne nastupe...ali i nista manje od dobrih pjesama i dobrih koncerata😊 Poštujem sebe, svoju obitelj i neke granice neću prijeći...kao i mnoge kolegice... Zato...otkačite od samopouzdanih žena koje same grade svoju karijeru i malo stanite na loptu.Primitivno je etiketirati cijelu profesiju zbog pojedinaca. Uzivajte u zadnjim danima ljeta 2018 jer se ono nikad nece vratiti☀ Ja idem u naše lipo more🏝 Pozdrav #sretnaspretnapametna #istasiglas #nevereverphotoshop #planetlille

A post shared by LIDIJA BAČIĆ LILLE🇭🇷Singer🎤 (@lidijabacic_lile) on Aug 28, 2018 at 1:40am PDT

"Poštujem sebe, svoju obitelj i neke granice neću prijeći... Kao i mnoge kolegice...Zato... Otkačite od samopouzdanih žena koje same grade svoju karijeru i malo stanite na loptu. Primitivno je etiketirati cijelu profesiju zbog pojedinaca", zaključuje Lidija. 

Pri tome je iskoristila incident star 14 godina kojim je njezina kolegica bila osobno povrijeđena i zbog kojeg je godinama doživljavala neugodnosti te bila etiketirana kao osoba bez morala. Jer je žena koja je imala spolni odnos. Oženjeni muškarac, sjetimo se, nije imao ni blizu takav tretman.

Čak su i oni najprimitivniji pojedinci u našem društvu prestali pričati o porniću kad pričaju o Severini pa ostaje nejasno iz kojeg razloga se Lidija uhvatila moraliziranja baš sada.

Ona, čini se, smatra kako je bikini sasvim u redu, ali biti potpuno gola na fotografiji - ne daj bože da se vidi bradavica! - degradirajuće je.

Nije degradirajuće, dakle, nastupati u grudnjaku i vrućim hlačicama, fotografirati se u kupaćem kostimu bez da pokažeš svoje lice, s raširenim nogama i općenito koristiti svoju seksualnost da bi se došlo do slave i popularnosti. Ali, nemoralno je i ponižavajuće - seksati se?

 

Tko radi ne boji se gladi🔥 Ipak, između 2 koncerta u 2 dana ...nađem način da uživam u kupanju... Nitko ne voli more kao mi-Dalmatinci i Dalmatinke :) Volim našu obalu🇭🇷 ali uvijek su to uvale gdje me nitko ne vidi i mogu uživati u ljepoti Jadrana ;)... Meni ni oblaci danas🌤 ne smetaju jer volim mir i sol na svojoj koži... Znam da se neki slikaju po jahtama i sa koktelima...neka im... Ja volim svoju publiku i svoje pjesme...to mi je dovoljno...ne patim od lažnog glamura...u našoj zemlji trebaš biti lud pa da nisi socijalno osvješten 😉 Hvala Bogu..ne moram obrađivati fotke kao sve..samo guštam...takva sam kakva sam..i volim sebe💪 #planetlille #istasiglas #nevereverphotoshop #lidijavjerojatnonajboljapjevačicauhrvatskoj #lidija6godina570koncerata #lidijaposvuda

A post shared by LIDIJA BAČIĆ LILLE🇭🇷Singer🎤 (@lidijabacic_lile) on Aug 25, 2018 at 10:16am PDT

Ovo nije prvi put da je Lidija natuknula kako između nje i Severine nema puno ljubavi. Prije otprilike godinu dana također na Instagramu napisala je kako je njihov zajednički koncert u Sloveniji otkazan. Navodno je razlog taj što je na jednom od plakata Lidijino ime bilo napisano većim fontom i samo je njezina fotografija korištena za najavu nastupa. Severina se navodno bunila, odnosno njezin menadžment, a onda i odustala od cijelog nastupa.

"Ups... Ja na odmoru i menadžer mi javi da neki ne odmaraju nego kopaju i lobiraju. Ono kad tim starije kolegice na zajedničkom koncertu ne dopušta tvoju sliku na plakatima... Wtf... Šta je to s ljudima? Šta se može... Ima nas svakakvih. Velenje vidimo se drugom prilikom bez negativne energije", napisala je tada Lidija.

Uz taj je status stavila i hashtag "volim što me ne voli", aludirajući tako na Severinin zaštitni hashtag "volim što se volimo". Također je stavila tagove "živi i pusti druge da žive", "sve dođe na svoje", "sat otkucava" i "čist obraz je najvažniji".

 

#planetlille #istasiglas #nevereverphotoshop #lidijabacic

A post shared by LIDIJA BAČIĆ LILLE🇭🇷Singer🎤 (@lidijabacic_lile) on Aug 3, 2018 at 10:00am PDT

U jednom je Lidija u pravu - "primitivno je etiketirati cijelu profesiju zbog pojedinaca". Kao što je primitivno etiketirati kolegicu kao osobu koja "ne poštuje sebe ni svoju obitelj" zbog njezinih izbora ili stvari koje su joj se dogodile bez da je ona za njih kriva. Jer, samo muškarci mogu misliti da je namjerno pustila svoju snimku seksa u javnost. Žene u ovom društvu nazivaju kurvama za puno manje. A to zna i sama Lidija, koja se suočila s predrasudama jer voli pokazivati svoje tijelo. I na to ima potpuno pravo, ali ne bi si smjela dopustiti gradnju karijere na temelju ponižavanja kolegica ili potenciranja svađa s njima.

Instagram

Severina

svađa

Lidija Bačić

estrada

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter