No Comment by vaša Ljubica

Lažna prijateljstva očitija od 'originala' iz Istanbula: Uvlači joj se nenormalno, iza leđa je ogovara bez milosti


100posto
28.09.2018.10:35
Lažna prijateljstva očitija od 'originala' iz Istanbula: Uvlači joj se nenormalno, iza leđa je ogovara bez milosti
Foto: iStock

sažeto

Vaša Ljubica u trećoj će epizodi svoje kolumne dati uvid u lažna prijateljstva koja vladaju društvenom scenom


100posto
28.09.2018.10:35

Dragi moji,

Sigurno ste se već pitali kad će taj petak? Nisam Vlatka Pokos, ali sam Ljubica, i dolazim s još jednom porcijom javnih i tajnih grijeha. Sigurno ste se i sami susreli nekad u životu s lažnim prijateljem ili prijateljicom, onih koji vas izgrle, a zapravo vas ne podnose. Neka održavate radi posla, druga radi obiteljske situacije, treća jer vam je zabavno. Najzdravija katerija među vama su oni koji takve odnose prekidaju. Bolje biti sam nego u lošem društvu.

Filanje i smijanje

Nažalost, ne pije vodu takva spika kad su naši estradnjaci u pitanju. U svim krugovima ima ljigavaca, ali u tom svijetu - da vam se želudac stisne. Primjer vam je zlurado naslađivanje poznatog showbizz lika koji jednu od svojih najboljih frendica nagovara na nemilo filanje botoksom. Sad kad je žena postala voštana figura za siromašne, iza leđa joj padaju komentari, a u facu joj se laska nemilo i nerealno. Okrutni su nekad ljudi koji vam skrešu sve u lice, ali barem su pošteni. Takvi rijetko brojaju iza leđa i prijateljstvo im je bar koliko toliko važno.

Zlica izludila 'prijateljice'

Nije to jedini slučaj, zločestoće ima posvuda. U ime girl powera istupala je dugo vremena jedna već dugogodišnja pripadnica estrade. Nažalost, isključivo za medije, kad bi se upalii - diktafon, mikrofon, kamera. U pozadini je toliko maltretirala svoje kolegice s kojima je usko surađivala - da im se do dana današnjeg digne želudac na spomen te iste. Količinu njenih ogovaranja, prosutog otrova u lice, a još više iza leđa - teško je i dočarati. Uzrokovala je na kraju kraj - i prijateljstva i suradnje.

Foto: iStock

Od dragaaaaa do ne vidim te, ne čujem te

No, da ne bi na meti bili samo oni svima poznati, ima tu i pozadinskih igrača koje ste mogli na eventima vidjeti. 'Dragaaaaaaaaaaa, pa kako si, jako si zgodna', čut ćete to bar 77 puta na bilo kojem gradskom događaju, čak i ako ste slučajni prolaznik, nesretnik koji mora nositi cuge ili nešto treće. A odokativno je i vlasniku dioptrije -20 jasno da 'dragaaaaa' nit' je zgodna, nit' joj je dan. Takvi će se najčešće kasnije, danas, sutra, kad im poslovno neće ta draga trebati - okrenuti leđa i ni 'bok' neće dobiti. Opeklo se tu i jedno poznato showbiz ime. Kako je nestalo utjecaja, nestalo je i uvlakača. Gospodska škola - novinarska ili PR-ovska odavno izumire, no ima još takvih i treba ih pohvaliti. O novokomponiranim slavnim zvijezdama i nećemo, takvi su najgori.

Nećemo ni ulaziti u one koji znaju o svojim bliskim ljudima prilično intimne situacije pa ih po dogovorima, forumima, poznanstvima 'prodaju' za vlastitu korist, ili iz jednostavne zlobe. Patologija žešće vrste, ima i toga.

Najpoznatiji svjetski primjer

I ne govorimo samo o Hrvatskoj i regiji. Hejta u nenormalnoj količini ima i u Hollywoodu. Beyonce je neko vrijeme pozirala uz Kardashianku zbog muža, ali bilo je jasno da joj se diže kosa na glavi kad s ovom mora pričati, biti stavljena na istu fotku, u isti kontekst. Išla joj je na živce, i koliko god se trudila sakriti i glumiti neko vrijeme - svi su znali da bi se Kim mogla ulizivati do preksutra.

Ima i onih pravih prijateljstava, koja se održavaju, ekipe koja bi si uskočila bez problema. No, to su većinski i ostvareni ljudi, bez potrebe da se zamaraju tuđim situacijama i problemima, nemaju potrebe za naslađivanjem. Bitno je okružiti se što boljim i kvalitetnijim ljudima. Poslovno i privatno.

Foto: iStock

Treće pravilo showbiza - Otvori i oči i uši, a iza leđa imaju nekog tko će ih čuvati!

Barem jedna osoba u okruženju mora vam biti odana, mora joj biti istinski stalo. Ne da od vas dobije korist, novac, prestiž, karijeru - nego da čuva vaše tajne, životne padove, komplekse... Ako postoje i našli ste ih - čuvajte takve. Fejkeri koji su očitiji nego torbica iz Istanbula - to će vas koštati svega.

Do sljedećeg tjedna ljubi vas vaša,

Ljubica

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i/ili osobama u kolumni je slučajna i nenamjerna.

Scena kolumna

No Comment

newsletter

Prijavite se na Newsletter