Pametna odluka?

Lana Pavić donijela je nedavno veliku odluku! A, prije nje isto su učinili i Sandra Perković, Antonija Mišura, Robert Kurbaša... Zašto?


Barbara Marinović
03.10.2018.16:50
Lana Pavić donijela je nedavno veliku odluku! A, prije nje isto su učinili i Sandra Perković, Antonija Mišura, Robert Kurbaša... Zašto?
Foto: CROPIX

sažeto

Jasno je da su zgodne i uspješne dame i gospoda u politici radi privlačenja glasova - i ničeg drugog... Teško je povjerovati da se izvan svojih područja razumiju u društvene problematike, niti im to treba


Barbara Marinović
03.10.2018.16:50

Stranka 'Pametno' dobila je ovih dana novu članicu. Predsjednica stranke Marijana Puljak predstavila je Ivanu Milas Klarić i Lanu Pavić kao njihove nove političke nade. Nije nas nimalo začudilo što se Pavić odlučila na taj korak. Naime, u nedavnom velikom intervjuu za 100posto Lana je progovorila o svom skorašnjem doktoratu iz područja politologije, osvrnula se i na društvenu situaciju u Hrvatskoj, na stanje s migrantima, jačanje desnice... Jasno je da dugogodišnja novinarka i urednica rezonira sa svog aspekta, koji je potkovan i obrazovan. Stavovi su joj izbrušeni i jasni, pa ne čudi što se odlučila na korak dalje. Politički se angažirala u stranci kojoj vjeruje i tako će se boriti za promjene u zemlji u kojoj odgaja i svoje troje djece.

Foto: CROPIX

Nisu, doduše, svima baš prva rupa na svirali manjine, iako čisto sumnjamo da su dame i gospoda iz javnog života imali neku lošu namjeru pri ulasku u politiku. Jedna od takvih svakako je i Sandra Perković. Mnogi će reći - što će Sandri politika? I moramo se složiti s njima. Velika sportašica, zgodna, mlada žena, puna rezultata i potencijala. Koliko god joj to možda i nije trebalo, u politiku je ušla kroz stranku Milana Bandića, kojeg je u periodu od 28. prosinca 2015. do 14. listopada 2016. mijenjala u saboru.

CROPIX

Da je Bandić aktivirao veliki broj ljepotica u stranci, govori i činjenica da je u zagrebačkoj gradskoj Skupštini neko vrijeme zastupnica bila Ana Rucner. Zamijenila ju je u svibnju ove godine bivša Miss Universe - Natalija Prica Oreški. Rucner je svoje povlačenje objasnila privatnim razlozima, a Natalija ulazak u politiku objasnila željom da unaprijedi životni standard, između ostalog, i za mlade grada Zagreba.

Veliku podršku u celebrity krugovima broji i HDZ, a među članovima je i poznati glumac Robert Kurbaša. Veliki podržavatelj stranke je i glazbenik Željko Bebek, a 2015. godina izašao je i cijeli popis imena koja su podržavala tada Domoljubnu koaliciju. Najzvučnija imena svakako su Tony Cetinski, Jole, Nika Fleiss, Miroslav Ćiro Blažević, Mate Mišo Kovač, Marko Perković Thompson, Antonija Mišura, Dino Rađa, Radojka Šverko, Igor Štimac... I spomenuta ljepotica - Antonija Mišura, članica je HDZ od davnih dana, a bila je izabrana i u Gradsko vijeće Šibenika. U HDZ-u je odnedavno i Tea Mlinarić, koja je činom učlanjivanja podržala Darka Milinovića.

CROPIX

U politiku je svojedobno ušla i Katarina Prnjak, također negdašnja Miss Hrvatske. Mlada SDP-ovka nedavno je u razgovoru za 100posto otkrila da je motiv njenog ulaska u politiku bilo nezadovoljstvo stanjem u državi pa se iz tog razloga odlučila aktivirati. Naglasila je i da joj politika ne služi za osobnu promociju. Među poznatim podržavateljima SDP-a su i Urša Raukar, Mile Kekin, Saša Broz...

CROPIX

Sandra Perković

Ana Rucner

Lana Pavić

Natalija Prica Oreški

Antonija Mišura

Katarina Prnjak

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter