Najuspješniji domaći dizajner

Korzeti po mjeri za svjetske zvijezde iz radionice Zigman: Nicki Minaj ga obožava, nose ga Cheryl, Fergie i Little Mix, no folk zvijezda njegova je muza


Ines Madunić
19.11.2018.14:00
Korzeti po mjeri za svjetske zvijezde iz radionice Zigman: Nicki Minaj ga obožava, nose ga Cheryl, Fergie i Little Mix, no folk zvijezda njegova je muza
Instagram

sažeto

U kreacijama Juraja Zigmana pojavljuje se sve više svjetskih zvijezda


Ines Madunić
19.11.2018.14:00

Gotovo skulpturne kreacije Juraja Zigmana odavno su napravile boom na domaćoj dizajnerskoj sceni, a brzo je bilo jasno da se neće zaustaviti samo unutar granica naše zemlje. Malo po malo, njegov su dizajn počele nositi regionalne, pa i svjetske zvijezde. A samo u posljednja dva tjedna Zigmanov se potpis pojavio na dva svjetska eventa i nije prošao nezapaženo.

Prvo je britanska pjevačica Bebe Rexha u roza Zigmanu pjevala na reviji Victoria's Secret u New Yorku - revija koju prati cijeli svijet. A sinoć se u X Factoru Cheryl pojavila u njegovoj kreaciji i oduševila publiku.

 
 
 
View this post on Instagram

Thanks for having me @thexfactor ❤️

A post shared by Cheryl (@cherylofficial) on Nov 18, 2018 at 12:43pm PST

"Svaka nova vijest kad netko odabere moj dizajn u svijetu potvrdu su mog rada i daje mi dodatni vjetar u leđa. Moja koncentracija sada je usmjerena ka velikoj samostalnoj reviji koja će se 10. prosinca održati u Guvernerovoj palači u Rijeci koju s nestrpljenjem iščekujem, jer bit će to nešto drugačije od mene", rekao je Zigman, koji priprema i neka nova iznenađenja, nove suradnje o kojima zasad ne smije pričati.

Promo

No, o nekima već znamo ponešto. Tako je s repericom Nicki Minaj ostvario jednu od važnijih suradnji. Nekoliko puta radio je za nju - prvo za nastup na MTV VMA nagradama u kolovozu, kad je za nju izradio zlatni korzet u stilu Kleopatre, a onda i za njezin spot "Woman Like Me".

Kostim za VMA nagrade Juraj je osmislio za tri dana, a Nicki je bila oduševljena. Također, njezin je nastup bio najgledaniji na društvenim mrežama na cijeloj dodjeli.

Promo

Crno-bijeli kostim izradio je i za Fergie, koja je u originalnom Zigmanu nastupila na festivalu Rock in Rio, baš kao i njezini plesači te gost Pablo Vittaro.

 
 
 
View this post on Instagram

#rockinrio

A post shared by Fergie (@fergie) on Sep 17, 2017 at 12:10pm PDT

Ženska grupa Little Mix našeg je dizajnera poželjela za svoj prošlogodišnji nastup na dodjeli Brit Awards. Kontaktirali su ga njihovi stilisti, a pripreme za takve projekte uglavnom traju oko mjesec dana.

"Danas granice zaista nisu bitne, stvarno nije važno jeste li modni dizajner u New Yorku ili u Rijeci, zahvaljujući globalizaciji i društvenim mrežama, ako je vaš rad kvalitetan, ako iza njega stoji autentičnost, kreativnost i veliki rad i trud", rekao je Zigman, koji je oblačio i naše zvijezde kao što su Severina i Jelena Rozga, no postoji jedna pjevačica za koju misli da je najbolja ambasadorica njegovih kreacija, a to je Jelena Karleuša.

Za nju je svojedobno izjavio kako je ona "apsolutni DNK njegovog brenda".

 
 
 
View this post on Instagram

Be the best version of you! 👗@zigman_official 👒@yousseflahlou__ 👠@prada Photo by @andrejadamnjanovic

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on Jan 6, 2018 at 1:23am PST

hrvatski dizajn

domaći dizajn

Nicki Minaj

Cheryl

Little Mix

Juraj Zigman

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter