molio ga je da prestane piti

Prijatelj DJ predvidio je Aviciijevu smrt: Vidio sam kako postaje dio 'kluba 27', bilo je to strašno za gledati


Mia Peretić
21.04.2018.19:15
Prijatelj DJ predvidio je Aviciijevu smrt: Vidio sam kako postaje dio 'kluba 27', bilo je to strašno za gledati
Reuters

sažeto

Kolege su ga upozoravali da previše pije, a često ih je šokirao njegov iscrpljeni izgled dok se borio s alkoholizmom


Mia Peretić
21.04.2018.19:15

DJ Laidback Luke 'predvidio' je smrt Aviciija, jednog od najpopularnijih DJ-a koji je jučer u 28. godini života preminuo u Omanu, piše the Sun. 

U razgovoru za časopis Billboard je prije tri godine upozoravao na rizike koji dolaze uz hektičan životni stil koji vode DJ-evi. 

Laidback Luke, pravim imenom Lucas Cornelis van Scheppingen, tada je rekao da strahuje za život svog kolege i prijatelja, te da sumnja da bi se mogao pridružiti zloglasnom 'Klubu 27': mladim i talentiranim glazbenicima poput Amy Winehouse, Jima Morrisona, Kurta Cobaina i Jimija Hendrixa, koji su od droge ili alkohola skončali sa svojih 27 godina: 

"DJ-evi na turneji u prosjeku noću spavaju četiri sata, a uz piće, aftere i sve ostalo... Za razliku od pop, rock ili rap glazbenika koji idu na turneje u ciklusima, DJ je uvijek na turneji". 

Avicii, pravim imenom Tim Bergling, angažirao je Laidback Lukea da svira u njegovom klubu na Ibizi. Kaže da je bio šokiran koliko je umorno Avicii izgledao dok se borio sa svojim problemima:

"U tom trenutku, vidio sam svog prijatelja, koji ima 26 godina, kako postaje dio 'Kluba 27'. Zvuči grozno, no istina je, tada me preplavio nevjerojatan osjećaj frustracije".

Nile, koji je također radio s Aviciijem, zadnji puta je s njim svirao na koncertu prije tri godine. Glazbeni veteran nije skrivao razočaranje kada je otkrio da mu je kolega pijan, te ga je 'špotao' zbog ugrožavanja vlastitog zdravlja:

"Bilo je malo tužno jer je obećao da će prestati piti, a kad sam ga te večeri vidio pijanog, rekao sam mu: Stari, što radiš? Što se zbiva? Rekao si da ćeš prestati". 

Iako se znalo da Avicii ima zdravstvenih problema, dijelom uzrokovanih ovisnošću o alkoholu, detalji smrti poznatog DJ-a još nisu poznati. 

smrt

alkoholizam

DJ

Avicii

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter