Preživjela gubitak

Koka iz 'Boljeg života' bila je najmlađa na akademiji, a vrlo rano je ostala udovica. Tragediju je prebrodila uz djecu, unuke i glumu


Ines Madunić
20.04.2019.08:00
Koka iz 'Boljeg života' bila je najmlađa na akademiji, a vrlo rano je ostala udovica. Tragediju je prebrodila uz djecu, unuke i glumu
Screenshot

sažeto

Jelica Sretenović najpoznatija je po ulozi u omiljenoj seriji


Ines Madunić
20.04.2019.08:00

Neki ju i danas, 30 godina nakon emitiranja "Boljeg života", zovu Koka, a Jelici Sretenović to ni ne smeta. Ponosna je na ulogu Popadićeve snahe Koviljke Stanković.

Glumica je odmalena znala da će se baviti tim poslom. Odrasla je s majkom, a s ocem nikad nije imala blizak odnos. On ih je brzo napustio.

Već u srednjoj školi odlučila je da će biti glumica i prijavila se na Dramsku akademiju u Beogradu u drugom razredu.

"Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od tajnika škole. Pitao me jesam li normalna i rekao da ne može vjerovati da se ispisujem iz škole, a nisam ni drugi razred završila", ispričala je.

Ništa ju nije moglo zaustaviti i prijemni je zaista prošla. Kad su njezini vršnjaci upisivali treći razred srednje škole, ona je postala studentica.

 
 
 
View this post on Instagram

smekerica Tale i ja tv novosti naslovnica

A post shared by JelicaSretenovicOfficial (@jelicasretenovic) on Feb 7, 2017 at 7:15am PST

"Tada smo isto izlazili kao što djeca danas izlaze. Od matineja u Domu omladine pa do diskoteka koje su tada bile najjače! Vraćali smo se kući u četiri ujutro. Pa ja sam sve to 'poobavljala' do svoje 18. godine jer sam se udala s 19", rekla je. Zaljubila se u Miloša Sretenovića koji je bio deset godina stariji od nje. Bio je, zapravo, prijatelj njezine tete.

"Dolazio je po nju da idu zajedno u školu. Praktički me gledao kako rastem. Kad su oni imali 16 godina, ja sam imala pet, kad su išli na fakultet ja sam krenula u školu. Iako smo se znali otprije naš susret poslije svih tih godina bila je ljubav na prvi pogled. Hodali smo godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovjek, radio je u gradskoj skupštini i, normalno, izlazio po restoranima. Kad sam ja htjela u disko išao bi sa mnom. Ja se izludujem, isplešem, a on sjedi i čeka, ponekad se prekriži", rekla je.

Brzo je ostala trudna, sve to dok je još bila studentica. Nije zanemarivala akademiju, dapače. Išla je na sva predavanja do deset dana prije porođaja.

"Ana se rodila u travnju, a u svibnju je bio ispit iz glume s treće godine. Bio je ozbiljan i velik ispit. Izašla sam, naravno, i prošla, onako iz rodilišta. Sve se može", zaključila je. S Milošem ima i kćer Olju.

Diplomirala je u roku i postala najmlađa osoba koja je završila beogradsku akademiju.

Prva uloga bila je u seriji "Žive veze", zatim u filmovima "Tesna koža", a onda je došao "Bolji život". To joj je do danas najpopularnija uloga po kojoj je mnogi pamte. Jelica se u dugačkoj karijeri pojavila u više od 70 filmova i serija.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JelicaSretenovicOfficial (@jelicasretenovic) on Aug 23, 2016 at 2:53pm PDT

Najveću tragediju doživjela je 1999. godine, kad je njezin suprug preminuo od srčanog udara. Ostala je udovica s 45 godina. Osim uz kćeri i unuke, tugu je prebrodila radom na novim projektima. Jedan od većih bio je "Zona Zamfirova" 2002. godine.

"Ne vrijedi ni razmišljati o tome bih li se udala drugi put jer to dođe ili ne, a za sada se u mom životu još nije pojavio pravi muškarac. Voljela bih ipak da ne budem sama jer to na kraju nije ni prirodno. Bit će što će biti, a ja tu ne mogu ništa. Kažu da ono što silno želiš, to ti se i ostvari, a ja očigledno nisam dovoljno snažno poželjela. Ali, ima još vremena", rekla je Jelica, koja i danas neumorno glumi.

glumica

Bolji život

jelica sretenović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter