Video: Odrekla se selfija

Kim Kardashian: 'To je zastarjelo, nitko više ne bi trebao sam snimati svoje fotografije'


Valerija Bebek
19.10.2017.19:25
Kim Kardashian: 'To je zastarjelo, nitko više ne bi trebao sam snimati svoje fotografije'
Profimedia

sažeto

Prošle godine izdala je knjigu u selfijima, sada kaže da su demode


Valerija Bebek
19.10.2017.19:25

Selfiji su mrtvi! A njihovu smrt proglasila je ni više ni manje nego njihova kraljica -Kim Kardashian. Kada to kaže autorica knjige koja je posvećena selfie fotografiji ('Selfish'), na tu se činjenicu treba obratiti pozornost.

Izgleda kako je najpoznatijoj svjetskoj zvijezdi realitija dosadio taj vizualni izričaj čim je izrazila zamor zbog uporabe selfija na društvenim mrežama, piše Independent

Kim je prihvatila izazov na Twitteru 'Bi li radije' (Would You Rather), na kojem su je upitali što bi izabrala - da ne može objaviti niti jedan selfie ili da više nikada ne koristi Snapchat.

Vjerojatno bi mnogi pomislili kako će Kim odbaciti Snapchat i nastaviti vladati carstvom selfija, no iznenadila je sve. "Radije nikada više ne bih objavila selfie. Da.", odgovorila je. "Nekako osjećam, ne znam, kao da selfiji stvar prošlosti, od prije nekoliko godina", dodala je u objašnjenju svog izbora.

Riječ selfie pojavila se 2012., a iduće godine ušla je u Oxfordov rječnik engleskog jezika., što pokazuje kolika je raširena njezina svakodnevna uporaba. Pretraga na internetu najveća je bila u 2014, kada je selfie doživio svoj veliki uzlet. Vjerojatno su tome pogodovali i sve moderniji pametni telefoni s prednjim kamerama. S uzletom Instagrama i Snapchata legendarni selfie postao je fenomen.

društvene mreže

twitter

Kim Kardashian

selfie

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter