Politika na Grammyjima

Kesha rasplakala sve pjesmom o svom zlostavljaču, Hilary čitala Trumpovu kontroverznu biografiju


Ines Madunić
29.01.2018.15:40
Kesha rasplakala sve pjesmom o svom zlostavljaču, Hilary čitala Trumpovu kontroverznu biografiju
Reuters

sažeto

Na dodjeli glazbenih nagrada nije nedostajalo društvene i političke kritike


Ines Madunić
29.01.2018.15:40

Baš kao i na svakoj dodjeli nagrada, ni ovogodišnji Grammyji nisu prošli bez politike i društvene kritike.

Možda najsnažniji trenutak večeri bila je Keshina izvedbe pjesme "Praying", koju je napisala o producentu Dr. Lukeu, kojega tuži zbog seksualnog zlostavljanja. S njom su na pozornici bile Camilla Cabello, Bebe Rexha, Cyndi Lauper, Julia Michaels i Andra Day.

Prije emotivnog nastupa, koji je rasplakao cijelu dvoranu, ali i samu Keshu, Janelle Monae je imala govor o pokretu "Time's Up".

"Seksualno zlostavljanje ne događa se samo u Hollywoodu ili Washingtonu, upravo ovdje je, u našoj industriji. Dolazimo u miru, ali ozbiljne smo", rekla je Monae.

Keshina izvedba pokrenula je lavinu komentara i podrške na društvenim mrežama, a među prvima podržala ju je Rose McGowan, jedna od prvih glumica koja je optužila Harveyja Weinsteina za zlostavljanje.

Reper Logic, pravog imena Sir Hall, na kraju svoje izvedbe s Khalidom i Alessijom Carom, također je podržao ženski pokret.

"Žene su dragocjene i snažnije od bilo kojeg muškarca kojeg sam ikad upoznao. Držite glavu gore i uništite predatore težinom svog srca koje je puno ljubavi i koje vam nikad neće moći oduzeti", rekao je Logic.

Mnoge su zvijezde na Grammyjima nosile bijelu ružu kao simbol podrške pokretima Me Too i Times's Up.

Ceremonija nije prošla bez bockanja predsjednika Donalda Trumpa pa su tako njegova suparnica Hilary Clinton, Cher, John Legend, Cardi B, DJ Khaled i Snoop Dogg čitali ulomke iz kontroverzne biografije aktualnog šefa SAD-a, "Fire and Fury" Michaela Wolffa, koju je on nazvao "lažnim vijestima". Clinton je tako čitala o tome kako Trump obožava fast food i odlazak u McDonald's.

grammy

Me too

Hillary Clinton

time's up

dodjela Grammyja

Kesha

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter