Mala od skandala

Karleuša se suočila s Cecom na sudu i to nije prvi put: Ona tuži koga stigne, ali i nju prozivaju zbog nesmotrenih izjava


Ines Madunić
09.05.2019.14:00
Karleuša se suočila s Cecom na sudu i to nije prvi put: Ona tuži koga stigne, ali i nju prozivaju zbog nesmotrenih izjava
Instagram

sažeto

Jelena Karleuša prilično se često mora pojavljivati na sudu...


Ines Madunić
09.05.2019.14:00

Jelenu Karleušu i prije seks afere koja se razbuktala krajem prošle i početkom ove godine mediji su zvali "mala od skandala". Folk zvijezda poznata je više po svojim zločestim komentarima o kolegama i kolegicama nego po glazbi. Nema s kime se nije posvađala i koga nije prozivala, najčešće na društvenim mrežama, ali i u intervjuima.

Karleuša je nedavno podignula 120 tužbi protiv Ognjena Vranješa i srbijanskih medija koji su izvještavali o seks skandalu te koji su objavljivali fotografije i videe nje u intimnim trenucima.

No, nogometaš je tužio i nju. Podnio je dvije kaznene prijave zbog ugrožavanja sigurnosti njega i njegove obitelji, i to zato što je objavljivala njegove intimne fotografije te vrijeđala i prijetila njemu i obitelji u svojim objavama na društvenim mrežama.

Iako je trebala doći na sud u ožujku, to nije učinila, a iduće je ročište zakazano za 31. svibnja.

Isti dan kad je trebala doći na sud, pojavila se na snimanju showa "Zvezda Grande" i dostavila ispriku.

Pjevačici je vjerojatno prilično teško uskladiti svoje svakodnevne obaveze s pojavljivanje na sudu jer ima puno ročišta na koja mora doći.

Tako je u srijedu došla na Prvi osnovni sud u Beogradu, gdje se suočila sa Svetlanom Cecom Ražnatović. Kolegica ju je tužila jer je u jednom intervjuu optužila nju za ubojstvo Zorana Davidovića Ćande, bivšeg partnera Jelene Karleuše.

To nije prva tužba Cece protiv JK. Prije nekoliko godina dobila je spor zbog Karleušinog statusa na Facebooku 2010. godine, u kojem je teško izvrijeđala Cecu, njezinog pokojnog muža, ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana te njihove djece, koja su tad bila maloljetna.

Tužila se i s Darom Bubamarom. Prvo su tužbe također bile povezane s vrijeđanjem u medijima koje je trajalo godinama, ali nakon toga uspjele su se pomiriti.

No, zatim je Darin bivši suprug tužio JK zbog povrede autorskih prava. Milan Kvesić tvrdio je kako ona nema pravo izvoditi pjesmu "Krimi rad" autora Ikbal N'kouboija, koji nastupa pod umjetničkim imenom TLF.

"On ima ugovor s mojom tvrtkom, ja ga zastupam za cijeli svijet. Karleuša nije imala dozvolu ni za snimanje, a nema ni za izvođenje pjesme 'Krimi rad' i ja u ovoj situaciji ne mogu ništa promijeniti, iako znam da je ona sad dobra s Darom. Moj odvjetnik se pokušao s njom dogovoriti izvan suda, ali ona to nije htjela, nije se uopće odazvala.

 
 
 
View this post on Instagram

❤️🥰 @dorotejatipsin @zoransekicki @vujelena5

A post shared by Dara Bubamara (@darabubamara_official) on May 8, 2019 at 5:17am PDT

Klijent kojeg zastupam želi u ovom procesu ići do kraja, ako bude trebalo i do Strasbourga. Naš odštetni zahtjev je 25.000 eura i to će Jelena morati platiti. Ako ne bude htjela, taj će se novac prisilno naplatiti blokadom računa ili zapljenom imovine. Žao mi je što je ovako ispalo", rekao je Kvesić. Na kraju je Karleuša dobila dozvolu da smije izvoditi pjesmu.

Kolegu Acu Lukasa tužila je zbog navodne klevete. Naime, on je u emisiji "Zvezda Grande" jednoj kandidatkinji rekao da "falša kao Karleuša".

"Opće je poznato da se javne ličnosti koriste imenom Jelene Karleuše zbog vlastitog marketinga, a da Jelenin lik medijima donosi gledanost, čitanost i tiraže. Ipak, postoji ona granica koja, kad se prijeđe, postaje linč i nepravda. Kada kontinuirani napadi na jednu ženu, majku i umjetnicu koja traje skoro dva desetljeća i jedna je od najtiražnijih i najpopularnijih imena na ovim prostorima postanu toliko učestali, kolektivni i neljudski da je jedino rješenje sud", objavio je njezin PR tim nakon te tužbe.

Pjevačicu Seku Aleksić tužila je tri puta, uglavnom zbog uvreda i klevete. 

Seka je jednom prilikom rekla kako ju Karleuša podsjeća na Bokija 13, poznatog makedonskog transvestita.

 
 
 
View this post on Instagram

Poljubac za sve vas 🍩💋🎈

A post shared by Seka Aleksić (@seka_aleksic) on May 5, 2019 at 4:06am PDT

Zatim je odgovorila na Jelenine prozivke da nosi lažnu dizajnersku odjeću i to u svom blogu, u kojem je nije imenom spomenula, ali je pisala o ljudima koji su "kako krpelji koje treba izvaditi i zgaziti".

Pjevačicu Dijanu Janković tužila je jer ju je ova izvrijeđala na Twitteru, i to nakon što joj se Karleuša rugala zbog izjave da je u svoju kuću ugradila lift jer se na štiklama ne može penjati do trećeg kata. Janković je zatim tužila Karleušu, ali je na kraju od tužbe odustala.

Osim što tuži ljude koji ju kritiziraju ili ismijavaju, Karleuša gotovo uvijek tuži i medij u ili na kojem je izjava prenesena ili emitirana.

Tako je protiv beogradske Prve TV ukupno podignula 98 tužbi, a izjavila je svojedobno i da "želi zatvoriti portal Press zbog desetljetne hajke, laži i mržnje". To joj ipak nije uspjelo.

Protiv voditelja Ivana Ivanovića i Prve TV podnijela je 98 tužbi za klevete i uvrede, i to nakon što je spomenuti voditelj u svom showu imao set šala usmjerenih prema pjevačici. Tražila je 220.000 eura odštete, a svaki put kad traži iznos tvrdi kako joj nije do novca nego do pravde te uvjerava kako sve što na sudu dobije ide u humanitarne svrhe.

Jelena Karleuša

Ognjen Vranješ

tužbe

Svetlana Ražnatović

Dara Bubamara

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter