Razvod, praznina, gubitak...

Karijeru je počela pjevajući na estradi, a potom je prešla na drugu stranu. Prošla je kroz traumatične trenutke razvoda i teške borbe za zdravlje, no pobijedila je sve


100posto
24.05.2019.11:00
Karijeru je počela pjevajući na estradi, a potom je prešla na drugu stranu. Prošla je kroz traumatične trenutke razvoda i teške borbe za zdravlje, no pobijedila je sve
Foto: Livio Andrijić/CROPIX

sažeto

Josipa Pavičić predstavila je novu, petu knjigu u kojoj je govorila o razvodima i preboljevanju gubitka


100posto
24.05.2019.11:00

Spisateljica Josipa Pavičić predstavila je svoju novu knjigu, a koja nosi i autobiografske elemente. 'Promatrači u zrcalu' peto je djelo nastalo iz pera ove nekadašnje televizijske voditeljice. U predstavljanju knjige sudjelovali su Jelena Rozga i Slavko Sobin, a podržali su Josipu i ostali viđeniji kolege među kojima Daria Lorenci Flatz, Ecija Ojdanić, Sanja Vejnović... 'Pisanjem ove knjige najprije sam samoj sebi pomogla prebroditi bol, prazninu i tugu koju nosi razvod braka, svojevrsni gubitak (u) ljubavi. Najviše volim pisati o temama koje sam doživjela, preživjela i iz njih iznijela vlastito iskustvo', rekla je o 'Promatračima u zrcalu' Josipa.

Spisateljica, glumica, estradna zvijezda

U karijeri je Josipa prošla zaista zanimljiv put. Prije negoli se prometnula u spisateljicu i novinarku, radila je na svojoj estradnoj karijeri, imala hitove kao što su 'Je Yo', 'Ti znaš, ja znam', 'Rekao si ne'. Kasnije se 2006. godine pojavila u telenoveli 'Obični ljudi', a potom u biografiju upisala i reality show - sudjelovala je u 'Farmi'. Već prije negoli je otišla tamo, Josipa je napisala tri knjige.

Duje Klarić/Cropix

Poznata je i kao jako talentirana kuharica, imala je svojedobno i televizijsku rubriku unutar emisije 'IN magazin', a u kojoj je svijetu pokazivala svoje recepte.

Burni privatni život nije je slomio

Kada su Josipu zatekli teški životni problemi, poput razvoda i velike borbe za zdravlje, odlučila se na neko vrijeme povući i posvetiti toj najvećoj bitki. Iz nje je izašla kao pobjednica, a o cijelom i strašnom putu pisala je u knjizi 'Šest milimetara'. Progovorila je u njoj o bolesti i odluci da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji. Ova hrabra žena nije dala da je okrutna igra sudbine uspori. Oporavila se zdravstveno, ali i emotivno od svega što joj se izdogađalo. Preživjeti dva razvoda, bolest, nedavno i težak prekid zaista je iznimno teško, no Josipa je kroz sve prošla damski i dostojanstveno.

Kada je pred njom tek bila borba za zdravlje, pričala je nedavno za 100posto u intervjuu, Pavičić nije rekla nikome. Htjela se sama ohrabriti i izboriti. 'Različiti smo i svatko reagira na svoj način - netko sjedne i plače, netko jede, netko šuti... To je odabir svakoga od nas i to treba poštovati. Ja sam željela kroz te trenutke proći sama jer sam znala da trebam snagu i hrabrost. Znala sam da, ako to podijelim s njima da ću dobiti puno boli i straha da će me izgubiti, a to nisam mogla niti željela. Razumijem da postoje oni koji moraju podijeliti to s najbližima, ali ovo je bio moj način", kaže Josipa. Kad je znala da će biti dobro, rekla im je, što su svi doživjeli vrlo emotivno.

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

josipa pavičić berardini

josipa pavičić

newsletter

Prijavite se na Newsletter