Mile Kekin ekskluzivno za 100posto

'Kao profesor njemačkog bio sam jednako glasan kao i učenici' ▶️


Slavica Parlov
20.05.2017.10:10
'Kao profesor njemačkog bio sam jednako glasan kao i učenici' ▶️

sažeto

Poznati pjevač otkriva o čemu govori njegov prvi solo singl, što za njega znači punk i kako se osjeća u ulozi roditelja


Slavica Parlov
20.05.2017.10:10

Mile Kekin (46) snimio je svoj prvi solo singl "Renault 4", u kojem sam potpisuje glazbu i tekst.

Pjesma, neka vrsta njegove male autobiografije, govori o prvoj godini studija, o prvoj curi, o prvom autu te o prvom albumu Hladnog Piva kojeg je snimao za vrijeme studiranja na Filozofskom fakultetu. "Renault 4" je prvi singl sa solo albuma kojeg namjerava izdati krajem ove godine.

 

Sljedeće godine grupa Hladno pivo slavi 30 godina postojanja i izdaje album "Greatest hits" te kreće na veliku turneju po regiji. Grupa je nastala praktički na autobusnoj stanici, priča nam Mile.

"Jedan čupavac je pristupio drugom čupavcu dok je čekao bus i pitao ga: 'Joj kaj ti isto slušaš Iron Maidene i Azru i Čorbu?', i ovaj je rekao 'Da, kaj ti isto?', koja ti je najbolja stvar i tako je to krenulo. Onda su, kako je taj jedan čupavac živio sam na brdu, ovom se drugom to dosta činilo zgodno da tamo skupa sviraju i piju bambuse i tako su napisali prvu pjesmu, ona je bila "Čelične zavjese", nakon toga je jedan od tih čupvaca došao na ideju da obrade pjesmu od Toy Dollsa "Spiders in the dressroom, spiders everywhere" što je na kraju ispalo u hrvatskoj varijanti "Buba švabe" i kad se to pojavilo na Hit Depou, sve se promijenilo, imali su prvi hit i razlog da sviraju još 30 godina.

U video intervjuu Mile nam otkriva što za njega znači punk, kako mu je bilo raditi kao profesor njemačkog jezika, kako se osjeća u ulozi oca te što će raditi do penzije.

Uživajte u videu!

Hladno Pivo

Mile Kekin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter