Na sudu nema glamura i prilično im je neugodno

Kamatari, prebrza vožnja, obiteljsko nasilje, klevete i remećenje javnog reda i mira! Estradnjacima drame nikad dosta


100posto
12.06.2019.11:15
Kamatari, prebrza vožnja, obiteljsko nasilje, klevete i remećenje javnog reda i mira! Estradnjacima drame nikad dosta
Foto: CROPIX

sažeto

Nives Celzijus jučer se pojavila u svojstvu svjedokinje na Općinskom kaznenom sudu. Nije joj ovo prvi put da se našla u takvoj situaciji. Nepotrebno je reći i da je među našim celebrityjima priličan popis onih koji su se tijekom vremena našli u toj jako nezgodnoj situaciji


100posto
12.06.2019.11:15

'Znam zašto sam pozvana na sud. Objasnio mi je Dino o čemu je riječ. Okrivljenog gospodina ne poznajem. Možda je bio on, ali nisam sto posto sigurna, dok sam gledala kroz špijunku na vratima. Muškarac je, naime, bio ćelav i puno deblji. Od tada je prošlo dosta godina i iskreno, nisam znala da će taj trenutak biti važan da ga zapamtim detaljnije. Tog dana nisam očekivala nikoga, pa me dodatno iznenadilo što netko kuca na vrata. Pitala sam tko je, a čovjek je rekao da je Dinin prijatelj. Bilo mi je jasno odmah o čemu se radi i pomislila sam da je neki kamatar. Bila sam užasno bijesna jer se Dino dugo borio sa svojom ovisnošću o kocki. Uz moju pomoć je vratio sve postojeće dugove i vjerovala sam da su ti problemi iza nas. Vrata su bila otvorena samo kroz lanac i samo sam provirivala kako se ne bi vidjelo moje odjevno stanje jer sam bila neprikladno obučena, nakon tuširanja maltene polugola', prisjetila se jučer Nives Celzijus na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, gdje je nastavljeno suđenje konobaru Danijelu Despotoviću, optuženom da je njezinom bivšem suprugu Dini Drpiću prijetio pištoljem. Potraživao je, piše Jutarnji list, svojih pet tisuća eura s kamatama.

Kocka je Drpića potpuno promijenila, Nives je pokazala koliko je jaka kada se sa svim suočila

Nives je na sud stigla u svojstvu svjedokinje, odjevena u decentno odijelo, bez make up-a. Prisjetila se tamo traume koju je doživjela, problemima s kockanjem koju su presudili dotad sretnom braku. Rekla je kako je kod Drpića kockanje postalo bolest zbog koje je postao druga osoba. Bivši supružnici danas su u dobrim odnosima, a Nives se pokazala puno jačom osobom nego što je odavala dojam. Odavno je, ipak, svima jasno da je ona više od svog fizičkog izgleda. Iako je inače gledamo odjevenu u oskudnu, atraktivnu odjeću, Nives je ovog puta poštovala instituciju i stigla primjereno odjevena. Bilo je, pak, jasno da joj o svemu ovome nije lako pričati niti se prisjećati.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

No, nije Nives ni prva ni zadnja pripadnica estrade koja se našla na sudu. Niti je njoj samoj ovo prvi put na sudu. Sutkinja Općinskog suda u Puli nakon šestomjesečnog sudskog sporta dodijelila je pjevačici Kiklop koji je dobila za Hit godine 2008., ali joj organizatori nisu htjeli uručiti nagradu i skulpturu te diplomu kojom se potvrđuje da je Celzijus nagradu dobila. Na kraju je sve rješeno u korist spisateljice i pjevačice.

Adonis tužio bivšu pjevačicu kojoj kosa nije bila 'ni za špicu'

Sudski proces vodi i Adonis Ćulibrk Boytronic iz E.T.-ja sa Sarom-Elenom Menkovskom na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Adonis i menadžerica Katarina Kolar tužio je Saru i njezinu majku Kseniju, a na sudu su se našli i članovi tima koji su bili zaduženi za Sarin make over. Našao se tako u sudnici Marko Grubnić, kojem je bilo prilično neugodno sjediti tamo. Imao je, prisjetio se Marko, posla preko glave. 'Prije nego je javno predstavljena Sara kao nova pjevačica, trebalo je osmisliti njezin vizualni identitet. Ja sam profesionalac u tom poslu već 15 godina, a moja ideja se jako razlikovala od toga kako je ona izgledala do tada jer, iskreno, estetski nije odgovarala da bude onakva na sceni. Na kraju je bila oduševljena novim izgledom i zahvalna na ukazanoj prilici. Preskočila je neke stepenice koje prolaze sve pjevačice, a E.T. je institucija koja zahtijeva neke norme ponašanja', rekao je Marko u svom svjedočenju.

Odgovarajući na pitanja suca te sudionika u postupku s kakvom je frizurom došla u grupu Sara, Grubnić je kazao da joj je 'kosa bila u lošem stanju radi čega su joj ugrađivali ekstenzije i da se s takvom frizurom ne može ni na špici biti', pisao je Jutarnji list krajem 2018. godine o tom estradnom okršaju. Nisu se, evidentno je, lijepo rastali Adonis i Sara-Elena, estradni je to obračun kojem je prethodio niz skandala i javnih prozivki. To je, u konačnici, i dovelo do suda.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Tarka i Lejlu 'olakšala' čistačica

Na istom sudu sudilo se i spremačici koja je 'olakšala' Tarika i Lejlu Filipović za stvari u vrijednosti oko 150 tisuća kuna. Na toliko je procijenjena zlatnina, ukradenih pet tisuća eura i sto kanadskih dolara. Ona se izjasnila da nije kriva. No, Filipovićima su se nakon svega javili jedan poznati redatelj te glazbenik koje je ista spremačica oštetila, no i obeštetila izvan suda. 'Ova optužena gospođa je kod nas radila nekoliko godina na preporuku susjede koja je rekla da je vrijedna. I doista, pokazala se jako vrijednom. Uklopila se, a mi smo se prema njoj ponašali korektno. Kad je Lejla po kući jednom prilikom tražila dukate kojih je bila prepuna vrećica, ja sam rekao da je Anica jedina koja nam dolazi u kuću, ali Lejla na nju nije dala. Vrteći film mislili smo da smo ih zametnuli negdje tijekom selidbe, ali kad je punica na moj rođendan otkrila da joj iz torbice nedostaje 100 kanadskih dolara, a potom i prsten od žutog zlata vrijedan između 5000 i 6000 eura, stvari su postale jasnije. U trenutku izlaska Anice iz sobe, punica je rekla da ju je vidjela crvenu u licu. Lejla je otišla pogledati u svoj ormar. Nedostajala je zlatnina iz kutijica u jednoj ladici. Uspomene iz djetinjstva, vjenčano prstenje... Pitali smo se što sad jer osim Anice u našu kuću, a pogotovo ne u spavaću sobu, nitko drugi nije ulazio ', ispričao je Tarik između ostalog na sudu. Kasnije nam je Lejla u intervjuu cijelu situaciju kratko prokomentirala, rekavši da su Tarik i ona doživjeli mnoge neugodnosti jer su previše vjerovali ljudima i bili spremni pomoći.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Grdović pun puta bio na sudu

Zbog obiteljskog nasilja i prebrze vožnje više je puta na sudu završio Mladen Grdović. Zadnji put u veljači ove godine. Priveden je na Prekršajni sud zbog nasilja u obitelji i drskog ponašanja. Navodno je nasred ulice u Zadru napao svoju suprugu Brankicu, a drzak je bio i prema njezinoj prijateljici. Priveden je zbog istog problema i u lipnju 2016. godine, a u međuvremenu je pred sucem završio i zbog prebrze vožnje u alkoholiziranom stanju kada se u Arbanasima zabio u zid. Zbog takvog tipa prekršaja tijekom godina je na sudu završio više puta.

Maja remetila javni red i mir dok je radila svoj posao

Njegova kolegica Maja Šuput također se našla na sudu, no ona zaista nije napravila ništa krivo. Radila je svoj posao. Toliko dobro, očito, da je zbog preglasne glazbe privedena pod optužnom da je remetila javni red i mir. Nastupila je na svadbi na jednom imanju u Zagrebu. Oslobođena je sa svojim bendom optužbi, a zadovoljstvo zbog ishoda pokazala je i na svom Instagramu. 'Prije 3 godine na jedno prekrasno vjenčanje došla je policija oko 23 sata s pritužbama da je susjedima glazba preglasna i da nas moraju utišati. Mi smo se utišali iako je svadba bila u normalnim decibelima glasnoće, a susjeda tamo ni nema. Međutim, policija je bila uporna pa su bili ispred sale do 2 ujutro. Tada su došli s nalogom da moramo prestati svirati, drugim riječima svadba je gotova. Pjevam 17 godina i nikad to prije nisam čula, a kamoli doživjela. Slučaj je završio na sudu, a sad smo konačno bend i ja nakon 3 godine dobili oslobađajuću presudu. Policijski zapis je zapravo pomalo i komičan (pjevačica putem mikrofona spojenog na pojačalo pjevala više svojih pjesama različitog sadržaja), ali je presuda pravedna i poštena. Nadam se da više nikada niti jedan bend policija neće prekinuti u svirci koja mladencima znači sve na svijetu. I to samo zato jer je kao neki susjed rekao da ne može spavati... živjeli mladenci, živjeli muzičari', zaključila je pjevačica svoju epizodu.

Snježana se htjela boriti protiv sistema, a Rene zbog prošlih režima došao u iznimno ružnu situaciju

Snježana Mehun na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu našla se kada ju je Zagrebparking tužio zbog kazni koje nije platila. Uložila je prigovor, no na kraju platila kaznu i troškove sudske pristojbe za prigovor protiv rješenja o ovrsi koji je podnijela. Shvatila je da se nema smisla boriti protiv sistema. Zainatila se zbog četiri kazne za parkiranje u prvoj zoni, naplaćivali su joj, rekla je kasnije, zbog minute ili dvije kašnjenja - koliko bi joj trebalo da iz teretane u centru grada dođe do parkiranog automobila. Dodala je da je dečki već znaju pa se zainatila i odlučila ići na sud - jer nije kriva.

Foto: Marin Tironi/CROPIX

Na sudu je završio i Rene Bitorajac, zbog kojeg je udruga 'U ime obitelji' proglašena krivom za povredu osobnosti i duševne boli. Bili su mu dužni isplatiti 75 tisuća kuna, ali i troškove parničnog postupka. Problem se dogodio zbog Reneove satire na račun hrvatskih desničara. Zbog toga mu je, između ostalog, objavljena i kućna adresa. Ista ona gdje živi sa suprugom i dvoje malodobne djece.

Maja Šuput

Nives Celzijus

Tarik Filipović

Snježana Mehun

dino drpić

boytronic

newsletter

Prijavite se na Newsletter