A optužuju ga za isti zločin

Kakva arogancija: Ja bih trebao biti glavni lik u kampanji koja se bori protiv zlostavljanja žena, te grozne ljude treba razotkriti


Ines Madunić
05.06.2018.11:00
Kakva arogancija: Ja bih trebao biti glavni lik u kampanji koja se bori protiv zlostavljanja žena, te grozne ljude treba razotkriti
Profimedia

sažeto

Redatelj kaže da podržava pokret Me Too, a optužen je za zlostavljanje maloljetne kćeri


Ines Madunić
05.06.2018.11:00

Prije nekoliko tjedana američka filmska akademija izbacila je iz članstva Romana Polanskog i Billa Cosbyja zbog osude za seksualno zlostavljanje. A Woody Allen (82) jedan je od rijetkih koji imaju optužbu za zlostavljanje, no Hollywood ga još štiti i podržava.

A on još uvijek negira sve optužbe te je u posljednjem intervjuu izjavio kako bi on trebao biti "glavni lik" odnosno "poster boy" za pokret Me Too, koji je započeo u Hollywoodu i bavi se zaštitom od seksualnog zlostavljanja.

"Svi žele pravdu. Ako postoji pokret kao što je Me Too, navijaš za njih, želiš da privedu pravdi sve te zlostavljače, grozne ljude koji su činili grozne stvari. Mislim da je to dobro. Velik sam podržavatelj pokreta Me Too. Mislim da treba razotkriti zlostavljače. Ja bih trebao biti glavni lik u toj kampanji. Radim u filmskoj industriji već 50 godina i radio sam sa stotinama glumica.Nijedna nije prijavila nikakve neugodnosti", rekao je Allen. 

Redatelja je bivša supruga Mia Farrow optužila da je seksualno zlostavljao njihovu posvojenu kćer Dylan, no optužnica nikad nije podignuta. Dylan i danas inzistira da se to dogodilo, dok Allen negira sve.

Inače, Farrow i Allen rastali su se nakon što je glumica saznala za njegovu aferu s njihovom posvojenom kćeri Soon-Yi Previn (47). Ona je imala 21 godinu kad su počeli vezu, a vjenčali su se 1997. godine.

seksualno zlostavljanje

Me too

Woody Allen

Mia Farrow

Dylan Farrow

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter