Tajna karijere

Kako se Nives Celzijus od skandalozne starlete pretvorila u pjevačicu, kazalištarku, uzornu ženu?


Barbara Marinović
30.09.2018.17:00
Kako se Nives Celzijus od skandalozne starlete pretvorila u pjevačicu, kazalištarku, uzornu ženu?
Foto: CROPIX

sažeto

Nives Celzijus polako se nakon razvoda odlučila graditi estradnu karijeru, a uspjela je i više od toga


Barbara Marinović
30.09.2018.17:00

Kako se Nives Celzijus prometnula i transformirala od starlete i Playboyeve zečice u pjevačicu, spisateljicu, glumicu? Žena čije je pojavljivanje dugo izazivalo kontroverze, a vrata ozbiljnijih medija i prime timea bila joj zatvorena dugi niz godina, uspjela se u svom imidžu okrenuti za 360 stupnjeva i prikazati se kao požrtvovna majka, domaćica, kuharica. I dalje Nives u javnosti koristi svoj stenjajući glas, i dalje joj je dekolte i više nego na izvol'te, no nekako su je počeli uvažavati.

Gimnazijalka s planom

Karijeru i javno pojavljivanje počela je nezgodnim situacijama s Dinamovim igračima, slikanjem za spomenuti časopis, kontroverznim izjavama, ispovijestima koje su sve samo ne ugodne. Nije teško shvatiti danas da je sve bio dio njezinog plana da se proslavi. A taj plan imala je još otkako je pohađala Prirodoslovno - matematičku gimnaziju i kratko bila u vezi s Ripperom. Pamte je u školi kao inteligentnu, ali i nemirnu djevojku, kakva je zaista bila. Uz to, potkovala se i tečajem glume u ZKM-u, a koji će joj kasnije dobro doći. Pohađala je i satove pjevanja, da pomognu njezinom prosječnom talentu da se prometne u nešto kvalitetnije. Lijepo što je to napravila, no danas za estradni posao satovi pjevanja više nisu ni približno na listi prvih stvari koje bi trebalo napraviti.

Foto: CROPIX

Svadba u Las Vegasu, 'Gola istina', razvod od Drpića

Iako su za nju svi znali i prije, posebno je zanimljiva postala brakom s nogometašem Dinom Drpićem, koji je počeo tipično za starletu i nogometaša - svadbom u Las Vegasu nakon par mjeseci veze. Vrlo brzo su se zaljubili i ušli u brak, a kada su se vjenčali, Nives je već bila tri mjeseca trudna s njihovim sinom. Nešto više od dvije godine nakon sina, stigla je i njihova djevojčica. Više puta spekuliralo se o njihovom rastanku, no nije ih razvela ni kontroverzna 'Gola istina' koju je Nives napisala 2008. godine, i u kojoj je govorila o nekadašnjim avanturama, sve prije nego je upoznala Drpića.

Foto: CROPIX

Kolumna u Bildu

Ostali su zajedno, a brak je za Nives značio i putovanja zbog Drpićeve karijere pa se sve to vrijeme nije mogla ozbiljno posvetiti svom estradno-kazališnom projektu. No, dobro je iskoristila i to vrijeme, pa nije bila samo supruga nogometaša već je u Njemačkoj tijekom 2009. godine pisala kolumnu za najtiražniji list - Bild. Nakon Njemačke, put ih je odveo na neko vrijeme u Grčku te Ukrajinu, da bi se u konačnici 2012. vratili u Hrvatsku. Tada je Drpić zaigrao za Rijeku, a Nives je s djecom nastavila život u Zagrebu. Trzavica u braku, barem na van, nije bilo, no izgleda da ruže nisu cvale i 2014. objavljeno je da se par rastaje.

Estradni put

Upravo u periodu razvoda, Nives se ozbiljnije uhvatila svoje karijere i odlučila iskoristiti vlastiti estradni potencijal. Snimila je 2014. godine pjesmu 'Karanfili', okupila iza sebe tim hitmejkera, pa je uslijedila i 'Biondina' za koju je i kosu u plavo obojila. Da misli ozbiljno, pokazala je nizom nastupa koje je neumorno redala jedan za drugim. I dalje ova antiheroina nailazi na podsmijehe, no dobro se ona zabavlja rušeći 'svetinje' pa ulazi u Lisinski i tamo pjeva, pojavljuje se u predstavi osječkog HNK...

Foto: CROPIX

Kako je osvojila čak i domaćice?

No, veliki problem koji je Celzijus mučio dugo vremena bila je činjenica da živi u Hrvatskoj, u konzervativnoj sredini gdje se na dame koje su malo slobodnije odjevene ne gleda baš blagonaklono. Stoga joj je definitivna ulaznica u srca domaćica diljem Hrvatske bila pobjeda u četvrtoj sezoni showa 'Tvoje lice zvuči poznato'. Osvojila je tada pjevačica sve simpatije nacije, u nizu intervjua isticala se kao obiteljska žena koja najviše od svega voli dane provoditi uz svoju obitelj, poglavito djecu. Osim toga, tu je i nedostatak frajera pa je Celzijus postala simbol samostalne žene, što joj nitko i ne može osporiti.

Foto: CROPIX

A onda je zbog popularnosti stigao i angažman na malim ekranima, kroz epizode 'Čiste ljubavi', postala je zvijezda, svom životopisu dodala je i titulu glumice, koju dotad nije imala. Spisateljica, pjevačica, majka, braniteljica golotinje, glumica... Sve je to Nives. Najznačajnija njena uloga ipak bi bila ona pobjednice nad licemjerima.

Foto: CROPIX

Nives Celzijus

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter