Tajne pop ikone

Kako je nastala oda usputnom seksu na stražnjem sjedištu male crvene Corvette: Prince je često posuđivao moj auto, ali...


Ines Madunić
27.11.2019.17:00
Kako je nastala oda usputnom seksu na stražnjem sjedištu male crvene Corvette: Prince je često posuđivao moj auto, ali...
Profimedia

sažeto

Danas već kultna pjesma "Little Red Corvette" bila je Princeov ulaz u mainstream i prvi broj 1


Ines Madunić
27.11.2019.17:00

Jedna od najpoznatijih pjesama nikad prežaljenog Princea definitivno je "Little Red Corvette", objavljena 1982. godine kao singl te se godinu poslije našla na albumu "1999".

Oda usputnom seksu u malenoj crvenoj Corvetti danas je pravi klasik, a za Princea i njegov tadašnji bend The Revolution značila je prekretnicu u karijeri jer je bio njegov prvi ulazak u Billboardovih Top 10 i definitivan ulazak u mainstream.

Svijet je poludio za njegovim seksi stihovima i glazbom koja je bila nešto posve drugačije od svega što je tada postojalo. Cijeli je album bio jako uspješan, The Rolling Stone ga je nazvao njegovim "najutjecajnijim albumom dotad", a njime je postigao i prvi značajan uspjeh izvan SAD-a.

A priču o nastanku pjesme zna Lisa Coleman, klavijaturistica The Revolutiona koja je s njim svirala osamdesetih, upravo u to vrijeme kad su se probili pa sve do 1986. godine. Na toj je pjesmi otpjevala i prateće vokale. Legenda kaže da je "Little Red Corvette" zapravo Lisin auto koji je Prince često vozio te da mu je ideja za pjesmu došla nakon što je zaspao na stražnjem sjedištu.

"Prince je stalno posuđivao moj auto jer je bio genijalan! Bio je to Mercury Montclair iz '64., roza-bijeli i bio je to savršeni auto za laganu vožnju kroz Minneapolis. Par puta ga je oštetio jer je auto bio jako velik pa bi mi se ispričavao zbog udubina koje je napravio", ispričala je Lisa. Jedno je vrijeme koristio njezin automobil i za ljubavne sastanke.

Profimedia

"Spavao je s Denise Matthews u mom autu, a par puta sam znala pronaći pramenove njezine kose na stražnjem sjedištu. Pretpostavljam da je u tim trenucima dobio inspiraciju za tu pjesmu... Ali nije bila malena crvena Corvetta, nego roza Mercury", kaže Lisa.

Čim su čuli pjesmu, svi su u bendu znali da će biti hit.

"Apsolutno. Prince je to također znao pa smo čekali s objavom. Prije nego što smo je snimili, par puta nas je u studiju čuo Steve Fargnoli, naš menadžer, koji bi poludio kad bi je čuo, a Prince mu se smijao", ispričala je Lisa.

Profimedia

Nakon što je The Revolutionu Prince otkazao suradnju 1986. godine, Coleman je s Wendy Melvoin nastavila karijeru kao duo te sviraju do danas. 

Prince je preminuo 2016. godine s 57 godina od slučajnog predoziranja fentanilom.

Prince

Prince Rogers Nelson

kako je nastala pjesma

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter