Filmski superjunaci s godinama su evoluirali

Kako je izgledao Batman iz 1943. godine, a kako Superman iz 1975. godine?


Dolores Drvodelić
04.08.2017.18:15
Kako je izgledao Batman iz 1943. godine, a kako Superman iz 1975. godine?
Profimedia

sažeto

Otkako su se prvi pojavili na malim ekranima, superjunaci su se itekako promijenili


Dolores Drvodelić
04.08.2017.18:15

Prvi Batman na filmu se pojavio još 1943., godine, kad je glavni negativac bio japanski doktor, a superšišmiša glumio je Lewis Wilson. Posljednjeg Batmana glumi Ben Affleck u filmu Batman protiv Supermana: Zora pravde.

Profimedia

Supermana je prvi put odglumio Christopher Reeve 1978. godine, a od tad se junak uvelike promijenio. Posljednji Superman, glumac Henry Cavill u filmu Čovjek od čelika zabljesnuo je kao supermišićav junak, a i kostim mu je znatno moderniziran. Henry Cavill kao Superman pojavljuje se i u već spomenutom Batman vs. Supermanu.

Profimedia

Iako je prvi put na filmu Wonder Woman utjelovila Cathy Lee Crosby u filmu iz 1974. godine, u toj je ulozi puno poznatija Lynda Carter. Lynda je Wonder Woman glumila u televizijskoj seriji, koja je s emitiranjem započela 1975. godine. Ovih dana nitko ne prestaje pričati o njihovoj nasljednici Gal Gadot.

Profimedia

U vezi ovih originalnih DC-jevih stripova, spomenut ćemo i njihovog najpoznatijeg negativca Jokera. Glumio ga je 1966. godine Cesar Romero. Iako je najaktualniji Joker danas, onaj iz filma Odred otpisanih, Jared Leto, svima se pod kožu uvukao lik kojeg je oskarovski odglumio Heath Ledger.

Profimedia

Iz stripovske franšize Marvela, najpoznatiji su svakako Osvetnici. Prva verzija pojavila se 1978. godine, a danas je to jedna od najunosnijih filmskih franšiza, u kojoj gotovo svaki lik ima i svoje zasebne filmove.

Iron Man je tad izgledao poprilično smiješno, kao i Doctor Strange i Thor. Hulk je tad bio najuvjerljiviji, zahvaljujući mišićima Loua Ferrigna. On ga je tad glumio i u zasebnoj seriji o Čudesnom Hulku.

Profimedia

Iron Man je danas jedan od najprofitabilnijih likova, a puuuno je novaca donio i glumcu koji ga u modernim verzijama glumi, Robertu Downeyju Junioru.

Screenshot, Profimedia

Thor je više-manje ostao plavokosi ljepotan, ali Chris Hemsworth danas je ipak u lik uložio puno više snage, a dobio je i trendy kostim.

Screenshot, Profimedia

Kapetan Amerika imao je inačicu i 1990. godine, kad ga je utjelovio Matt Salinger, no danas nitko više ne može zamisliti niti jednog drugog nakon Chrisa Evansa.

Profimedia

Najzanimljivije je vidjeti koliko se, u zapravo malo vremena promijenio lik Wolverinea iz franšize X-Man. Iako on "operira" bez kostima, uspjeli su i od ono malo rekvizita u malo vremena, od istog glumca izvesti velike promjene.

Profimedia

Peter Weller bio je najpoznatiji RoboCop, koji ga je glumio u filmu iz 1987. godine, a 2014. godine izašao je remake s Joelom Kinnamanom u naslovnoj ulozi. Kako je i originalni RoboCop imao već poprilično napredan "kostim", onaj iz 2014. godine samo je moderniziran i "nabrijan".

Profimedia

Najsimpatičnije kornjače na svijetu, Ninja kornjače, imale su svoj filmski debi 1990-ih, a za potrebe remakea kao da su još dodatno mutirale.

Profimedia

star vibes

Batman

Superman

Avengers

WOlverine

RoboCop

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter