Povratak na mjesto zločina

Kako danas izgledaju zvijezde kultne serije Twin Peaks


Ines Madunić
21.05.2017.21:30
Kako danas izgledaju zvijezde kultne serije Twin Peaks
Profimedia

sažeto

Novih 18 epizoda kultne serije devedesetih stiže na male ekrane, a mi se podsjećamo najvećih zvijezda


Ines Madunić
21.05.2017.21:30

Serija koja je promijenila televiziju, najčešći je atribut kojim se opisuje kultni "Twin Peaks" Davida Lyncha. Prva je sezona emitirana 1990. godine, uslijedila je druga 1991., a zatim i film "Fire Walk With Me", jedan od prvih prequela.

Tko je ubio srednjoškolsku ljepoticu Lauru Palmer i što muči detektiva Dalea Coopera pitali su se svi, od Amerike do Hrvatske. Nije zato čudno što se emitiranje novih epizoda smatra televizijskim događajem godine. Provjerili smo što su radile zvijezde "Twin Peaksa" u posljednjih 25 godina.

Specijalni agent FBI-ja Dale Cooper svakako će se pojaviti u novoj sezoni i ponovno će ga glumiti Kyle McLachlan (58). Glumac je to kojeg je lansirao David Lynch upravo u Twin Peaksu, a kasnije je glumio i u njegovim filmovima "Plavi baršun" i "Dina". Karijera mu je malo zastala nakon što je glumio u filmu "Showgirls", ali vratio se ulogom Treyja u "Seksu i gradu" te Orsona Hodgea u "Kućanicama". Znamo ga i iz sitcoma "Kako sam upoznao vašu majku", gdje je glumio Kapetana. U braku je s publicisticom Desirée Gruber već 18 godina.

Reuters

Glumica koja je u seriji utjelovila Donnu Hayward najpoznatija je po ulozi u odvjetničkoj seriji "The Practice". Lara Flynn Boyle (47) glumila je i u filmovima "Wayne's World", "Threesome", "Afterglow" i Happiness", a na velike se ekrane vratila u "Men In Black 2". Jedno je vrijeme bila u vezi s Jackom Nicholsonom, a danas je udana za bogataša Donalda Raya Thomasa II. U novoj sezoni "Twin Peaksa" neće se pojaviti.

Reuters

Sve su djevojke patile za zgodnim Bobbyjem kojeg je glumio Dana Ashbrook (49). U filmovima nije ostvario veće uloge. Vidjeli smo ga u "The Last Place On Earth" i "Python II", a neki ga se sjećaju iz teen serije "Dawson's Creek", gdje je glumio Richa Rinaldija. U novoj sezoni "Twin Peaksa" vidjet ćemo ga ponovno u ulozi Bobbyja.

Reuters

Lelanda Palmera, Laurinog oca, glumio je Ray Wise (69), kojeg ćemo također vidjeti u novoj sezoni serije. Američki glumac pojavio se u seriji "24" kao Hal Gardner u petoj sezoni, a glumio je i u "Robocopu" prije "Twin Peaksa". Često je igrao negativce, a vidjeli smo ga i u "X-Menu: First Class" iz 2011. godine. Fanovi će se možda iznenaditi, ali možemo ga očekivati i u novoj sezoni.

Profimedia

Veću je ulogu igrala u filmu "Fire Walk With Me", ali ubojstvo Laure Palmer pokrenulo je radnju serije "Twin Peaks". Unatoč tome, navodno će se glumica Sheryl Lee (50) pojaviti u novim epizodama. Nakon velike slave s "Twin Peaksom", ova se obrazovana glumica vratila kazalištu, gdje je ostvarila značajne uloge. Između ostalog, glumila je s Alom Pacinom na Broadwayu u "Salome". Vidjeli smo je i u trileru "Winter's Bone" s Jennifer Lawrence te u "Cafe Society", posljednjem filmu Woodyja Allena. 

Reuters

Za ulogu Audrey Horne u "Twin Peaksu" Sherilyn Fenn (52) nominirana je za Zlatni globus i Emmy, a nakon pilota David Lynch dao joj je manju ulogu u svom filmu "Wild at Heart". Nije htjela glumiti u prequel filmu "Fire Walk With Me", ali fotografirala se za Playboy i postala seks simbol. Nažalost, nije se pojavila u većim filmovima. Glumila je u drami "Of Mice and Men" te je utjelovila Elizabeth Taylor u biografskom televizijskom filmu o legendarnoj glumici. Pojavila se i u seriji "Rude Awakening" te je prošle godine postala dio ekipe američke verzije serije "Shameless".

Reuters

Shelly Johnson ponovno će biti dio priče o "Twin Peaksu", a glumit će ju Mädchen Amick (46), kojoj je to bila jedna od najvažnijih uloga u karijeri. Nakon toga u devedesetima je glumila u nekoliko manjih filmova te je imala manje uloge u televizijskim serijama "Dawson's Creek", "Ed", "Gilmorice", "Hitna služba", "Gossip Girl", "Mad Men", "Californication", i druge.

Reuters 

star vibes

serija

Twin Peaks

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter