Bizarni zahtjevi zvijezda

Kad ste slavni možete tražiti bilo što, pa čak i da nitko oko vas ne nosi zelenu ili ljubičastu boju - baš kao omiljeni holivudski glumac


Ines Madunić
04.01.2019.14:00
Kad ste slavni možete tražiti bilo što, pa čak i da nitko oko vas ne nosi zelenu ili ljubičastu boju - baš kao omiljeni holivudski glumac
Profimedia

sažeto

Praznovjerje te može dovesti do stvarno čudnih uvjerenja i zahtjeva, a to se dogodilo Peteru Sellersu


Ines Madunić
04.01.2019.14:00

Naši stari kažu kako nije dobro imati previše novca jer od toga poludiš. Možda nije baš takva situacija, ali je činjenica da od previše mogućnosti počneš izmišljati. Ne bismo znali, ali vjerojatno je tako i s novcem - kad ga imaš puno, trošiš na stvari koje su se prije činile sulude. Zahtjevi zvijezda takvi su da često zvuče upravo suludo. I dok neki u backstageu traže određenu vrstu mineralne vode u 12 identičnih čaša na savršenoj temperaturi, neki imaju još specifičnije ideje koje se uvijek ispoštuju. Ipak su oni slavni i imaju novca - a evo nekih zahtjeva koji su zaista pomalo bizarni. 

Jennifer Lawrence tražila je da joj se na snimanju psihološkog horora "Mother!" omogući poseban "Kardashian šator". Prostorija je bila oblijepljena fotografijama obitelji Kardashian, a na televizoru je konstantno prikazivan njihov reality koji glumica obožava. Lawrence je to tražila kako bi se mogla opustiti jer je snimanje bilo jako psihički naporno, a već je i prije pričala o svojoj ljubavi prema emisiji, kao i cijeloj obitelji, s kojima je u jako dobrim odnosima.

Pokojna diva Aretha Franklin do kraja karijere tražila je plaćanje gaže unaprijed u gotovini. Rezultat je to njezinih teških početaka, kad su crne glazbenike često varali - nisu im plaćali ili su im isplaćivali manji honorar od prethodno dogovorenog. Aretha je zato uvela pravilo da joj se plati prije nego što izađe na pozornicu. Novac bi stavila u torbicu koju je često sa sobom nosila na samom nastupu, a tog se pravila držala i kad je postala slavna.

Samuel L. Jackson obožava golf i u slobodno vrijeme igra ga nekoliko puta tjedno. Kako nikad ne bi propustio partiju, u svaki svoj filmski ugovor ubaci klauzulu koja kaže da se raspored snimanja mora prilagoditi tome da on minimalno dva puta tjedno može igrati golf.

Roker Jack White inzistira da u backstageu prije svakog nastupa ima svježe pripremljen guacamole, umak od avokada. Kako bi uvijek bio zadovoljan, njegov menadžment organizatorima pošalje recept koji moraju pratiti. Barem jede zdravo.

Peter Sellers, zvijezda Pink Panthera, bio je jako praznovjeran i bojao se ljubičaste i zelene boje. Vjerovao je da donose nesreću. Na snimanjima nije dopuštao da bilo tko od ekipe na sebi ima komad odjeće u te dvije boje, a prije nego što bi ušao u svlačionicu ili svoju prikolicu, tražio je da njegovi asistenti pretraže sve kako bi izbacili ljubičaste i zelene predmete.

Adele je poznata po tome što je prava Britanka pa nije čudno što je na sjevernoameričkoj turneji zabranila da joj se u bilo kojem trenutku posluže američka piva. U obzir su dolazila bilo koja druga.

Pjevačica Grimes voli se opustiti prije nastupa pa u backstageu traži da je dočeka pas s kojim bi se mogla maziti. U obzir dolaze buldog, francuski buldog, mops, pomeranac, pekinezer ili čak činčila.

Pjevačica i glumica Queen Latifah u svakom ugovoru ima klauzulu u kojoj stoji kako njezin lik ne smije umrijeti. Ako to nije moguće, neće prihvatiti ulogu. To je počela tražiti nakon što je shvatila da, ako se to dogodi, ne može se pojaviti u mogućim nastavcima. Ima smisla.

Hollywood

Adele

Jennifer Lawrence

Aretha Franklin

zahtjevi glumaca

Peter Sellers

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter