Treba novac znati i uložiti

Kad nogometni kruh propadne... Znate li u što milijune eura ulažu naši reprezentativci?


Barbara Marinović
28.10.2018.15:00
Kad nogometni kruh propadne... Znate li u što milijune eura ulažu naši reprezentativci?
Foto: Instagram

sažeto

Dejan Lovren već se krenuo osiguravati, svjestan je da nogomet neće igrati zauvijek. Nije jedini, ulažu i Rakitić, Mandžukić... Imaju se na koga i ugledati...


Barbara Marinović
28.10.2018.15:00

Nogomet je posao koji traje neko vrijeme, donosi veliki kapital, no kad profesionalna karijera sportaša završi ostaje pitanje čime se baviti? Sportske karijere se završavaju najčešće u tridesetima, a pred dečkima je još cijeli život za koji treba zaraditi. I dok neki ostaju u nogometnim vodama kao treneri, komentatori, savjetnici - drugi se okreću poduzetništvu.

Poznato je tako da je nogometaš Vedran Ješe postao modni dizajner, sa svojom suprugom Martinom pokrenuo je sportsku liniju Cataleya sport. Naglasak se stavlja na trenirkama koje Ješe obožava. Nose ih brojni poznati nogometaši među kojima i Džeko, Pašalić, Rakitić, Džeko, Perišić, Subašić...

Foto: Instagram

Uspješna braća Šimić

Među našim bivšim i sadašnjim reprezentativcima ima puno poduzetnika, no možda i najuspješniju priču ima Dario Šimić. Obitelj se od 2002. godine bavi prodajom vode, a bacili su se Dario i Josip Šimić kasnije na ugostiteljstvo te otvorili lanac kafića. Sjajna poslovna priča traje i danas, zagrebačke kvartove su pokrili i posao uspješno vode.

Ronald Gorsic / CROPIX

Na ugostiteljstvo se odlučio i Robert Kovač. Sa suprugom Anicom i poslovnim partnerima otvorio je restoran Vallis u Sesvetama. Pokretanje tog biznisa 'blagoslovili' su brojni njihovi prijatelji iz svijeta sporta, politike, estrade...

Cropix

Olić otvorio centar zdravlja

Nos za posao svakako oduvijek ima Zvonimir Boban. Na čelu je nekoliko tvrtki, bavio se distribucijom, ugostiteljstvom, supruga mu se bavila dizajniranjem. Boban iznimno uspješno i pametno barata novcem i zna donositi odluke. Trenutno je na poziciji savjetnika za nogometna pitanje Fife, te je s obitelji se preselio u Zürich gdje je sjedište spomenute organizacije.

Početkom godine puno je pozornosti privukao i posao Ivice Olića. Simpatični nekadašnji reprezentativac s partnerima je otvorio centar zdravlja i tjelesne forme Biotrening. Tvrde Olić i partneri da je to jedan od najsuvremenijih centara takvog tipa, ne samo u Hrvatskoj, već i Europi.

Reuters

I aktualni momci ulažu novac

No, nisu samo bivši reprezentativci u privatnom poduzetništvu, i aktualni su se već baciti na osiguravanje. Dejan Lovren više je puta izjavio da treba razmišljati o životu nakon nogometa, a on se odlučio uložiti u turizam. Otvorio je tako hotel u Novalji na Pagu. Luksuzan objekt reklamirao je i na svojim društvenim mrežama, koristeći tako vlastiti marketinški potencijal. Prije toga s prijateljem je ušao u modni posao, no to se nije pokazalo kao uspješna investicija.

Ivan Rakitić gradi hotel, također na Pagu, pa izgleda da se i on baca na turizam. Jako luksuznu vilu na Braču posjeduje Mario Mandžukić, koji je iznajmljuje kad u njoj ne boravi. Marcelo Brozović u svojoj je rodnoj Velikoj Gorici kupio kuću s kafićem. Ima tako stan, a ispod njega kafić u kojem može igrati svoj voljeni pikado. Nazvao ga je Epic Brozo, nije bilo dvojbe oko toga. Epic Brozo zaštićen je kao brand na području cijele Europe pa se može očekivati još Marcelovih poslova.

 
 
 
View this post on Instagram

🤔🤔🤔 @hworkebrozo 🎯 Online shopping 👉 www.hwepicbrozo.com

A post shared by Super]Kralj[tata]BroZ (@marcelo_brozovic) on Jun 28, 2018 at 5:32am PDT

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter