'Dom' uskoro u kinima

Judita Franković i Mislav Čavajda u jednom od najeskplicitnijih hrvatskih filmova


100posto
08.03.2019.16:45
Judita Franković i Mislav Čavajda u jednom od najeskplicitnijih hrvatskih filmova
Screesnshot

sažeto

Uz sve aktualniju temu deložacija, film 'Dom' redatelja Daria Pleića donosi uzbudljivu ljubavnu priču


100posto
08.03.2019.16:45

Novi uradak domaće kinematografije začinjen je i značajnom količinom ljubavi i erotike. Film "Dom" okupio je impresivnu filmsku ekipu te naznačio neki novi smjer priče koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica – deložacije uslijed nemogućnosti plaćanja kredita.

"Egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću se sa strašću i ljubavlju i pokušavaju dati odgovor na pitanje – može li ljubav pobijediti deložaciju", izjavio je producent i scenarist filma Dario Pleić.

Pored glavnih glumaca u filmu - Judite Franković i Mislava Čavajde - uloge u filmu su imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

2_DOM_trailer 60sec_Web from Filmski Kolektiv on Vimeo.

Pleić je redatelj koji je između ostalog režirao 'Lozu' i 'Mamuticu', a Dom mu je drugi dugometražni film nakon trilera 'Nije sve u lovi'. Tema filma je aktualna – zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda prijeti deložacija.

Pred njima je izbor – ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor i tako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek.

Film se od petka prikazuje na Ženijalnom vikendu u Nezavisnoj mreži Kinoprikazivača, a od 14. ožujka kreće u redovnu kino distribuciju u Cinestar kina.

hrvatski film

domaći film

Judita Franković

Mislav Čavajda

Dario Pleić

newsletter

Prijavite se na Newsletter