Teških devet mjeseci

Jessici su noge natekle do neprepoznatljivosti, a Kim su upozorili da bi je nova trudnoća mogla ubiti


Ines Madunić
11.01.2019.16:00
Jessici su noge natekle do neprepoznatljivosti, a Kim su upozorili da bi je nova trudnoća mogla ubiti
Profimedia

sažeto

Trudnoća je nekim ženama najljepše period u životu, ali nekima nije tako lako 


Ines Madunić
11.01.2019.16:00

Mnogim je ženama devet mjeseci trudnoće najljepše vrijeme u životu. I blogerica Ella Dvornik rekla je kako joj je trudnoća nedostajala nakon što je rodila. No, nekim ženama taj životni period ne prođe tako bezbolno. Slavne pjevačice i glumice sve se češće otvaraju oko problema koje su iskusile dok su čekale svoju bebu.

Tako je pjevačica Jessica Simpson na Instagramu podijelila fotografiju svoje groteskno natekle noge i u očaju pitala fanove imaju li savjet kako da to riješi. I dok su joj neki predlagali da jede krastavce i lubenicu kako bi se riješila nakupljene vode, drugi su joj savjetovali da ode liječniku jer je moguće da ima preeklampsiju.

 
 
 
View this post on Instagram

Any remedies?! Help!!!!

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on Jan 10, 2019 at 5:10pm PST

Radi se o poremećaju koji se može javiti tijekom trudnoće. Žene imaju visok krvni tlak, bjelnačevine u mokraći ili zadržavaju tekućinu, a javlja se kod oko sedam posto trudnica. Ako se to dogodi, trudnice se zadržavaju u bolnici jer stanje ne mora, ali može biti ozbiljno. Postoji i eklampsija, koju karakteriziraju grčevi ili u najgorem slučaju koma.

Preeklampsiju je u drugoj trudnoći imala i Beyonce, kad je nosila blizance Rumi i Sira.

"Morala sam ležati u bolnici više od mjesec dana. Moje i zdravlje djece bilo je ugroženo pa sam išla na hitni carski rez", rekla je kasnije pjevačica.
Srećom, sve je prošlo u redu.

A trudnoća u prvom i drugom tromjesječju nije bila ugodna ni komičarki Amy Schumer. Imala je teške mučnine i nekoliko puta završila u bolnici na infuziji, a to se stanje zove Hypermesis gravidarum.

Iako je žarko htjela nastaviti turneju, liječnici su joj to zabranili. Na Instagramu je čak podijelila video kako povraća i odmah zatim ide na pozornicu.

 
 
 
View this post on Instagram

Am I glowing? #hyperemesisgravidarum

A post shared by @ amyschumer on Dec 14, 2018 at 9:56am PST

Ovo stanje nisu samo jutarnje mučnine - karakterizira ih neprestana mučnina i povraćanje, zbog koje žene često dehidriraju, gube kilograme i preporuča im se strogo mirovanje.

Od istog je stanja patila i Kate Middleton, i to u sve tri trudnoće. Čim je objavljeno da je trudna, odmah je išla na bolovanje i strogo mirovanje.

Kim Kardashian imala je još ozbiljnije probleme. Njoj su liječnici rekli kako bi treća trudnoća mogla biti pogubna zbog stanja koje se zove placenta accreta. Radi se o tome da posteljica abnormalno sraste sa stijenkom maternice, što može dovesti do smrti majke. Zato su za treće, a sad i četvrto dijete, ona i Kanye West angažirali surogat majku.

Profimedia

Kim je i iz nekih drugih razloga bila nesretna tijekom prve dvije trudnoće.

"Trudnoća je najgore iskustvo u mom životu. Ne uživam ni u jednom trenutku i ne razumijem žene koje to mogu. Moja majka i sestra Kourtney su uživale, ali ne mogu se poistovijetiti s njima. Ne znam zašto, možda zbog oticanja, bolova u leđima, načina na koji se moje tijelo širi i ništa mi više ne stoji. Ne osjećam se dobro u svojoj koži, kao da više nije moja", rekla je Kim.

trudnoća

Beyonce

Kim Kardashian

Kate Middleton

Amy Schumer

problemi u trudnoći

Jessica Simpson

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter