Ugradili ih pa se pokajali!

Jeleni, Tamari i Brankici spašavali život zbog silikona, prijetila im sepsa zbog implantanata! Neki su se na vađenje odlučili i bez tolike opasnosti


Barbara Marinović
18.12.2018.13:15
Jeleni, Tamari i Brankici spašavali život zbog silikona, prijetila im sepsa zbog implantanata! Neki su se na vađenje odlučili i bez tolike opasnosti
Foto: CROPIX

sažeto

Silikoni mogu uljepšati, popuniti dekolte, no s druge strane, i napraviti opasne zdravstvene probleme


Barbara Marinović
18.12.2018.13:15

'Malo silikoni i drugi fazoni, imam šta da pokažem', pjevala je svojedobno Severina u svom hitu iz 2016. godine. Tekst koji se referira i na današnje standarde ljepote postao je veliki hit, baš kao što su i silikoni hit već dugi niz godina. Ipak, u borbi za ljepotu i kvalitetniji vizualni identitet, mnoge su se žene tijekom godina dovele i u životnu opasnost. Bilo je, s druge strane, i onih koje su se jednostavno pokajale kada je stigao trend nešto umjerenije, jednostavnije ljepote. Jer, ljepota je, kao i sve ostalo, podložna trendovima koji se nemilosrdnom brzinom mijenjaju. Uhvatiti korak, a pogotovo javnim osobama, često nije lak posao.

Pjevačici spašavali život

Tako ovih dana mediji u susjedstvu pišu o puknuću silikona pjevačice Jelene Kostov. Doživjela je pravu dramu, silikon je pukao, a ona zamalo dobila sepsu. Da je kojim slučajem do iste došlo, ishod bi bio strašan. Ovako je stigla do hitne, a liječnici su brzom intervencijom spasili djevojci život. Rekla je nakon svega da se još nije oporavila te da je zaista bila u ozbiljnoj opasnosti. Dodala je da je bila nemarna i nije išla na redovne kontrole koje bi trebalo raditi nakon ugrađivanja silikona.

Starleta dva mjeseca provela u bolnici

Nije Jelena jedina koja se našla u problemu zbog ugradnje. Isto se dogodilo starleti Tamari Đurić, tamošnjoj starleti. Njoj su borili za život, bila je ozbiljno zdravstveno ugrožena. Pukli su joj silikoni u grudima, potom se isto dogodilo i s hijaluronom u usnama te implantantima u stražnjici. Borila se za život, u bolnici provela čak dva mjeseca, a nakon svega savjetovala mladima da paze prije nego donesu odluku o ugrađivanju nečega u njihovo tijelo. Doduše, kad se oporavila, ponovno se navodno podvrgla zahvatu.

Veliki problem sa silikonima imala je svojedobno i naša starleta, reality zvijezda Brankica Čonda. U Dubaiju je povećala grudi, u koje su joj ugradili implantante iz Kine, a kada su silikoni pukli, Brankica je hitno završila na operaciji. Izbjegla je tako ono najgore.

Banfić ih vadila i vraćala

Pjevačica Ivana Banfić o silikonima je progovorila svojedobno za Gloriju. Naime, ona je svoje grudi operirala u mladosti. Kasnije se podvrgla operaciji jer su silikoni počeli raditi određene probleme. Pojavili su se bolovi i kvržice pa se Ivana morala nekako pobrinuti za vlastito zdravlje. Dvoumila se da li da ugradi nove implantante ili ne, no na kraju je zaključila da je to za nju najbolja opcija i zamijenila stare - novim silikonima. Dodala je ipak da se na to danas - nikad ne bi odlučila.

Silikonima u ustima zbogom je rekla i nekadašnja manekenka Kristina Bradač. Ugradila ih je kada je to bio veliki trend, no kasnije se pokajala pa se podvrgla procesu vađenja istih, i to prije osam godina.

Tomislav Valent i Maja Danica Pečanić

Ciganović i Bradač smanjili usnice

Izvadio je u tom periodu veliki dio silikona iz usnica i stilist Neven Ciganović. Ostavio je dio, no smanjio je usta skoro duplo. Maja Šuput priznala je operaciju grudi jer je generalno jedna od najiskrenijih osoba na estradi. Glupo joj je bilo skrivati očito. Priznala je tako i kada je svojedobno eksperimentirala s hijaluronom, kojim je malo naglasila usne. Kad se hijaluron ispuhao, odnosno nestao, Šuput je odlučila više se ne podvrći takvom zahvatu.

CROPIX

Trendu vađenja silikona pridružile su se i neke svjetski poznate zvijezde, među njima Victoria Beckham. Isto je napravila svojedobno i Sharon Osbourne te Jenny McCarthy. Svoje je silikone izvadila i slavna Jane Fonda, rekla je da se s njima nije osjećala ženstveno pa je shvatila da ih je najbolje - izvaditi.

Maja Šuput

Ivana Banfić

neven Ciganović

Brankica Čonda

Kristina Bradač

Tamara Đurić

jelena kostov

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter