Bolje prije nego poslije

Jedva punoljetni ušli u brak! Marta je rekorderka ovog popisa, no nije jedina koja se na svadbu odlučila jako rano


Barbara Marinović
05.05.2019.16:55
Jedva punoljetni ušli u brak! Marta je rekorderka ovog popisa, no nije jedina koja se na svadbu odlučila jako rano
Foto: Biljana Gaurina, Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Statističari tvrde da je u brak najbolje ući u dobi od 28 - 32 godine života. Naravno, brojevi su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo


Barbara Marinović
05.05.2019.16:55

Mladi Justin Bieber prošle godine se vjenčao podjednako mladom manekenkom Hailey Baldwin. Glazbenik tada nije imao niti punih 25 godina, no već se odlučio na bračne vode. I nije jedini. Njegova kolegica Miley Cyrus udala se u dobi od 26 godina za glumca Liama Hemswortha. Nije svadba nikog previše iznenadila. Iako su i prekidali, Liam i Miley zapravo su nerazdvojni još od tinejdžerskih dana.

Uviđa se trend sve ranijeg stupanja u brak. Ako se isto ne dogodi u tim nježnim dvadesetima, onda se najčešće događa u četrdesetima. Ni jedno ni drugo zapravo nije najpoželjnije pa su u obje verzije ljubavi nešto 'riskantnije'. Barem tako kažu stručnjaci. Prema sociološkim istraživanjima najbolji period života za ulazak u brak jest onaj od 28 do 32 godine života. Time je dana protutezu onima koji tvrde da se bolje ženiti još kasnije.  Idealno je zapravo vrijeme kada je sazrijevanje završilo, a entuzijazam i volja za ulaganje u odnos još uvijek je jako visoka.

Kada su statistike u pitanju - najgore prolaze oni koji su se na brak odlučili u ranim dvadesetima ili pak poslije 45. godine života. Negdje u ranim tridesetima zapravo je najbolje vrijeme za ljubav, barem ako pitate sociologe i statističare. Naravno, ništa to nije važno ako se ljudi vole. Tako je i naša scena puna primjera parova koji se na brak odlučili rano - i uspjeli. S druge strane, ima i onih koji potkrjepljuju teorije prema kojima se žurba ne isplati.

Kutlić se oženio sa svega 21 godinu

Jedan od takvih svakako je primjer mladog glazbenika Marka Kutlića. Dečko se na brak odlučio u dobi od 21 godinu, vjenčavši se u zagrebačkom Sigetu za studenticu Mariju. Tada su već bili roditelji jednog dječaka te su otkrili medijima da im je velika želja imati puno djece. Vjerovali su da će potrajati, a tako se činilo i na van. Naime, postali su ubrzo roditelji još jednog djeteta. No, nakon svega godinu i pol dana od svadbe Kutlić se odselio, a potom i razveo od Marije. Bračnu krizu nisu uspjeli nadvladati. O samim razlozima nisu u javnosti pričali. Ono što je sigurno jest da su oboje jako mladi ušli u brak i roditeljstvo. Nije to jednostavno ni puno starijima i zrelijima. Danas je Kutlić ponosni otac svojih dječaka, a u ljubavi je sretan uz kolegicu Antonela Đinđić.

Foto: Igor Ivanović

Borko i Dora slovili su za jedan od stabilnijih parova

Vrlo je rano u brak ušao i glumac Borko Perić. S dramaturginjom Dorom oženio se 2003. godine na Brijunima. Oboje su tada imali svega 22 godine. Uslijedila je 2005. godine i roditeljska uloga, par je dobio kćer. Potrajali su u braku čak 15 godina i slovili su za jedan od najstabilnijih parova. Svugdje su se pojavljivali zajedno, usmjereni na sličnu djelatnost i činilo se malo vjerojatno da će ljubav puknuti nakon tolikog niza zajedničkih godina. No, krajem prošle godine par se rastao, a Borko odselio iz zajedničkog doma. Ipak, ostali su u jako dobrim odnosima nakon svega.

Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Edo Maajka oženio se s 22 godine

Vrlo je vjerojatno da se ne sjećate, no glazbenik Edo Maajka je prije Izraelke Lilah bio u braku. Sa svega 22 godine ušao je u brak s Lanom, s kojom je proveo šest godina u braku. Kada su se razveli, Edo je medijima otkrio da su ostali u dobrim odnosima te da su jednostavno bili premladi za jedan tako ozbiljan korak kao što je brak. Zajedničke djece nisu imali, a vrlo brzo nakon rastanka oboje su pronašli sreću na drugim adresama. Udala se Lana, a kasnije se oženio i Edo, koji je s Lilah dobio kćer.

Daniel Kiršić

Ne žene se rano samo glazbenici i glumci, najviše je ranih brakova među nogometašima. Dečki kao da su baždareni na brak u dvadesetima. Neki su postali zaista lijepe ljubavne priče, a drugi su se raspali, u svakom slučaju pod normalnim okolnostima.

Takav je primjer Nives Celzijus i Dine Drpića. Razveli su se 2014., nakon devet zajedničkih godina i dvoje djece. Par se na brak odlučio 2005., kada im je bilo svega 24 godine. Vjenčali su se u Las Vegasu i ubrzo stvorili sretnu obitelj. Puni podrške i zajedničkih interesa, činilo se da će Dino i Nives trajati. No, rastali su se, a dotadašnja WAG-sica počela je tad intenzivnije graditi estradnu karijeru. S Drpićem je i dalje u sjajnim odnosima te dijele brigu o djeci i svim obvezama koje roditeljstvo nameće.

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Mihael i Ljupka vlasnici predivne ljubavne priče

Nešto ljepše su priče nekih nogometaševih kolega. Među najljepšim ljubavnim pričama naših sportaša svakako je ona Mihaela Mihića i Ljupke Gojić Mihić. Manekenka i nogometaš zajedno su praktički od djetinjstva, a na brak su se odlučili kada je Ljupka imala svega 24 godine. U braku su već 13 godina, dobili su tri djevojčice, a čini se da im i dalje cvjetaju ruže. Prava je, očito, bila odluka o svadbi jer je par prošao kroz iskušenja koja bi poljuljala i puno starije i iskusnije parove. Njihova je ljubav pobijedila sve prepreke, a koliko se vole pokazali su i 2014. godine kada su obnovili bračne zavjete te se vjenčali i crkveno.

Foto: CROPIX

Izabel i Mateo vjenčali su se kao 23-godišnjaci

Možemo samo pretpostaviti da će takvu ljubavnu priču imati Izabel i Mateo Kovačić, koji su također mladi ušli u bračne vode. Tada 23-godišnjaci vjenčali su se u crkvi svetog Antuna u Sesvetskim selima 2017. godine. Upoznali su se u crkvi gdje je Kovačić bio ministrant, a Izabel je pjevala u zboru. Upravo kolege iz njenog zbora paru su, prema želji mladenke, pjevali na crkvenom obredu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Marta je rekorderka

Najmlađa na ovom popisu jest Marta Fernandes, supruga nogometaša Juniora. Upoznali su se dok je on bio nogometaš Dinama, a ona studentica na privatnom fakultetu. Kada su se vjenčali, imala je svega 20 godina, no to je nije omelo da u potpunosti uživa u svojoj ceremoniji i ljubavi s nogometašem. Pred oltarom je zaplakala, a s njima je plakalo i 70 uzvanika dirljive svadbe. Krajem 2017. objavila je Marta da je trudna, a prinova je stigla u ljeto prošle godine. Budući da roditelji obožavaju svom sinu priređivati zabave, ne sumnjamo da Marta već razmišlja o proslavi prvog rođendana svog jedinca!

Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Mateo Kovačić

Nives Celzijus

Izabel Kovačić

Edo Maajka

Borko Perić

Marko Kutlić

Marta Fernandes

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter