McCarthney protiv oružja u spomen na Lennona

'Jedan od mojih najboljih prijatelja upucan je vatrenim oružjem, meni je to bitno'


Valerija Bebek
25.03.2018.10:25
'Jedan od mojih najboljih prijatelja upucan je vatrenim oružjem, meni je to bitno'
Profimedia

sažeto

Legendarni Beatle sudjelovao je u 'Hodu za naše živote' u New Yorku


Valerija Bebek
25.03.2018.10:25

Subotu su diljem Sjedinjenih Američkih Država obilježili masovni prosvjedi protiv oružja i masovnih pucnjava koje se sve češće događaju u toj zemlji zbog vrlo liberalnih zakona o posjedovanju vatrenog oružja. Mnogobrojni poznati uključili su se u kampanju nazvanu 'Hod za naše živote' koju su pokrenuli srednjoškolci iz škole u Parklandu, u kojoj se dogodilo posljednje masovno ubojstvo. Kampanju su podržali putem društvenih mreža i uplaćivanjem izdašnih svota novca.

No u subotu, legendarni Paul McCartney izašao je i na ulicu. Uočili su ga reporteri CNN-a u New Yorku, nedaleko mjesta gdje je njegov Beatles John Lennon ubijen 1980.

McCartney je na sebi imao majicu s natpisom "Možemo zaustaviti oružano nasilje", a novinar ga je pitao misli li da se promjena može dogoditi mijenjanjem zakona.

"Ne znam, ja sam kao i svi drugi ljudi. I ovo je ono što možemo napraviti, zato sam i ovdje. Jedan od mojih najboljih prijatelja ubijen je zbog vatrenog oružja i to baš ovdje u blizini. ZAto, meni je to jako bitno", kazao je Paul, referirajući se na Johna.

Lennon je ubijen u New Yorku 8. prosinca 1980., upucao ga je Mark David Chapman koji je tada imao 25 godina. Tog jutra prišao mu je i tražio autogram na ploči, a predvečer ga je čekao pred ulazu u Lennonovu zgradu i u glazbenika je ispalio četiri metka.

John Lennon

Paul McCartney

Hod za naše živote

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter