Glumica u šoku

'Je li moguće da se ovo događa u Zagrebu?' Hrvatska elita mahom 'slaba' na istu stvar


Barbara Marinović
03.04.2019.10:55
'Je li moguće da se ovo događa u Zagrebu?' Hrvatska elita mahom 'slaba' na istu stvar
Foto: Marko Todorov/CROPIX

sažeto

Aleksandra Dojčinović poznatim Hrvaticama jedna je od najdražih dizajnerica pa ne čudi popunjenost njezine revije u Tehničkom muzeju, gdje je predstavila sedmu samostalnu kolekciju


Barbara Marinović
03.04.2019.10:55

Estetika Aleksandre Dojčinović odavno je poznata i omiljena među poznatim Hrvaticama pa ne čudi što ju je veliki broj dama došao podržati i u Tehničkom muzeju u Zagrebu, gdje je dizajnerica održala sedmu samostalnu reviju. Odala je svojevrsni hommage Nikoli Tesli, njegov govor inkorporirala u sjajnu glazbenu podlogu, prezentiravši novu kolekciju u netipičnom okruženju.

'Svaki dan dolazim na posao malo ranije od planiranog i ostajem malo kasnije od planiranog'

'Cijeli svoj život nešto šivam, krojim, crtam i stvaram modu. To sam ja oduvijek, od glave do pete. Ne znam za ništa drugo. Uvijek sam znala kako zaraditi novac, već kao klinka, kao srednjoškolka sam zarađivala svoj džeparac. To mi je u naravi, da se znam snaći. Nikada nisam od svog rada preživljavala, naprotiv, uvijek sam se snalazila i to poprilično dobro, a nikada nisam imala komplekse ili granice u glavi. Mislila sam da se sve može, a život mi je vraćao tako da mi je dokazivao da se može puta deset. I da nešto razjasnim, to nema veze sa srećom, to je čista matematika, puno pokušaja, puno sati i dana rada, puno fokusa, poneka kriva i mnoštvo dobrih odluka. Svaki dan dolazim na posao malo ranije od planiranog i ostajem malo kasnije od planiranog. Vrijeme je najvrjednije u cijeloj priči i njega se nikada ne smije podcijeniti niti potratiti na beznačajne stvari. U redu je i povremeno odmarati i uživati u tišini, ali to mora biti svjesno', rekla nam je Dojčinović o svojim počecima u intervjuu koji smo odradili s njom uoči predstavljanja nove revije.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Brojna imena javne scene podržala dizajnericu

Daje tako do znanja da njezin uspjeh u modnom svijetu nije stvar sreće i slučajnosti, već upornosti, rada i truda koji ne prestaje ni kada se glazba ugasi, a manekenke iz štikli uskoče u 'starke'. Bitno je stalno raditi, a Aleksandra svoj posao radi jako dobro, dokazala je to i sinoć. Podršku su joj dale i Đurđa Tedeschi, Monika Kravić, Ecija Ojdanić, Kristina Krepela, Nevena Rendeli Vejzović, Josipa Rimac, Iva Majoli... Dojčinović uvijek okupi ljude iz svih sfera društvene nam zbilje.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Prijateljica ponosna

Podržala ju je i njezina dugogodišnja prijateljica Marija Borić, koja je u razgovoru za 100posto podijelila svoje dojmove o reviji, otkrila ponešto o prijateljstvu s Aleksandrom, ali i vlastitim modnim preferencijama.

'Prezadovoljna sam, gledam reviju i mislim si: Je li moguće da se ovo događa u Zagrebu?'. Otkad je krenula sama, ali i dok je bila u Platformi, svaka njena revija je nadogradnja, uvijek je jedna bolja od druge i potpuno je nestvarno kako ona to radi. Izrazito sam ponosna na nju i sretna sam zbog nje', priča Borić i dodaje da je s Aleksandrom veže prijateljstvo.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Nevena u predahu od majčinskih obaveza

Moda Mariji nije životni prioritet, no voli lijepe stvari. 'Volim lijepe stvari, lijepe komade, ali nisam osoba koja pati za trendovima, to nisam. Volim lijepe komade, dobru i kvalitetnu robu', dodala je glumica. Reviju je gledala i Nevena Rendeli Vejzović, uspjela je 'ubosti' malo vremena za sebe i pogledati što je dizajnerica pripremila za nadolazeće dane. Predah je to koji si ne može priuštiti tako često otkako je postala mama blizanki, a potom i djevojčice. Izlazak na reviju voditeljici je baš dobro došao.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Aleksandra Dojčinović

Marija Borić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter