Zlostavljanje u Hollywoodu

Zvijezda tinejdžerske hit serije šokirala: 'Moćni muškarci su nas dirali po stražnjici i genitalijama'


Ines Madunić
13.10.2017.13:10
Zvijezda tinejdžerske hit serije šokirala: 'Moćni muškarci su nas dirali po stražnjici i genitalijama'
Profimedia

sažeto

James Van Der Beek i Terry Crews su rijetki muškarci koji su progovorili o seksualnom zlostavljanju 


Ines Madunić
13.10.2017.13:10

Zvijezda serije "Dawson's Creek" i glumac kojeg znamo iz "Svi mrze Chrisa" progovorili su o seksualnom zlostavljanju u Hollywoodu kojeg su i sami doživjeli. James Van Der Beek (40) na Twitteru je iskazao podršku žrtvama producenta Harveyja Weinsteina (65), dodajući da zna kako se osjećaju.

"Stariji, moćni muškarci hvatali su me za stražnjicu, razgovarali sa mnom o seksu na neprikladan način kad sam bio puno mlađi. Razumijem sram, bespomoćnost i nemogućnost da se progovori. Postoji dinamika moći koja se čini nemogućom za prijeći", napisao je na Twitteru te kasnije dodao da se ne radi ni o kome poznatom.

Profimedia

Glumac Terry Crews (49) napisao je kako od skandala koji se tiče Weinsteina dobio PTSP jer se i njemu dogodilo isto.

"Prošle godine jedan me visokopozicionirani i moćni čovjek uhvatio za genitalije, i to pred mojom ženom. Pitao sam ga što to radi, a on se samo smijao. Htio sam ga udariti, ali znao sam kako bi to izgledalo. Pustio sam sve. Tko bi mi vjerovao? Razumijem zašto mnogi šute o tome. Ali Harvey Weinstein nije jedini koji je to radio, i ovo nije jedina profesija u kojoj se to događa", napisao je Crews.

U međuvremenu, o tom producentu progovorila je i Kate Beckinsale (44), koja kaže da ju je filmaš pozvao na sastanak u hotel kad je imala samo 17 godina.

"Mislila sam da je to običan sastanak u konferencijskoj sali, to je normalno. kad sam došla, poslali su me u njegovu sobu, a on je otvorio samo u kućnom ogrtaču. Bila sam naivna, nisam mislila da će on očekivati da ću htjeti seks s njim. Ponudio me alkoholom, a ja sam odbila, rekla sam da idući dan moram u školu i otišla sam. Nekoliko godina kasnije pitao me je li probao nešto sa mnom tada. Shvatila sam da se ne sjeća je li me napao ili ne", rekla je Beckinsale. Dodala je da je nekoliko puta vikao na nju kad bi odbila neki posao s njim te ju je vrijeđao.

O skandalu je konačno progovorio i Weinsteinov prijatelj i suradnik, redatelj Quentin Tarantino. Na Twitteru je kratko napisao kako je "šokiran i srce mu se slama zbog vijesti o njegovom prijatelju kojeg zna 25 godina". Tarantino je napisao da mu treba još par dana da "procesuira bol, osjećaje, ljutnju i sjećanja". 

Izjavu je dao i redatelj Oliver Stone, koji nije osudio ponašanje Harveyja Weinsteina, kojeg je više od 25 žena optužilo za seksualni napad i tri za silovanje. Stone je tako zaključio da "neće slušati tračeve i pričekat će suđenje" kako bi osudio producenta. Zaključio je da ni Weinsteinu sada "nije lako". 

Inače, Weinsteina sad istražuje i engleski Scotland Yard zbog seksualnog napada u 80-ima, a istraga u New Yorku već se naveliko zahuktala pa bi producent mogao u zatvor.

seksualno zlostavljanje

skandal

Harvey Weinstein

Kate Beckinsale

James Van Der Beek

Terry Crews

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter