Nije mjuzikl za svakoga

Jacques 'ubio' Johna Legenda: 'Ovo je tužno za slušati, baš loše'


Ines Madunić
04.04.2018.14:20
Jacques 'ubio' Johna Legenda: 'Ovo je tužno za slušati, baš loše'
Damir Krajač/Cropix, Profimedia

sažeto

Naš je pjevač napisao amatersku glazbenu kritiku na društvenim mrežama


Ines Madunić
04.04.2018.14:20

O Jacquesu Houdeku možete misliti što god želite, ali činjenica je da čovjek može pjevati. Dokazao je to nebrojeno puta, a kao autoritet na tom području odlučio je napisati i amatersku glazbenu kritiku. I to svom kolegi, Johnu Legendu.

Jacques je pogledao i poslušao isječak iz mjuzikla "Jesus Christ Superstar", u kojem John tumači Isusa - i nije zadovoljan.

"Volim Legenda, ali ovo je baš LOŠE. Najbolje od svega je što nisam ni iznenađen jer čim sam čuo da će on pjevati Jesusa, odmah sam pomislio - s kojim rasponom? Pa on to ne može. I ne može. Baš je ovo tužno za slušat’... Svako malo mu puca glas na visinama, a onaj falset je otužan... O posljednjem tonu da ne govorim... Može on bit J. Legend koliko hoće. Eto, to se događa kada se uloga dodjeljuje velikom imenu, zvijezdi - isključivo i samo na toj pretpostavci, ne uzimajući u obzir pjevački kapacitet. To se tako ne radi, ovdje su točno određeni (napisani) tonaliteti, pa ako nemaš raspona - nisi za tu ulogu. Nema tu “pa malo budemo improvizirali”... možda, tu i tamo, da, unijeti neki svoj kolorit, osobnost, ali ključna mjesta se MORAJU otpjevati. Ovak, dragi Johne - nije dobro. A baš te inače volim!!! Ma i ne čudim se samo njemu. Možda se više čudim “profesionalcima” koji su ga angažirali. Makar da zna glumit’... al’ ni to. Jooooooooj...", napisao je naš pjevač.

Inače, uz Legenda, u novoj produkciji omiljenog mjuzikla Andrewa Lloyda Webera glume i pjevaju Alice Cooper, Sara Bareilles, Brandon Victor Dixon, Norm Lewis, i drugi. Radi se o projektu mjuzikla uživo koji se izveo na Uskrs, s prijenosom na kanalu NBC.

Inače je dobio prilično dobre kritike američkih medija.

pjevač

Jacques Houdek

mjuzikl

kritika

John Legend

Jesus Christ Superstar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter