Tuži ih zbog kralja popa

Jacksonova zaklada duguje 30 milijuna dolara producentu Quincyju Jonesu


Ines Madunić
13.07.2017.08:15
Jacksonova zaklada duguje 30 milijuna dolara producentu Quincyju Jonesu
Profimedia

sažeto

Jonesu nisu isplatili autorsku naknadu još otkad je Michael Jackson preminuo, tvrdi on na sudu


Ines Madunić
13.07.2017.08:15

Legendarni producent Quincy Jones (84) tuži zakladu Michaela Jacksona koja upravlja pjevačevom imovinom jer mu nisu isplatili ni novčića za autorske naknade otkad je kralj popa preminuo 2009. godine. Procijenio je da se radi o 30 milijuna dolara. Jones je inače s Jacksonom radio na albumima "Off The Wall", "Thriller" i "Bad".

"Nisu mu isplatili ništa ni za dokumentarni film 'This Is It' koji je objavljen također 2009. godine, a u kojem se koristila originalna Jacksonova glazba te na koju Jones ima pravo na naknadu", rekao je producentov odvjetnik Mike McKool na prvom danu suđenja u Los Angelesu. No, odvjetnici koji zastupaju zakladu Michaela Jacksona kažu da Jones nema pravo na toliki iznos naknade te da su se pokušali nagoditi s njim i ponudili su mu tri milijuna dolara, na koje on nije pristao.

"Nakon Michaelove smrti Jonesu smo isplatili 18 milijuna dolara, a planirali smo mu isplatiti još. Nema pravo na ovo što sad traži", rekao je Zia Modabber, bivši odvjetnik Michaela Jacksona i sadašnji zastupnik zaklade.

Sve će se riješiti na suđenju koje će trajati tri tjedna, a Quincy Jones svjedočit će idući tjedan.
Producent je radio na tri najprodavanija Jacksonova albuma, a "Thriller" iz 1982. godine najprodavaniji je album na svijetu sa 66 milijuna primjeraka.

suđenje

Michael Jackson

autorska prava

Quincy Jones

naknada

producent

Thriller

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter