Ellen Pompeo o nepravdi

'Ja sam glavna zvijezda 'Uvoda u anatomiju', ali povišicu sam dobila tek kad je McDreamy otišao iz serije'


Ines Madunić
18.01.2018.15:00
'Ja sam glavna zvijezda 'Uvoda u anatomiju', ali povišicu sam dobila tek kad je McDreamy otišao iz serije'
Profimedia

sažeto

Danas je najplaćenija televizijska glumica s honorarom od 20 milijuna dolara 


Ines Madunić
18.01.2018.15:00

Posljednjih 14 godina Ellen Pompeo (48) znamo isključivo kao Meredith Grey iz "Uvoda u anatomiju". Dramska serija autorice Shonde Rhimes vinula ju je u televizijske zvijezde, a glumica je potpisala kako će u još barem dvije sezone glumiti u liječničkoj seriji.

Za Hollywood Reporter ispričala je kako je postala najplaćenija televizijska glumica. Za 15. i 16. sezonu, koje će se tek snimati, Pompeo će dobiti 575.000 dolara po epizodi, što znači oko 20 milijuna dolara godišnje. Na to će dobiti još 6-7 milijuna dolara bonusa i naknade za produkciju, a bit će i izvršna producentica serije koja će biti spin-off "Uvoda u anatomiju".

"Najvažniji trenutak u mojoj karijeri bio je kad je Patrick Dempsey (52) otišao iz serije. Uvijek su ga koristili protiv mene - 'Ne trebamo te, imamo Patricka', kad god bih tražila povišicu. Ne znam jesu li to radili i njemu. Tražila sam ga da zajedno idemo pregovarati o plaći, ali on to nije htio. U jednom trenutku tražila sam 5000 dolara više od njega, samo iz principa, ali nisu mi dali. Mogla sam otići, ali nisam htjela. Zašto bih odustala od odlične uloge zbog nekog tipa?", rekla je Pompeo.

Kaže i kako su producenti odmah htjeli zamijeniti Dempseyja, koji je glumio Dereka Shepherda, odnosno dr. McDreamyja. No, sve se promijenilo vrlo brzo. Shonda Rhimes odlučila je prijeći s ABC-a na Netflix, ali prije toga pomogla je Ellen s novim ugovorom i od nje napravila producenticu.

"Pitala me što želim, na što sam ja rekla da ne želim biti gramziva. Onda me podsjetila da je Disney od moje serije zaradio tri milijarde dolara. Muškarac ne bi puno razmišljao o tome i samo bi tražio 600.000 po epizodi. I ja to zaslužujem. Zbog ove uloge ne mogu raditi ništa drugo i želim to kompenzirati s jako puno novca", rekla je Pompeo, koja je također aktivna u inicijativi "Time's Up", koja se bori protiv seksualnog zlostavljanja. Ona je također bila u hotelskoj sobi Harveyja Weinsteina, ali nije ju zlostavljao.

"Strašno je kad čuješ sve te priče od žena koje imaju Oscara i velike karijere. Ako želimo ravnopravnost, jednake i pravedne plaće moraju biti dio tog razgovora", zaključila je Pompeo.

glumica

tv serija

plaće

Uvod u anatomiju

Ellen Pompeo

Patrick Dempsey

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter