Tuga zbog gubitka

Iznenada je preminula Kvrgićeva Stipica! Voljena supruga podržavala je karijeru doajena, zajedno su proveli više od 50 godina


100posto
22.08.2019.14:00
Iznenada je preminula Kvrgićeva Stipica! Voljena supruga podržavala je karijeru doajena, zajedno su proveli više od 50 godina
Foto: Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Tužna vijest o iznenadnoj smrti glumice Nevenke Stipančić Stipice potresla je glumački svijet


100posto
22.08.2019.14:00

Tužnu vijest o iznenadnoj smrti Nevenke Stipančić prenijeli su tek neki njezini glumački kolege i kolegice. Samo najljepše riječi imaju za preminulu glumicu, zapamćenu po nizu uloga, ali i skladnom braku s glumačkim velikanom Perom Kvrgićem. Nevenka Stipančić iznenada je preminula 14. kolovoza u 83. godini života, a njezin odlazak glumačku je scenu teško pogodio. U medijima se o njezinom odlasku nije moglo čitati, vjerojatno zahvaljujući samozatajnom životu glumice i životne partnerice velikog Pere Kvrgića.

 Glumom se bavila od rane mladosti

Nevenka Stipančić rođena je 1936. godine, a od rane mladosti bavila se glumom, počela je za vrijeme srednje škole. Tijekom šezdesetih godina snimila je niz zapaženih filmova. 'Kota 905', 'Svašta se može dogoditi jednog dana', 'Pustolov pred vratima', 'Sumrak', Nema razloga za uzbunu', 'Čovjek i njegova žena', 'Sedma zapovijed božja - kradi malo manje', 'Maratonci'... Osim toga, bila je uspješna i na kazališnim daskama, radila je tijekom godina u zagrebačkim kazalištima 'Komedija' i 'Gavella'.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Dok je Pero Kvrgić gradio veliku karijeru, njegova Stipica bila mu je nezamjenjiva podrška

Iako je tijekom šezdesetih nizala uloge, Nevenka Stipančić posvetila se obitelji u potpunosti nakon što je s Perom Kvrgićem 1970. godine dobila kći Anu, danas također uspješnu glumicu. S njim je više od 50 godina živjela u sretnom i stabilnom braku, tijekom kojeg je bila nezamjenjiva podrška u jednoj od najvećih glumačkih karijera Hrvatske. Pero Kvrgić među najvećim je imenima hrvatskog glumišta.

O ljubavi sa svojom Nevenkom govorio je i u intervjuu za Jutarnji list. Kada ga je Dobroslav Silobrčić pitao o problemima s tlakom, Kvrgić je rekao da ga supruga tjera liječniku. 'Moja supruga me tjera. Ja joj velim da me ne vodi liječnicima, ali ona ne popušta. Jest. To je ljubav. Moja Stipica je predivna. Volimo se jako. Ja ju zovem Stipica. Zove se, to znate, Nevenka Stipančić. Od prezimena sam napravio - Stipica', ispričao je o ljubavi i braku Kvrgić. S Nevenkom je proveo cijeli život, vjenčali su se kada je on bio u svojim tridesetima, a preko 50 godina proveli su nerazdvojni. Čim ju je upoznao, znao je da je ona prava - iako ni sam nije mogao racionalno objasniti zašto.

Foto: Livio Andrijic / CROPIX

Pero Kvrgić

nevenka stipančić stipica

nevenka stipančić

ana kvrgić

newsletter

Prijavite se na Newsletter