Priča o Gardner i Sinatri

Izgarali su od ljubavi, ali ni Ava ni Frank nisu mogli ostati vjerni jedno drugome


Ines Madunić
13.07.2017.18:55
Izgarali su od ljubavi, ali ni Ava ni Frank nisu mogli ostati vjerni jedno drugome
Getty Images

sažeto

Bili su "it" par pedesetih, ali glumica i pjevač uvijek su stavljali karijere ispred svog braka


Ines Madunić
13.07.2017.18:55

Kad je Ava Gardner upoznala Franka Sinatru 1943. godine već je bila kraljica Hollywooda. Ona je u to vrijeme bila u braku s Mickeyjem Rooneyjem, a on s Nancy. Ava i Frank zaljubili su se šest godina kasnije kad su se ponovno sreli. Ona je iza sebe imala drugi propali brak s Artiejem Shawom.

"Pogledao sam je i rekao: 'Isuse, ljepša si nego zadnji put kad sam te vidio.' Nije to više bila djevojka iz Karoline. Bila je to žena, i bila je veličanstvena", rekao je Sinatra o svojoj budućoj ženi. On je s Nancy imao troje djece, i iako su svi znali da je stalno vara, nijedna veza nije ga dotad natjerala da ostavi svoju ženu. Sve do Ave. Na prvom izlasku 1949. godine, oboje su znali da je to ljubav. Frank je tražio razvod od Nancy, ali Ava mu nije vjerovala. Jedne večeri natjerala ga je da dođu pred Nancyinu kuću kako bi ju ona pitala je li istina da ju je ostavio.
"Pozvonio sam i zamolio Nancy da kaže Avi da je istina da sam tražio razvod. Nancy je poludjela i rekla mi da nisam normalan, a njoj da je kučka", rekao je Sinatra. Njegova kći Tina sjeća se da je Gardner bila "jako draga, nježna i smirena" te se trudila ostvariti dobar odnos s njegovom djecom.

Profimedia

"Davala nam je da se igramo njezinim nakitom i šminkom. Bila nam je dobra prijateljica i ponašala se majčinski. Voljela je Franka i sve njegovo", rekla je Tina.
Baš kao i Sinatra, i Ava je bila na glasu kao žena koja često ima ljubavne afere. Nikad nisu trajale dugo, ali bila je u vezama s Robertom Taylorom, Howardom Duffom, Fredom MacMurrayjem... Sve su to bili njezini glumački partneri u filmovima.

"Ako bi u New York stigao u tri ujutro, u četiri ujutro imao bi ženu u krevetu. Nije mogao spavati inače. Mislim da u posljednjih pet godina nije proveo sedam noći bez neke žene", rekao je o Sinatri njegov asistent Jack Keller. Frank i Ava varali su jedno drugo, ali Ava je smatrala da se nju nepravedno proziva promiskuitetnom te da je na djelu seksizam - jer Sinatru su gledali kao velikog zavodnika, a nju kao razaračicu brakova. Ipak, previše su se voljeli da bi bili jedno bez drugog. Nancy je nakon dvije godine pristala na razvod i Ava i Frank vjenčali su se 1951. godine, kad je njemu bilo 35, a njoj 28 godina. Medeni mjesec proveli su u Miamiju i na Kubi i sve je izgledalo savršeno.

Profimedia

No, problem je postala Avina uzlazna karijera i Frankova silazna. On je padao u depresiju jer nije mogao dobiti gažu dok je ona radila bez prestanka i uzdržavala ga. Zajedno su radili na filmu "Mogambo" u Keniji, gdje je Frank imao manju ulogu. Nakon što je on otišao u SAD, ona je saznala da je trudna i odlučila je pobaciti. Frank je sve saznao kasnije i bio je potpuno uništen. Shvatio je da nikad neće imati obitelj s njom i zapravo nikad nije prebolio to što je pobacila. Ava je to učinila još jednom, a to je vjerojatno presudilo njihovom braku. Frankova karijera počela se uzdizati kad je dobio Oscara za "Odavde do vječnosti". Počeo ju je varati samo da ju učini ljubomornom. Avi je bilo dosta njegove ljubomore i posesivnosti. Rekla je da ne želi sputavati svoj identitet ni zbog kojeg muškarca. Prevarila ga je s glumcem Tonyjem Franciosom s kojim je snimala "Golu Maju" u Rimu. Rastali su se u Meksiku 1957. godine.

Profimedia

"Ako se ikad više udam, bit će to jedino za Franka", rekla je kasnije. On je bio ljubav njezinog života. Nakon razvoda, on ju je zvao tri puta tjedno, ali unatoč velikoj ljubavi nisu mogli biti zajedno.

"Bili su previše slični. Bili su najbolji prijatelji i voljeli su se, ali na kraju najvažnije su im bile karijere", rekla je Sinatrina kći Tina.
Ava je preminula u siječnju 1990. godine od bronhijalne upale pluća i lupusa, a Frank je bio očajan. Njegova kći kaže da nikad nije prebolio njezinu smrt.

ljubav

star vibes

brak

Hollywood

Frank Sinatra

Ava Gardner

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter