KUKU$ KLAN

Izašli su 'Anđeli i Bomboni', jedan od iščekivanijih hrvatskih trap albuma u 2018. godini


Vid Barić
06.02.2018.14:50
Izašli su 'Anđeli i Bomboni', jedan od iščekivanijih hrvatskih trap albuma u 2018. godini
KK

sažeto

Očekivano, album je odmah naišao na sjajnu recepciju publike koja njihov zvuk već tradicionalno obožava, moglo bi se tvrditi i prije no što ga čuje, a ono što definira njihov posljednji projekt jest svojevrsni eklekticizam i produkcijski odmak od klasičnog trap zvuka


Vid Barić
06.02.2018.14:50

Zagrebački reperi KUKU$ Klan su nakon nekoliko mjeseci hajpanja i čak četiri najavna singla izbacili svoj novi album "Anđeli i Bomboni". Očekivano, album je odmah naišao na sjajnu recepciju publike koja njihov zvuk već tradicionalno obožava, moglo bi se tvrditi i prije no što ga čuje, a ono što definira njihov posljednji projekt jest svojevrsni eklekticizam i produkcijski odmak od klasičnog trap zvuka, barem u ponekim stvarima na albumu, koje ne samo da odlaze u razne mikrožanrove trapa već i potpuno ispadaju iz bazena onoga što bi se i u naširem smislu pod trap moglo svrstati.

Paco, Goca R.I.P i Iso Miki u studiju

Naravno, i dalje se tu može čuti tvrdih trap bangera (stvari poput Skrt Skrt, na kojoj gostuje Hladni iz High5-a ili Napravit Ću Scenu, na kojoj je radio i Strapazoot), kao i mnogo autotunea (Nove Šuze, SAO Kukus), no i najnepovjerljiviji slušatelj (da ne kažemo hejter) će morati zastati nad vokalnom i liričnom izvedbom Hiljsona Mandele u melankoličnom, gotovo sakralnom Dela Bluesu (jedan je slušatelj na Youtubeu iskomentirao kako je na toj pjesmi Hiljson "trap reinkarnacija Milana Mladenovića iz EKV-a"). Tu je i Gocina stvar Besmrtni, koja vibrira pop punk zvukom, potpuno se odmiče od trapa i očito je inspirirana MTV zvukom s početka milenija, kao i Lil Peepom koji je revitalizirao emo pokret u nekom čudnom, hibridnom emo-rap žanru kojime je zainteresirao svijet prije svoje nedavne tragične smrti.

Od ostalih stvari na albumu vrijedi izdvojiti 112, kao i Medalje, za koju nam se čini kako ima zlatan beat u produkciji DeepSixa i Iso Mikija, čovjeka koji stoji iza većine produkcije Kuku$a.

Što na kraju reći? Ako ovako zvuči "pravi rap" u postmodernoj - drago nam je da smo ga dočekali. "Anđeli i Bomboni" je hrabar album hibridne vokacije, s mnogo odmaka i eksperimenta, vokalno uvjerljiv, mjestimice i lirički vrlo potkovan, a pridodamo mu li i već objavljene singlove kojima su Kuku$i mjesecima hajpali svoj novi projekt ("Frend", "Šnitanje", "Šinteri", "Magic Johnsson"), radi se o izdanju u kojemu će svatko pronaći nešto za sebe.

Evo što i dečki iz Kuku$a kažu o novom albumu:

Album u cijelosti možete poslušati OVDJE.

Zagreb

trap

Kukus Klan

Anđeli i bomboni

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter