NA SVE JE SPREMAN ZBOG KLIKOVA

Tko je Youtuber koji navodno mjesečno zarađuje četiri tisuće eura, kupio je Rolex i Prosche, a ima samo 22. Zarađuje od vrijeđanja, niže skandale, a sve je šokirao izjavom o mogućoj trudnoći djevojke


Ines Madunić
28.10.2019.15:35
Tko je Youtuber koji navodno mjesečno zarađuje četiri tisuće eura, kupio je Rolex i Prosche, a ima samo 22. Zarađuje od vrijeđanja, niže skandale, a sve je šokirao izjavom o mogućoj trudnoći djevojke
Promo

sažeto

YouTuber Baka Prase niže skandal za skandalom, što mu donosi samo još više fanova


Ines Madunić
28.10.2019.15:35

Kad se prije pričalo o najvećim zvijezdama Balkana, govorilo se, primjerice, o Zdravku Čoliću i Severini, ali danas je priča malo drugačija. Njih dvoje još pune dvorane po cijelom Balkanu, ali status idola preuzeli su neki drugi klinci. Jedan od predvodnika je Baka Prase, 22-godišnji Beograđanin čiji je video "Jel te nije blam" jedan od najvećih ovogodišnjih hitova regionalnog YouTubea.

 
 
 
View this post on Instagram

BAKAPRASE - JEL TE NIJE BLAM (Official Music Video) LINK U OPISU PROFILA!

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on Oct 19, 2019 at 5:31am PDT

Bogdan Ilić htio je biti profesionalni gamer jer nije baš bio zainteresiran ni za što drugo, pogotovo za fakultet nakon što nije uspio upisati Glazbenu akademiju. Pokrenuo je YouTube kanal i počeo zarađivati profesionalnim igranjem videoigara. Njegova obitelj nije bila oduševljena time jer su svi visokoobrazovani.

Otac mu je diplomirao režiju i teologiju te je protojerej, majka je završila glumu i teologiju, brat studira elektrotehniku, a sestre kemiju i povijest.

Iako je njegov otac javno izjavio kako ne podržava način na koji njegov sin živi i kako se ponaša, pristao je pojaviti se koji put u njegovim videima.

Baka Prase navodno mjesečno zarađuje oko 4000 eura, a kupio si je, između ostalog, sat Rolex i Porsche. Osim što ima milijunsku bazu fanova na društvenim mrežama, Ilić je pokrenuo liniju svojih majica i vlasnik je igraonice u Beogradu pa i na tome zarađuje, a čini se da su rane od neuspjeha na Glazbenoj akademiji još jake jer najviše voli objavljivati svoje reperske pjesme.

One postižu veliku gledanost, no iza svega je uvijek priča o nekim skandalima na jutjuberskoj sceni. Tako je nastala i "Jel te nije blam", usmjerena prema Kristini Đukić Kiki, također YouTuberici i influencerici s kojom je u svađi već neko vrijeme. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kristina "K1KA" Đukić (@kikax3) on Oct 23, 2019 at 2:48am PDT

Sve je pokrenula serija storija na Instagramu na kojima je Ilić pisao kako je njegova djevojka možda trudna.

"Znači ljudi ova opet kaže da joj kasni (prošli put me je trolovala). Što mislite što će biti: dječak ili abortus", napisao je i dao ljudima da glasuju u "anketi".

Javnost je bila šokirana iako je YouTuber poznat po tome što nema dlake na jeziku. Izašla je i pjesma "Drama", na koju su počeli reagirati i drugi YouTuberi jer se vrijeđa puno njih na sceni. Jedna od onih koje su reagirale je bila i Kika, koja je optužila Ilića i druge da loše utječu na mlade.

Tu je krenula svađa, objavljena je pjesma u kojoj Baka Prase vrijeđa neimenovanu YouTubericu, no jasno je da se radi o Kiki, a spominjao je i njezinu majku koja se nekad pojavljuje u njezinim videima.

U jednom je videu izjavio kako je Kika ćelava, ali nema rak i slične degutantne priče.

Sve je poprimilo tolike razmjere da su njih dvoje pozvani u emisiju TV Prve da pričaju o svađi, gdje su se ponovno izvrijeđali.

Ilić s jedne strane tvrdi kako jedna njemačka medijska tvrtka nudi novac YouTuberima kako bi pokretali svađe s drugima, ali i kako ne žali što je vrijeđao Kiku jer je to "njegov način izražavanja" i ne želi ga mijenjati "samo zato da bi se prilagodio društvu".

"Da sam birao riječi, to ne bih bio ja. Kad se predstavljam na YouTubeu, to sam uvijek ja. To što ja i opsujem mislim da uopće nije toliko strašno ni bitno. Psovke nikad u životu nisam čuo kod kuće od roditelja, to sam pokupio iz škole. Imam jako bitnu poruku za roditelje i sve ljude koji gledaju. Moji mlađi fanovi to znaju jer djeca nisu glupa. Nisu idioti, iako ih roditelji i drugi odrasli stalno podcjenjuju. Koliko god bili klinci, znaju oni što je dobro, a što nije. Fizičko nasilje od mene nisu vidjeli jer ja u svakom klipu kažem da to nije dobro", rekao je Ilić.

Kaže i kako u videima promovira zdrav život - bavljenje sportom, odbacivanje droge, alkohola i cigareta i slično. 

 
 
 
View this post on Instagram

BakaPrase - IMAM VREMENA ZA TO (Official Video) LINK NE U OPISU PROFILA!

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase) on Sep 21, 2019 at 5:02am PDT

Kao i drugi fanovi, i njegovi su često hard core u svom obožavanju. Kad je gostovao u jednom trgovačkom centru u Novom Sadu, došlo je toliko djece da je nastao kaos i cijeli se centar morao evakuirati. Upravo su fanovi bili ključni u cijeloj drami s Kikom jer su s obje strane počeli virtualni rat koji se uglavnom sastoji od slanja poruka punih vrijeđanja i prijetnji.

Na sve to Ilić je prvo prijetio gašenjem YouTubea, ali i poručio da ga "nikad neće srušiti". Kasnije je izjavio i kako je "svađanje ljudima zanimljivo i zabavno", očito pokazujući kako je sve to, zapravo, zbog klikova.

Opake svađe i skandali u YouTuberskom svijetu zapravo izgledaju kao nekadašnje zavade američkih repera, samo što je ovo na puno manjoj skali i ovi YouTuberi nisu reperi, iako bi to svi redom voljeli biti.

Da ne kažemo, reperi za siromašne.

YouTuber

baka prase

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter