Zaboravljene zvijezde

Imao je potencijal i ogroman hit, no alkohol ga je skroz uništio. Karlo je nedavno i umro. 'Zečićeva' Anđela otkrila zašto je otišla, a Papageno je nakon mučne deložacije ostvario san


100posto
18.05.2019.17:00
Imao je potencijal i ogroman hit, no alkohol ga je skroz uništio. Karlo je nedavno i umro. 'Zečićeva' Anđela otkrila zašto je otišla, a Papageno je nakon mučne deložacije ostvario san
Foto: CROPIX

sažeto

Svi su ih obožavali, snimali su hitove i zabljesnuli, no nažalost - na kratki period


100posto
18.05.2019.17:00

Niz je zvijezda prošlo ovom našom estradom, a dobar broj ih je vrlo brzo i izblijedio. Neki su sa scene otišli vlastitim odabirom, a drugi su jednostavno ostali bez publike, nije bilo hitova, par loših odluka - i karijera se raspline. Vrijeme je tako progutalo 'Tinu i Nikšu' - odnosno Nikšu Jurinovića i Valentinu Krtanjek.

Tina i Nikša trajali kratko

Novinare je tada mučilo što su, ako nisu brat i sestra, a oni se time nisu zamarali. Više puta prijavili su se na Doru, natjecanju na kojem su debitirali 1998. godine. Veliki dio publike činila su im djeca, a bend je funkcionirao do 2006. godine, poseban proboj imali su nakon Hrvatskog radijskog festivala i singla 'E, da mi je'. Prestali su postojati prije 13 godina, a o razlozima nisu pričali javno. Tina se navodno bavi ugostiteljstvom unutar obiteljskog posla, a Nikša je direktor i osnivač tvrtke 'Kakva zabava tours'. Snašli su se i nakon propasti estradne karijere. Bilo je dobro dok je trajalo.

Foto: Danijel Soldo/CROPIX

Ivana sve napustila zbog vjere

Ništa bez Ivane Brkić. Toj mladoj djevojci predviđala se ogromna karijera, bila je talentirana, imala je dobre singlove, silnu publiku. Karijeru je počela sa svega 12 godina, tepalo joj se da je hrvatska 'Britney Spears'. Posao je išao sjajno, a činilo se da joj je estradni put utaban. Sa scene se povukla kada je imala svega 16 godina, sve zbog Jehovinih svjedoka kojima je pripadala. Željela se do kraja posvetiti toj zajednici, a potom Brkić postaje misterij. Otkriveno je godinama kasnije da se preziva Mesić, da se u Ljubljani udala za glazbenika Emira.

Foto: Damjan Tadić/CROPIX

Papagena deložirali pa se aktivirao u Živom zidu

Neven Paleček Papageno oduševljavao je hitom 'Papageno' koji je otpjevao uz Nikitu. Harali su diskotekama i bili pravi proizvod 90-ih. Nije to bio njihov jedini hit, postojao je i notorni 'Kapučino u Kninu'. Nažalost, nakon što je period domoljubne varijante dancea prošao, Papageno pada u zaborav. Doživio je, usto, silne osobne probleme, vrhunac je bila traumatična deložacija od koje su ga 2013. branili aktivisti Živog zida. Nisu uspjeli, a Paleček se toliko uznemirio da je po njega dolazila i hitna. U spomenutu stranku kasnije se uključio, no svoju veliku ljubav - operu, nije zaboravio. Da uvijek nakon teških dolaze i bolji dani, pokazalo se i Papagenu točno pa je krajem prošle godine ostvario životni san i zapjevao u operi Turandot na daskama HNK-a.

Foto: Dražen Kokorić/CROPIX

Nikita se posvetila sinu

Njegova kolegica Nikita bila je ogromna zvijezda devedesetih, a prisutna je i danas. 'Inače sam prošle godine objavila 8. album po redu, imena 'Ratnica ljubavi', s 13 pjesama. Sudjelovalo je puno glazbenika iz Hrvatske, Švedske, Novog Sada i Finske. Album je specifičan, nije samo dance prevladao, nego sam dodala i dvije specifične pjesme u stilu mjuzikla s kombinacijom popa i opere - to su 'Ratnica ljubavi' i 'Kleopatra', obzirom da sam radila u kazalištu 'Komedija' preko 17 godina', otkrila nam je u intervjuu prošle godine. Iako više nije na vrhuncu slave, Nikita je i dalje u svijetu glazbe, a posvetila se i svom sinu, koji ima 12 godina.

CROPIX

Beni je dobila blizanke

'Više nisam tvoja', pjevala je Claudija Beni sa svega 16 godina na Dori. Odnijela je pobjedu, publika ju je pamtila i iz 'Teensa', a simpatična Opatijka postala velika nada, pretpostavljalo se da gledamo u novu Tajči. No, to nije bio slučaj. Nije Beni imala prevelikih glazbenih ambicija pa je jednostavno odustala, povukla se sa scene i zaposlila u frizerskom salonu. Danas radi u tvrtki za distribuciju i prodaju kave te caffe aparata, a o povratku na scenu i ne pomišlja. Usto, ostvarila se kao majka blizanki te je posvećena i svojoj obitelji.

Foto: Alen Mrvoš/CROPIX

Kinzer pjeva mjuzikle

Sjećate se tek Darije Kinzer? Predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu 2011., pjevala singl 'Lahore', bila na meti žestokih kritika. Iako se pretpostavljalo da će nastaviti graditi karijeru u Hrvatskoj, Darija to nije napravila, već se vratila u Austriju. Iako ju je ovdašnja publika brzo upoznala, a još brže zaboravila, Daria nije napustila svijet glazbe pa nastupa u mjuziklima.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Anđela usporila glazbeni put

Nezaboravna je ostala u klasicima zabavne glazbe Anđela Kolar, inače partnerica Dražena Zečića iz singla 'Ima li nade za nas'. Prošlo je više od 20 godina otkad se Anđela s Draženom pojavila na Melodijama hrvatskog Jadrana. Postala je apsolutni hit u Hrvatskoj te je na festivalu godinu dana kasnije nagrađena kao najizvođenija pjesma. Tada se prezivala Zelić, a mnogi su joj predviđali vrhunsku karijeru. Ipak, Anđela se povukla. Kasnije će otkriti da se povukla zbog školovanja, htjela je završiti svoje obrazovanje. Kasnije je na red stigla ljubav, djeca, a Anđela je svoj glazbeni put usporila. Nije ga nikad zaustavila, glazbom se bavi svojim nešto usporenijim tempom, no snima i pjeva. Osim toga, ne živi u Hrvatskoj, već zbog suprugovog posla živi vani.

Foto: Biljana Gaurina/CROPIX

Nažalost, Karlo je nedavno preminuo

'U šoku sam cijeli dan. Bio je dobar čovjek i veliki talent, ali otišao je krivim putem. Nije uspio u onome što je htio. Cijelo vrijeme bio je sam, a prije dvije godine umrla mu je sestra. Zatvorio se u sebe i odao se alkoholu. Sad mi je žao što sam mu se rijetko javljala. On bi uvijek nazvao i pitao kako sam, kako su svi, a danas svi tako užurbano živimo, uvijek bih rekla da ću mu se javiti. I sad mu se više nikad nećemo moći javiti', kroz suze nam je potvrdila Gianna Apostolski kada je nedavno izgubila prijatelja Karla Jurčevića.

Radi se o nekad poznatom splitskom glazbeniku koji se proslavio hitom 'Daj mi vina', a koji je snimio s grupom 'Dar Mar'. Proslavio je Karlo 90-ih tim hitom, a instant uspjeh nije mu donio sreću. Nažalost, utjecao je na to da se okrene piću. Stigli su ga potom zdravstveni problemi, i nažalost, preminuo je prije negoli se potencijalno mogao vratiti glazbi. Priželjkivao je takav rasplet i novi hit, a nažalost, dočekala ga je tužna i teška sudbina.

Facebook

Karlo Jurčević

Ivana Brkić

Nikita

papageno

daria kinzer

anđela kolar

claudija beni

newsletter

Prijavite se na Newsletter