Tužna sudbina kraljice kafane

Imala je svega 15 godina kada je napustila roditeljski dom i udala se, od tuge se odala alkoholu, otišla u bolesti i samoći


100posto
11.05.2019.08:00
Imala je svega 15 godina kada je napustila roditeljski dom i udala se, od tuge se odala alkoholu, otišla u bolesti i samoći
Screenshot: Youtube

sažeto

Vida Pavlović imala je veliku karijeru, zaradila je i prilični novac, no nije joj sve to zajedno donijelo životnu sreću


100posto
11.05.2019.08:00

Tijekom bogate karijere stekla je epitet kraljice romske glazbe, desetljećima su je smatrali vlasnicom najraskošnijeg glasa, no unatoč ogromnoj popularnosti, pokojna Vida Pavlović kroz život se jako napatila.

Glazbom se Vida počela baviti rano, u dobi od svega 14 godina kada se svom ujaku pridružila u nastupima po kafanama. Vrlo brzo je takav način života dovodi i do svadbe. Imala je svega 15 godina kada se udala za Aleksandra Pavlovića, također glazbenika. Napustila je roditeljski dom i s novopečenim mužem otišla u Sarajevo.

Pobjegla od kuće zbog ljubavi

Deset godina pjevala je po kafanama, snimivši i svoju prvu ploču nakon desetljeća brušenja. Ploču je prodala u čak pola milijuna primjeraka. Tada joj život kreće nekim novim tokom. Dogodila se tu i prva privatna promjena. Pokupila je kofere, napustila prvog muža i odselila u Beograd. Tamo se udala po drugi put - za Stevu Jovanovića, s kojim je bila u braku 27 godina.

Ostavila muža i udala se drugi put, no nije imala sreće

Velika popularnost pjevačici je donijela i jako finu zaradu, no bila je nesretna. Mislila je da će živjeti sretno kao u bajci, no realnost nije bila takva. Sa Stevom se svađala često, a djece nije bilo. Zbog toga je bila posebno nesretna i razočarana. Razočarenje i tugu utapala je u alkoholu. Brak se raspadao, a ona se od supruga distancirala. Uskoro su stigli i zdravstveni problemi pa je Vida počela imati probleme s visokim tlakom. Kolege su je zvali 'kraljicom', a ona je svoju privatnu tugu glasom prenosila publici. Voljeli su je, imala je slavu, novac i popularnost, no sreću nije pronašla. Preminula je u dobi od 60. godina u svom beogradskom domu.

vida pavlović

newsletter

Prijavite se na Newsletter