'prema meni se ponašao kao da sam kućni ljubimac'

Imala je svega 14 godina kad je upoznala tada najslavnijeg muškarca na svijetu! Napravio je sve samo da bi bio s njom


100posto
22.10.2019.15:00
Imala je svega 14 godina kad je upoznala tada najslavnijeg muškarca na svijetu! Napravio je sve samo da bi bio s njom
Foto: Profimedia

sažeto

Priscilla Presley Elvisa je upoznala kada joj je bilo svega 14 godina. Vjenčali su se osam godina kasnije, nakon što je Elvis ispunio niz zahtjeva njezinih roditelja


100posto
22.10.2019.15:00

Svega 14 godina imala je Priscilla Presley kad je prvi put srela Elvisa. Vjenčali su se osam godina kasnije. Presley je bio neprikosnoveni kralj rock'n'rolla, no nastojao je živjeti u potpunoj privatnosti onaj intimni dio svog života. Priscilla je do danas živući i najrelevantniji svjedok njegove karijere i života kojeg je živio u vrijeme najveće slave. Njoj samoj nije bilo nimalo lako živjeti uz toliku zvijezdu. Kao mlada i krhka djevojka, tog nije bila svjesna.

Uz Elvisa je bila pod stalnim pritiskom

Desetljećima nakon njegovog odlaska, Priscilla je u jednoj emisiji otkrila kako nije imala svoj život i kako je supruga dijelila sa svijetom. Prema njoj se, rekla je, ponašao kao da mu je ona kućni ljubimac. 'Čak sam i prije spavanja nanosila dodatni sloj maskare i rumenila, pa sam naučila spavati bez okretanja. Bio je okružen najljepšim djevojkama, to je cijena koju sam platila', reći će godinama kasnije Priscilla.

Sloboda nakon razvoda

Iako su se do kraja voljeli, glumica i poduzetnica otkrila je da s njim nije mogla ostati i opstati kao vlastita osoba. Razveli su se nakon šest godina braka, a Priscilla je izjavila da je osjetila ogromnu količinu slobode nakon razvoda. Tek nakon toga počela je živjeti onako kako želi, išla je na tečajeve plesa, potpisivala vlastite čekove. 'I dalje sam ga jednako voljela, ali morala sam živjeti drugačije', rekla je.

Foto: Profimedia

Upoznali su se kada je imala 14 godina

No, kako je sve počelo? Priscilla Wagner i Elvis Presley upoznali su se 1959. godine na zabavi u njemačkom Bad Neuheimu, gdje je služio vojsku. Tijekom tog perioda Priscilla je u Njemačkoj živjela s majkom i očuhom jer je očuh radio za Air Force te je često bio premještan. Kontakt su u počeku održavali telefonom, a kada je 1963. napunila 18 godina, majka i očuh su je pustili da preseli u Memphis. Dogovorili su s Elvisom i njegovim roditeljima da će Priscilla tamo pohađati katoličku školu za djevojke i da će  s njegovim roditeljima živjeti sve dok ne maturira. Tek tada moći će otpočeti zajednički život s Elvisom. Tako je i bilo. Dogovorio je s njima i da će Priscillu oženiti onda kada budu spremni na zajednički život.

Vjenčali su se 1967., a razveli 1973. godine

Riječ je održao i par se vjenčao 01. svibnja 1967. godine u Las Vegasu. Godini dana kasnije na svijet je stigla njihova jedina kćer - Lisa Marie. Razveli su se, pak, 1973. godine, no do kraja Elvisovog života ostali su u prijateljskim odnosima i zajedno su odgajali Lisu Marie. Tijekom braka s Elvisom, Presley je htjela biti glumica i ponešto je o tome učila. Karijeru je ipak realizirala tek u osamdesetima, kada se pojavila u sapunici 'Dallas'. Glumila je i u filmu 'Goli pištolj', a o braku s Elvisom pisala je memoare te na tome zaradila dodatni novac i slavu.

Foto: Profimedia

Veza s redateljem potrajala 22 godine, dobila je s njim i sina

Više od 20 godina provela je u vezi s Marco Garibaldijem, s kojim se nikada nije vjenčala. Ipak, proveli su silne godine zajedno, a 1987. godine dobili su i sina Navaronea. O tom dijelu Priscillinog života manje se zna. Poduzetnika i redatelja Garibaldija, Priscilla je upoznala 1984. godine preko zajedničkih prijatelja. Zajedno su bili sve do 2006. godine, nakon kojih su se rastali. Mladić se bavi glazbom i nastoji se probijati na bez slavnog prezimena svoje polusestre i svoje majke.

Elvis Presley

Priscilla Presley

newsletter

Prijavite se na Newsletter