Prošla i lijepih i teških trenutaka

Ima razloga za slavlje! Ljubav života upoznala je s 19 godina, od kronične bolesti oboljela u prvoj trudnoći, a karijeru izgradila u Splitu


100posto
03.07.2019.17:00
Ima razloga za slavlje! Ljubav života upoznala je s 19 godina, od kronične bolesti oboljela u prvoj trudnoći, a karijeru izgradila u Splitu
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

sažeto

Monika Sablić danas slavi 40. rođendan! Sretna je svojim postignućima - sjajnom karijerom i obitelji...


100posto
03.07.2019.17:00

Jubilarni rođendan danas slavi splitska dizajnerica Monika Sablić. Supruga nogometaša Gorana, kojoj mediji tepaju i da je hrvatska Victoria Beckham, gasi danas jubilarnih 40 svjećica na torti! Sve svoje snove stigla je ostvariti, ima sretan brak već 17 godina, dvoje djece, ispunjenu karijeru.

Ljubav života upoznala je mlada, dok je Sablić, danas trener moldavskog Sheriffa, bio mladi i talentirani nogometaš. Da je pravi, znala je sa svega 19 godina pa su se svega tri godine od upoznavanja i vjenčali. Ispričala nam je svojedobno u intervjuu za 100posto da je Goran sjajan čovjek, suprug i otac. 'Imamo sretan i stabilan brak već 16 godina, dvoje divne djece i to je meni najvažnije. Obitelji mi je važnija od karijere i svega ostalog'.

Foto: CROPIX

Sretna ljubav s Goranom traje od njezine 19. godine

Iako suprug radi u Moldaviji, obitelj nastoji što više vremena provesti zajedno. Zbog škole je to tijekom godine nešto teže jer je ona s djecom u Splitu. 'Goran je u Moldaviji, ja idem njemu, on dolazi u Split, guramo na daljinu. Djeci je tu škola i sve je podređeno tome. Kada nema škole, onda budem gore i po mjesec dana. Teško je na daljinu, fali roditelj. Ali, 'hendlam' ja to dobro, djeca su nam dobra i odgojena. Kćer je krasna i sve sluša, sin je malo življi pa me zna izludjeti (smijeh)', ispričala nam je Sablić o svojoj obitelji.

Devet godina par je zajedno proveo u Ukrajini, do danas Monika Kijev pamti kao grad u kojem ima predivnih uspomena i prijateljica. Tamo je s mužem stigla 2002., i napravila prve modne korake. 'Kad sam otišla sa suprugom živjeti u Kijev 2002. godine onda sam se upoznala s dvije ukrajinske dizajnerice, sestre Dolec, kod kojih sam prvo vrijeme dolazila kao klijentica i sebi naručivala pojedine komade, a poslije sam s njima surađivala, kod njih volontirala i radila, skoro svaki dan sam bila u tom ateljeu, dosta toga naučila, radila, provela vrijeme tamo'.

Foto: CROPIX

Bolest se dogodila tijekom prve trudnoće, no sve je pod kontrolom

Otad je već puno prošlo i Monika se u međuvremenu iskristalizirala kao jedna od omiljenih dizajnerica hrvatskih dama. Bilježi i sjajne suradnje s poznatim ženama - Vlatkom Pokos, Ivom Šarić, Nives Celzijus... Naglašena ženstvenost i romantika estetika su koju gospođa Sablić obožava i njeguje i sama.

I iako je sve u njezinom životu idilično, nikad nije savršeno i uvijek, svakoga - nešto žulja. Monika je tako davnih dana zaradila dijagnozu, probleme sa štitnjačom. Sve je počelo u Kijevu, tijekom trudnoće. ' 'Probleme sa štitnjačom, kao i dijagnozu, sam dobila u Ukrajini tijekom trudnoće. Pijem redovito terapiju, idem na hormone i sada je to u balansu. Ispočetka, dok to nije bilo u balansu, znalo je biti gadno', rekla nam je u intervjuu. Stoga joj savršeno odgovara njezin splitski tempo - koji se sastoji od prirode, šetnjice, odmaranja i kuhanja zdrave hrane.

Foto: CROPIX

Monika Sablić

Goran Sablić

newsletter

Prijavite se na Newsletter