Kako živi omiljena glumica

'Ima dvije kućne pomoćnice, ali uvijek pomaže svim susjedima i nikad nije glumila zvijezdu iako je mogla. Zato ju svi poštujemo'


100posto
02.04.2019.17:00
'Ima dvije kućne pomoćnice, ali uvijek pomaže svim susjedima i nikad nije glumila zvijezdu iako je mogla. Zato ju svi poštujemo'
Cropix

sažeto

Što susjedi kažu o Anici Dobri i kako izgleda njezin svakodnevni život u Beogradu


100posto
02.04.2019.17:00

U posljednjih par godina srpsku glumicu Anicu Dobru obožavamo u ulozi Jagode u seriji "Crno-bijeli svijet". Beograđanka ima 30 godina dugu karijeru iza sebe, a već prvim filmom postala je slavna u cijeloj Jugoslaviji. Za "Već viđeno" dobila je Zlatnu arenu u Puli s tek 24 godine. Uspjeh se samo nastavio. Gledali smo je u "Kako je propao rokenrol", "Balkan Express 2", "Tito i ja", "Crni bombarder"...

Kako je u djetinjstvu s roditeljima živjela u Njemačkoj, tamo je jedno vrijeme i radila pa se pojavljivala u filmovima i serijama kao što su "5 Zimmer, Küche, Bad", u kojem je glumila s oskarovcem Christophom Waltzom.

Svoj privatni život uvijek je uspijevala držati izvan fokusa javnosti.

Zna se da je više od 20 godina u sretnom braku s Miodragom Sovtićem s kojim ima kćer Minu. Ona je također glumica, a s majkom je glumila u predstavi "Hipnoteza jedne ljubavi", a pojavila se i u seriji "Ubice mog oca".

Crno bijeli svijet/HRT

Anica ne voli davati intervjue i općenito pojavljivati se u javnosti ako ne mora i na glasu je kao prizemljena. To dokazuje i priča s Blica, u kojoj su novinari pričali s njezinim susjedima u beogradskoj četvrti Dorćol.

"Anica je došla u zgradu negdje '91. ili '92.godine. Ona i suprug Mića Sovtić su kupili stan i potpuno ga renovirali. Svi smo u zgradi kao jedna duša i svi smo miroljubivi. Anica je divna susjeda. Za sve što treba da se organiziramo u zgradi, ona je prva. Uvijek želi unaprijediti stvari, pomaže novčano i kako god treba. Tako je bilo i kad smo ulazna vrata mijenjali. Svi su dobri, cijela njezina obitelj. Ona je možda i najbolja od svih u kući. Ima veliki stan, pola prvog kata je njihovo", rekao je susjed Miroslav Gavranov za Blic.

Kaže i da se Mina nedavno preselila i sad živi s dečkom. Anica i njezin suprug brinu se za njezinu i njegovu majku, koje često posjećuju, a obje žive izvan grada.

Cropix

"Anica nema vremena piti kavu sa ženama iz zgrade, ali kad su lijepi dana sjedne u dvorište i druži se sa susjedima. Moja žena je voljela s njom popričati o kazalištu. Kad smo u zgradi uvodili grijanje ja sam to radio i išao sam svuda po njihovom stanu. Iznenadio sam se tada koliko je ona jednostavna žena, obučena skroz obično, srdačna i neposredna. Ja sam ju uvijek poštovao jer je ona zaista velika zvijezda. Sve je nas u zgradi tako postupno razoružavala - ispričao je drugi susjed, Miodrag Slavković.

Gospođa Ruška, koja živi u zgradi, kaže kako Anica ima dvije kućne pomoćnice.

"Anđelka kod njih uvijek radi, osim vikendom kada o domaćinstvu glumice brine druga djevojka. Dobra je naša Anica", rekla je Ruška za Blic.

glumica

Anica Dobra

newsletter

Prijavite se na Newsletter