Ne znaš koji je slađi

I mi imamo gole kuhare koji nam izazivaju zazubice, svi su miljenici žena i rijetki su ostali solo


100posto
22.11.2019.12:00
I mi imamo gole kuhare koji nam izazivaju zazubice, svi su miljenici žena i rijetki su ostali solo
Tom Dubravec, Danijel Bertolić, Neja Markičević/Cropix

100posto
22.11.2019.12:00

Bilo je to 1999. godine kad su dva kuhara osvojila svijet i postali megazvijezde. Jamie Oliver dobio je svoj televizijski show i postao globalni fenomen poznat kao Goli kuhar, a Anthony Bourdain u New Yorkeru objavio je sad već kultni članak "Don't Eat Before Reading This" (Nemojte jesti prije nego što ovo pročitate"), nakon kojeg je također dobio televizijske ponude.

Kuhari su već dvadesetak godina ultimativne zvijezde i svi koji su imalo televizični uspjeli su dobiti pristojnu sljedbu.

Kod nas je sve krenulo ozbiljnije kad smo dobili prvi MasterChef 2011. godine, a u kojem su u žiriju bili kritičar i novinar Radovan Marčić te kuhari Tomislav Gretić i Mate Janković. Upravo je on dobio najviše pažnje jer su ga tada predstavljali kao "jednog od najmlađih hrvatskih majstora kuhinje".

Berislava Picek/Cropix

Odmah je dobio i pažnju gledateljica, a sudeći prema njegovom ljubavnom životu, te pažnje mu ne nedostaje ni u stvarnom životu. Poznato je da je bio u vezi s Natalijom Ivanom Bajaj, s kojom ima sina, a šest godina bio je u vezi s ekonomisticom Ivanom Babić iz Zadra. Kratko je vrijeme ljubio glumicu Ornelu Višticu, a nedavno je viđen s misterioznom crvenokosom djevojkom u Zagrebu.

U intervjuu za Gloriju svojedobno je rekao kako mu je od ljepote važnija inteligencija, da u zavođenju ne koristi kuhanje, ali koristi crni humor te da vjeruje u prijateljstvo nakon ljubavi.

Mati se u drugoj sezoni MasterChefa pridružio istarski kuhar Dino Galvagno, koji je odmah postao miljenik žena. Rođen u Njemačkoj, već godinama živi i radi u Hrvatskoj, a osim kulinarskog umijeća i strogoće, i njegov je ljubavni život neko vrijeme bio u centru pozornosti.

Naime, priznao je kako je suprugu Snježanu, s kojom ima dvije kćeri, ostavio jer se zaljubio u Katju Usenik, svojedobno stanarku Big Brothera. Ona je radila kod njega u restoranu, a onda se rodila ljubav.

Neja Markičević/Cropix

"Katja je pomagala pri radovima u mom restoranu. Čistila je i brisala prašinu, a kad je jedan dan oprala WC školjku koju su svi radnici koristili, porasla mi je u očima... Gurala me od sebe; govorila mi da sam prgav, antipatičan, nikakav, oženjen, da imam djecu... Bio sam uporan. Ne znam zašto sam bio uporan, jer to nije moj stil. Ako sam se oko neke cure potrudio, onda je to Katja", izjavio je kasnije.

Međutim, nije potrajalo pa su se na ružan način rastali. Kasnije je bio u vezi s fitness instruktoricom, a nakon svega toga odlučio je da ga svjetla reflektora više ne zanimaju pa se povukao iz medija.

U kulinarskom showu "Tri, dva, jedan - kuhaj!" proslavio se Ivan Pažanin. Splićanin je zaludio žene diljem Hrvatske, ali još nije pronašao onu pravu. Dugo je bio u vezi sa Solinjankom Andreom Koprčinom, ali su prekinuli prošle godine i otad je solo.

Nedavno je uredio svoj momački stan u Splitu, u kojem provodi veći dio godine, osim kad ima poslovnih obaveza u Zagrebu.

Goran Mehkek/Cropix

"Nisam još razmišljao o selidbi u Zagreb, ali nikad se ne zna, svako vrijeme nosi svoje, no zasad mi je ovako jako dobro. Vodim restoran u Splitu, a televizijski dio odrađujem u Zagrebu. Ljeti sam u Dalmaciji, zimi u metropoli i vjerujem da je to ono što bi većina Hrvata voljela", rekao je za Tportal.

A prije Ivana Pažanina i njegovih polunagih fotki na Instagramu, za Hrvatice je postojao samo jedan goli kuhar - David Skoko.

I on je bio član žirija MasterChefa, a odnedavno je prvi Hrvat koji ima svoju emisiju na kanalu 24Kitchen.

Puljanin je osvojio žene savršeno isklesanim tijelom ukrašenim tetovažama, a otkrio je i kako su mu strast motocikli. Zgodni chef u sretnom je braku te ima dvije kćeri, a posvećen je svom restoranu Batelina. Skoko uopće nije htio ni trebao postati kuhar - školovao se za stolara, ali je igrom slučaja preuzeo obiteljsku konobu u Puli.

Danijel Bertolić/Cropix

Proslavio se nakon što ga je posjetio upravo Anthony Bourdain te pohvalio njegova riblja jela u emisiji "Parts Unknown".

Nedavno je za Gloriju otkrio kako je prije tri godine pretrpio infarkt zbog velike količine stresa, ali je sad, srećom, sve u redu i nastavlja raditi i u restoranu i na televizijskim projektima.

Vrhunac popularnosti kod nas su već doživjeli burgeri, a prošle godine jedan se čovjek istaknuo upravo u spravljanju omiljenog jela. Ivan Zidar na Zagreb Burger Festu osvojio je nagradu za svoj Mason burger, a nedavno je sa suprugom predstavio i dizajnerski koncept solane za stol. Zidar je Istrijan koji je radio kao grafički dizajner, ali je cijeli život obožavao kuhanje pa je odlučio obrazovati se u francuskom Lyonu u školi Paula Bocusea.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mason Burgers & Stuff (@mason_burgers_and_stuff) on Jan 12, 2018 at 3:26am PST

Nakon povratka, s Davidom Skokom radio je na "Jezikovoj juhi", a onda otvorio svoj street food bar u Puli.

Zgodni Ivan nastavlja proširivati ponudu burgera i kaže da se uvijek vraća domaćim, tradicionalnim receptima i namirnicama, a san mu je imati "food to table" restoran, u kojem će gostima posluživati namirnice koje je sam uzgojio u vrtu.

Mate Janković

Ivan Pažanin

chef kuhinje

Ivan Zidar

kuhari

Dino Galvagno

David Skoko

newsletter

Prijavite se na Newsletter