Kako je omiljena komedija zapravo trebala završiti?

'Htjeli su je vidjeti mrtvu, nisu mogli razumjeti njezine motive'


Mirjana Filipović
06.04.2017.09:10
'Htjeli su je vidjeti mrtvu, nisu mogli razumjeti njezine motive'
Profimedia

sažeto

Slijedi sezona vjenčanja, a u lipnju i 20. obljetnica filma 'Moj dečko se ženi'


Mirjana Filipović
06.04.2017.09:10

Holivudska je to diva koja je na tronu otkako se proslavila u 'Zgodnoj ženi'. Julia Roberts (49) zadnjih godina uspješno balansira između privatnog i poslovnog života. Sa suprugom Dannyjem Moderom odgaja troje djece, a trenutačno promovira i film 'Smurfs: The Lost Village' u kojem je posudila glas jednom od likova.

Iako je veseli rad na novim projektima, kako je rekla, djeci će kad odrastu rado pokazivati i svoje uratke s početka karijere.

- Jedva čekam kad ću s njima pogledati film 'Moj dečko se ženi'. To će biti slatko. Mislim da će biti zadovoljne kad vide kako sam provela svoje dvadesete i tridesete - kaže glumica.

via GIPHY

A upravo spomenuti film, ove godine slavi 20 godina otkako se pojavio u kinima.

P.J. Hogan, redatelj filma, prisjetio se dana kad je film nastajao. Naime, prva verzija kraja ove romantične komedije imala je sretan kraj za Juliju Roberts, to jest njezin lik Julianne Potter. U originalnom scenariju, nakon što joj ne uspije da zavede svog najboljeg prijatelja Michaela, Julianne upoznaje novog muškarca kojeg je trebao utjeloviti John Corbett poznat po ulozi u seriji 'Seks i grad'. No testna publika ovom idejom nimalo nije bila zadovoljna.

- Htjeli su Julianne vidjeti mrtvu. Nisu mogli razumjeti njezin motive - prisjetio se redatelj.

via GIPHY

Nakon reakcije gledatelja koji su prvi imali priliku vidjeti film, kraj je ponovno snimljen.

- Iz produkcijske tvrtke TriStar Pictures bili su nervozni zbog preokreta. Nikako nisu mogli prihvatiti da radimo film s Juliom Roberts, a da će ljubimica Amerike završiti sama i nesretna - prisjeća se redatelj.

Film završi svadbenom proslavom Michaela O'Neala i Kimberly, a dok sjedi sama, Julianne iznenadi njezin gay prijatelj George koji se kroz cijeli film pretvarao da je njezin zaručnik.

- Prizor gdje njih dvoje plešu bio je dovoljan da publika Julianne oprosti sve što je radila ranije. Tih zadnjih pet minuta učinile su da film uspije - zaključio je redatelj.

Inače, Sarah Jessica Parker odbila je ulogu Julianne zbog uloge Carrie u 'Seksu i gradu'. Film je osvojio 11 filmskih nagrada i 14 nominacija, uključujući nominacije za Zlatni globus u kategoriji najbolja komedija, nominacija za najbolju glazbu za Oscara, a Rupert Everett i Julia Robert bili su nominirani za najbolje glumce.

via GIPHY

film

glumica

Julia Roberts

Moj dečko se ženi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter