Upali u probleme

Holivudski glumac u privatnom avionu s nasljednikom koji je uhićen jer je prevozio 1,3 milijuna dolara vrijedan kanabis


Ines Madunić
14.05.2019.13:45
Holivudski glumac u privatnom avionu s nasljednikom koji je uhićen jer je prevozio 1,3 milijuna dolara vrijedan kanabis
Profimedia

sažeto

Jonathan Rhys Meyers s obitelji je bio u avionu prepunom droge koji je sletio na karipski otok


Ines Madunić
14.05.2019.13:45

Grčki nasljednik Alki David i njegov poslovni partner, milijunaš Chase Ergen uhićeni su na karipskom otočju nakon što je u njihovom privatnom avionu pronađena veća količina kanabisa. Lokalne vlasti procijenile su kako se radi o 1,3 milijuna dolara vrijednim biljkama konoplje. Navodno ih je bilo 5000 komada.

S njima su u avionu bili i irski glumac Jonathan Rhys Meyers sa suprugom i njezinom majkom. Iako oni nisu uhićeni, detaljno su ispitani i pregledani. Glumac s holivudskom karijerom prijatelj je Alkija Davida, Grka koji je nasljednik očeva bogatstva koji godinama opskrbljuje najveće svjetske multinacionalne kompanije, a i sam se prihvatio novog biznisa.

Naime, Alki se bavi filmskom produkcijom, ima manekensku agenciju, streaming servis, ali i proizvodnjom ulja od kanabisa. Ukupno bogatstvo njegove obitelji procjenjuje na 1,7 milijardi dolara.

Profimedia

Upravo to ga je uvalilo u probleme na otočju Sveti Kristofer i Nevis. U svom su privatnom avionu on i ekipa prevozili 5000 biljaka kanabisa, što je protuzakonito, za razliku od posjedovanja samo sjemenki te biljke.

Optužen je za namjeru opskrbljivanja, posjedovanja kontroliran ih droga i uvoz kontroliranih droga u državu te je pušten uz jamčevinu od 30.000 dolara. 

Njegov je poslovni partner zadržan u pritvoru jer su kod njega pronašli ketamin, a za koji on tvrdi da mu je lijek jer boluje od bipolarnog poremećaja.

Inače, u Svetom Kristoferu i Nevisu uskoro će biti dozvoljeno posjedovanje i konzumiranje marihuane za medicinske, religijske i rekreacijske svrhe.

Profimedia

"Mi radimo na tome da otočje zauzme poziciju u najbrže rastućem biznisu na svijetu - proizvodnji CBD konoplje. Želimo raditi s vladom, bankama, sudovima i poslovnim sektorom kako bismo stvorili tisuće poslova i poboljšali život lokalnog stanovništva", stoji u njihovoj službenoj izjavi, a ističu i da uskoro imaju sastanak s premijerom države.

Jonathan Rhys Meyers i njegova obitelj nisu komentirali uhićenje prijatelja i sudeći prema njihovim društvenim mrežama, uživaju u odmoru na Karibima.

glumac

Marihuana

uzgoj marihuane

ulje kanabisa

Jonahan Rhys Meyers

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter