Sve je moguće

Hoće li Camilla ipak postati kraljica kad Charles zauzme tron?


Ines Madunić
10.03.2018.19:30
Hoće li Camilla ipak postati kraljica kad Charles zauzme tron?
Getty Images

sažeto

Spekulacije su se ponovno pokrenule oko titule supruge budućeg britanskog kralja


Ines Madunić
10.03.2018.19:30

Prošle godine u istraživanju javnog mnijenja dvije trećine Britanaca reklo je kako vojvotkinja Camilla (70) ne bi trebala imati titulu kraljice kad princ Charles (69) postane kralj. Iz kraljevske obitelji već su ranije objavili kako će Camilla dobiti titulu "princeze pratiteljice", a ne kraljice.

Charles će tron zauzeti nakon smrti svoje majke Elizabete II, ali ponovno su se pojavile spekulacije oko toga hoće li Camilla ipak dobiti najvišu titulu.

Naime, na službenim stranicama Buckinghamske palače i Clarence Housea iz Camilline biografije nestala je informacija da će u slučaju Charlesovog preuzimanja trona ona imati titulu princeze pratiteljice. Iz dijela s često postavljenim pitanjima također je maknuto ono u kojem palača odgovara koja će biti njezina titula. Iz kraljevske obitelji brane se kako je to zato što su procijenili da "javnost više ne zanima to pitanje jer svi već znaju odgovor".

No, znamo i da su se Camilla i Charles godinama borili kako bi javnost prihvatila njihovu vezu. Vojvotkinja je osvojila Britance svojim smislom za humor i predanim radom na ozbiljnim problemima, kao što je obiteljsko nasilje te danas puno više pučana ima dobro mišljenje o njoj.

No, titula kraljice ipak im je malo previše jer mnogi još uvijek ne mogu prijeći preko činjenice da je Charles varao pokojnu princezu Dianu s njom, zbog čega su se rastali.

S druge strane, kad su princa Charlesa prije nekoliko godina pitali hoće li Camilla biti kraljica, on je odgovorio: "Vidjet ćemo, zar ne? Moglo bi se dogoditi", dok je ona na isto rekla: "Nikad ne znaš."

kraljevska obitelj

princ Charles

Camilla Parker Bowles

kraljica

vojvotkinja Camilla

kralj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter