Nove izvedbe

Hit predstava 'Huddersfield' vraća se na kazališne daske ZKM-a


100posto
23.04.2019.16:00
Hit predstava 'Huddersfield' vraća se na kazališne daske ZKM-a
Marko Ercegović/ZKM

sažeto

Predstavu ZKM-a možete pogledati 3., 4. i 5. svibnja


100posto
23.04.2019.16:00

ZKM-ov hit "Huddersfield", predstava koja je dobila sjajne kritike kazališnih kritičara, nakon dulje pauze vraća se na scenu ZKM-a.

"Huddersfield" Uglješe Šajtinca u režiji Renea Medvešeka i adaptaciji Tomislava Zajca možete pogledati 3., 4. i 5. svibnja 2019.

Predstava ostaje na našem repertoaru u sjećanje na preminulog glumca Roberta Budaka.

Glumačkoj postavi "Huddersfielda" pridružio se glumac Bernard Tomić.

Marko Ercegović/ZKM

Priča o tisućama mladih koji danas svakodnevno odlaze neznano kamo ne želeći se ni osvrnuti za sobom, a oni koji ostaju žive život stalnog razočaranja i nezadovoljstva. Uglješa Šajtinac jedan je od najvažnijih suvremenih srbijanskih dramskih pisaca, dobitnik Europske nagrade za književnost 2014. te Sterijine nagrade 2005. za dramu "Huddersfield".

Zagrebačka verzija "Huddersfielda" donosi duhovitu i veoma potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvero prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali je izgubio osjećaj identiteta i orijentacije, drugi koji su ostali vezani za stari kraj izgubili su sve ostalo.

Glume: Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini, Filip Nola.

Iz kritika:

"Nenarušena koncentracija generacije mobitela rijetkost je u suvremenom teatru i zasigurno govori u prilog ne samo ciljanoj publici izvedbe nego svjedoči i o intenzitetu same predstave, zaokupljene iskustvom odrastanja." (Nataša Govedić, Novi list)

"Zagrebačko kazalište mladih produciralo je novu hit-predstavu melankolična i dramskog predznaka. 'Huddersfield' redatelja Renea Medvešeka privući će publiku, zagrebačku i festivalsku, onako kako ih je privukla 'Črna mati zemla' (…) oživljuju duh vremena, razočaranje koje osjećaju sve generacije današnjih naših, u ovome slučaju, kazališnih posjetitelja." (Tomislav Čadež, Jutarnji list)

kultura

kazalište

kazališna predstava

ZKM

Huddersfield

newsletter

Prijavite se na Newsletter