Hoće li se povijest ponoviti? Britanija mrzi Meghan Markle

Harryjev imidž krajnje je narušen nezapamćenim potezom njegove supruge! Hoće li i ova Amerikanka uzdrmati kraljevsku obitelj kao što je to svojedno činila fatalna ljubavnica?


100posto
04.10.2019.13:05
Harryjev imidž krajnje je narušen nezapamćenim potezom njegove supruge! Hoće li i ova Amerikanka uzdrmati kraljevsku obitelj kao što je to svojedno činila fatalna ljubavnica?
Foto: Profimedia

sažeto

Meghan Markle krajnje je nepopularna u britanskoj javnosti, a pogotovo u njihovim medijima. Tužila je poznati tabloid i time napravila nezapamćen potez


100posto
04.10.2019.13:05

Meghan Markle sve je problematičnija u očima brojnih Britanaca. A najnovija informacija koja je o njoj izašla, neće joj podignuti popularnost. Naime, maneken i nekadašnji glumac u filmovima za odrasle, Simon Rex, otkrio je da je izlazio svojedobno s Vojvotkinjom od Sussexa. U intervjuu je otkrio da su se rijetko viđali, da ga je Meghan odbila zbog zadaha. 'Poljubio sam je, a ona me odgurnula. To je bilo vrlo neugodno. Rekla je nešto poput: 'O Bože, bijeli luk'. Bio sam tako glup, nasmijao sam se. Nije bila bezobrazna niti ništa slično tome, bila je samo vrlo iskrena', objasnio je Rex.

Markle je navodno odbila s njim ići na drugi spoj kada je saznala za njegovu prošlost u industriji za odrasle. Benigni holivudski intervju uštogljenim Britancima mogao bi ponovno loše sjesti, kao što im puno toga oko Meghan strašno smeta. Zamjera joj se sve, od obiteljske situacije do obnove luksuznog doma i duljine suknji te načina na koji drži dijete. Neki je mediji toliko brutalno prozivaju da su se nakon svega Meghan i Harry odlučili podići privatnu tužbu protiv jako čitanog tabloida.

Profimedia

Objavili njezinu privatnu korespondenciju, a ona uzvratila tužbom!

Naime, Daily Mail objavio je pismo koje je Meghan napisala svom ocu. Radilo se o privatnoj korespondenciji pa se nakon toga bivša glumica odlučila na privatnu tužbu protiv tabloida, a oglasio se službenim putem i njezin suprug princ Harry. 'Vidio sam što se događa kad se one koje volim pretvara u robu do te mjere da ih je nemoguće vidjeti i odnositi se prema njima kao prema stvarnim ljudima. Dođe trenutak kad se jedino možemo suprotstaviti takvom ponašanju jer uništava ljude i živote. To je, jednostavno rečeno, zlostavljanje koje zastrašuje i ušutkava ljude. Svi znamo da je to neprihvatljivo na bilo kojoj razini. Nećemo i ne možemo vjerovati u svijet u kojem nema odgovornosti za takve stvari', rekao je između ostalog Harry.

Harryju je dozlogrdilo, ponaša se onako kako se nikada nije ponio

Vrlo se rijetko ovo događa u tamošnjoj kraljevskoj obitelji pa je vrlo jasno da je Meghan britanski tisak već dozlogrdio. Nikako da im ugodi do kraja. Vrlo brzo je i na ovo pismo odgovor imao Piers Morgan - kolumnist, novinar i bivši urednik koji tvrdi da su za cijelu situaciju Meghan i Harry krivi sami. 'Ovo mi se čini kao još jedan katastrofalan PR neuspjeh kraljevskog para, onaj koji je upropastio sav dobar posao kako bi popravili narušeni imidž nakon dugog razdoblja kritiziranja. I da budemo brutalno iskreni: za većinu loših kritika su si sami krivi. Ne možete natjerati javnost da plati 2,4 milijuna funti za obnovu vašeg luksuznog i besplatnog doma, a zatim odbijate da vas fotografiraju na Wimbledonu. Ne možete priređivati pola milijuna dolara vrijednu zabavu darivanja djeteta u New Yorku, a zatim na Twitteru pričati o suzbijanju siromaštva. Ne možete uživati u svjetskoj slavi zbog kraljevskog vjenčanja, a zatim odbiti podijeliti osnovne detalje ili fotografije svog djeteta. To nije način na koji se ponaša kraljevska obitelj', napisao je Morgan i tako apostrofirao samo dio stvari koji se zamjeravaju paru, a poglavito Meghan.

Getty Images

Dok ona nije ušla u Harryjev život, princ je imao besprijekoran imidž u javnosti. Supruga mu je na kraju naštetila više negoli pijančevanje u javnosti ili nacistička odora na proslavi rođendana. Javnost ga je oduvijek percipirala kao buntovnika, ali onog koji se vremenom razvio u humanog i šarmantnog muškarca. Odradio je vojsku, posvećen je humanitarnom radu, prema medijima uvijek bio fin i odmjeren. Činjenica da je da je tek sada, kada su u pitanju njegovi najmiliji, gubi kontrolu.

Hoće li ga žena koštati reputacije i statusa u njegovom narodu?

Postavlja se pitanje hoće li ga Meghan koštati, ako ničega, onda njegove sjajne reputacije? Kraljevska obitelj već je imala slični scenarij, razvedena Amerikanka koštala je Edwarda VIII. same krune. Harryju se to ne može dogoditi, no u puno toga povijest kao da se ponavlja.

Kada se kralj Edward VIII. zbog voljene žene 1936. godine odrekao prijestolja, svijet je bio u šoku. Bio je to neviđeni skandal u britanskoj javnosti. Wallis Simpson tada je bila 40-godišnja Amerikanka s dva razvoda iza sebe. Njenim venama nije tekla plava krv. Drugi brak, onaj s imućnim industrijalcem Ernestom Aldrichom Simpsonom doveo ju je do života u Londonu i tamošnjih visokih krugova.

Wikipedia

Iako je bila udata, kada je upoznala Edwarda počela je intenzivnu ljubavnu aferu koja je trajala dvije godine. Kada se odlučio oženiti njome, nije dobio podršku Anglikanske crkve pa je u konačnici Edward abdicirao. U jeku tog skandala par je krstario hrvatskom obalom, a po povratku se kralj povukao i odabrao ljubav.

Vjenčali su se bez prisustva kraljevske obitelji, a ostali u lošim odnosima s njima, pa tako i s kraljicom Elizabethom II. Ipak, imali su status neprikosnovenih celebrityja, a u njihovoj vili u Parizu okupljala se društvena krema tog vremena. Kada se Edward razbolio i preminuo 1972. godine, Wallis se povukla iz javnosti i u konačnici preminula usamljena i nesretna.

Meghan Markle

princ Harry

Wallis Simpson

newsletter

Prijavite se na Newsletter