Iz prijateljstva u vezu

Godinama su se poznavali, ali u jednom se trenutku sve promijenilo: Mara i Nikša zaljubili su dok su zajedno radili izložbu, a Nina i Filip ništa ne otkrivaju o svojoj ljubavi


100posto
05.08.2019.19:00
Godinama su se poznavali, ali u jednom se trenutku sve promijenilo: Mara i Nikša zaljubili su dok su zajedno radili izložbu, a Nina i Filip ništa ne otkrivaju o svojoj ljubavi
Sandra Šimunović, Goran Mehkek/Cropix

sažeto

Mnogi slavni parovi na našoj sceni počeli su kao prijatelji, a onda su se zaljubili


100posto
05.08.2019.19:00

Ljubav ne pita, toga smo svi svjesni, no nakon godina traženja one prave osobe dogodi se da je taj netko savršen za nas bio ovdje cijelo vrijeme. Ljubav koja se rađa iz prijateljstva, mnogi će se složiti, često je najčvršća jer je sagrađena na kvalitetnim temeljima, a to se upravo dogodilo nekim našim slavnim parovima.

Mnogi su se iznenadili kad su objavljene prve fotografije glumačkog para Nine Violić i Filipa Šovagovića. Snimljeni su u centru Zagreba kako se ljube i hodaju zagrljeni. Oboje su se u ljubavi već razočarali, a njihov spoj, mnogi su odmah komentirali, izgleda poprilično savršeno.

Nina je iz veze s Tvrtkom Jurićem dobila kćer Rozu, a imala je i kraću vezu s beogradskim glumcem Milanom Marićem. Glumica se posvetila karijeri, a osim hvaljenih uloga u zagrebačkom HNK, ozbiljnije se počela baviti režijom pa je tako ove godine snimila svoj prvi dugometražni film.

Negdje u to vrijeme doznalo se kako je u vezi s kolegom Šovagovićem te da to traje otprilike tri mjeseca.

Goran Mehkek/Cropix

Šovagović iza sebe ima brak s liječnicom Ružom Grizelj iz kojeg također ima kćer.

Nijedno od njih dvoje nije dosad komentiralo svoju vezu, a čini se da ni ne planiraju, no više se ni ne skrivaju. Pojavljuju se na košarkaškim utakmicama i drugim javnim događajima.

Kako se kreću u sličnim krugovima, njih se dvoje poznaju godinama i bili su dobri prijatelji, a u jednom trenutku dogodila se ljubav.

Slično je bilo s Marom Bratoš i Nikšom Kušeljom. Fotografkinja i glumac znaju se još iz rodnog Dubrovnika, kretali su se u sličnim, umjetničkim krugovima.

"Nikšu sam poznavala iz Dubrovnika, te s hodnika Dramske akademije, gdje sam ja pohađala kameru, a on glumu. Ali nismo se družili. No kada je Nikša ostvario velik uspjeh s filmom Branka Ivande 'Konjanik', rečeno mi je da ga trebam snimiti za Cosmopolitan. Tu smo se malo bolje upoznali, no ne mogu reći da je već tada zaiskrilo među nama. Život očito posloži stvari u vrijeme kada smo spremni za to", rekla je fotografkinja.

Sandra Šimunović/Cropix

Bilo je to 2003. godine, postali su prijatelji, a da postoji nešto više shvatili su prije šest godina, kad su počeli raditi na zajedničkom projektu "Ulica s imenom grada". Nakon četiri godine veze postali su roditelji, Mara je prije dvije godine rodila djevojčicu Pavlu.

Još jedan glumački par svoju vezu nikad nije potvrdio ni demantirao, no nakon što su više puta viđeni kako zagrljeni šetaju gradom, nijedan komentar više nije bio potreban. Radi se o Mariji Škaričić i Goranu Navojcu.

Također su se poznavali godinama, surađivali na nekoliko projekata, a tako je vjerojatno i zaiskrilo između njih dvoje.

Ne znamo kad i kako jer, kako smo spomenuli, nikad nisu komentirali svoju vezu. Kad su se prije tri godine pojavili zajedno na otvorenju izložbe u Dubrovniku, Navojca su pitali što kaže na šuškanja da su zajedno, odgovorio je kako "nema ništa protiv dobrog šuškanja".

Darko Tomaš/Cropix

"Goran i ja smo, još otkako sam studirala s njegovim bratom Bojanom i tako ga upoznala, u različitim vezama – poslovnim, prijateljskim, neprijateljskim, telefonskim, političkim... Uglavnom, sve skupa – bez veze", rekla je Škaričić. I to je bilo to.

U međuvremenu, povremeno ih fotografi "uhvate" na špici u šetnji, a Marija se zbližila i s Goranovim sinom Grgurom, kojeg glumac ima iz braka s plesačicom i koreografkinjom Larisom Lipovac. Njih dvoje razveli su se nakon šest godina, a ostali su u prijateljskim odnosima, dok je Marija šest godina bila u vezi s redateljem Hrvojem Hribarom.

Jedan od vjerojatno najzaljubljenijih parova na sceni su Milica i Damir Urban. Njih dvoje upoznali su se slučajno, a kako je on bio u braku, prvo su bili prijatelji. Također, on je 12 godina stariji od nje i nisu mislili da će završiti zajedno.

"Da mi je netko tada rekao da ću se zaljubiti u Milicu, slatko bih se nasmijao i odmahnuo rukom. Ona je u to vrijeme imala dečka, a ja sam bio u braku. Jedino što sam si dopuštao, kad bismo se sreli na Korzu, bili su odlasci na kavu i prijateljski razgovori", rekao je svojedobno Urban.

Tad je bio u braku s Goranom Milojević, s kojom je u vezi bio od srednje škole. Imaju sina Malika.

"Zaljubio sam se u nju jer je pametna, optimistična i uporna djevojka. Privukla me prvenstveno unutarnjom ljepotom i neiskvarenošću. Iznenadilo me što nikada nije zapalila cigaretu, ne pije, niti se drogira. Na mene djeluje pozitivno, daje mi snagu i inspiraciju za sve što radim. Ujutro mi kuha kavu, spravlja ručak, uči za ispite i pomaže mi oko organizacije posla", rekao je Urban.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Kad su započeli vezu, suočili su se s puno predrasuda. On još nije bio službeno razveden, a i mnogima je zasmetala razlika od 12 godina među njima. Naučili su se nositi sa svime, a danas su ponosni roditelji Istoka Zole te osim ljubavnog, imaju i poslovno-partnerski odnos.

Jelena Veljača i Dražen Čuček zaljubili su se kad su radili na predstavi "Prava stvar". Jeleni je to bio povratak u glumačke vode, jer se neko vrijeme bila posvetila produkciji i pisanju scenarija, a intenzivne probe i 30 uzastopno odigranih predstava zbližilo ih je.

Darko Tomaš/Cropix

U predstavi u "Maloj sceni" glumili su ljubavni par, počeli su se tako družiti i nakon svega, a onda su postali ljubavni par u stvarnom životu. Brzo su počeli živjeti zajedno, tajno su se vjenčali nakon godinu dana veze, a ubrzo je došla i njihova kćer Lena. Međutim, nakon tri godine braka odlučili su se rastati.

Iako više nisu zajedno, u jako su dobrim odnosima upravo zbog kćeri pa ih se često može vidjeti u zajedničkim šetnjama, izlascima, a i na društvenim mrežama objavljuju zajedničke fotografije. Oni su dokazali kako se iz prijateljstva može doći u ljubav, ali i bezbolno vratiti natrag.

ljubavna veza

ljubavni par

prijatelji

Jelena Veljača

Damir Urban

Goran Navojec

Dražen ČUček

Nina Violić

Filip Šovagović

Mara bratoš

Marija Škaričić

Nikša Kušelj

Milica Czerny Urban

newsletter

Prijavite se na Newsletter