foto: Kako su se snimale 'Bitange i princeze'

Godinama smo čekali humorističnu seriju koja je stvarno smiješna, a svaki domaći celeb htio se pojaviti u hrvatskim 'Prijateljima'


Ines Madunić
20.11.2018.14:00
Godinama smo čekali humorističnu seriju koja je stvarno smiješna, a svaki domaći celeb htio se pojaviti u hrvatskim 'Prijateljima'
Goran Mehkek/Cropix

sažeto

Od 2005. do 2010. godine na HRT-u se prikazivala serija "Bitange i princeze", a mi smo pronašli super fotke sa snimanja


Ines Madunić
20.11.2018.14:00

Otpočetka su ih nazivali "hrvatskim 'Prijateljima'", a sitcom "Bitange i princeze" i danas je jedna od najboljih domaćih humorističnih serija. Autor i redatelj sitcoma je bio Goran Kulenović, a glavne su likove glumili Rene Bitorajac, Nataša Dangubić, Mila Elegović, Tarik Filipović i Hrvoje Kečkeš.

Dragan Matić/Cropix

Iako su mnogi očekivali da ćemo opet dobiti jednu od dosadnih humorističnih serija, "Bitange i princeze" vrlo brzo su se pokazale kako jedna od najzanimljivih i zaista zabavnih serija. Konačno smo imali smiješan sitcom.

Među stalnim sporednim glumcima bili su tu pokojni Predrag Vušević Pređa, koji je glumio sposobnog Gazdu, vlasnika videoteke, a onda i marketinške agencije, Dražen Čuček koji je utjelovio konobar Armanda te Saša Erotoman, kojeg je glumio Mile Kekin. No, u 108 epizoda od 2005. do 2010. godine, koliko se serija prikazivala na HRT-u, puno se domaćih celebrityja pojavilo u "Bitangama".

Davor Pongračić/Cropix

U arhivskim fotkama pronašli smo one sa snimanja prve sezone. U njoj su među najzabavnijim gostima bili pjevačice Indira Vladić i Nina Badrić te voditelji Duško Ćurlić i Domagoj Novokmet.

Nakon uspjeha prve sezone celebovi kao da su čekali u redu da se pojave u seriji. Srećom, autori su imali dovoljno mašte da njihova gostovanja imaju smisla i uspiju nas nasmijati.

Tomislav Serdar/Cropix

Tako se u drugoj sezoni pojavljuju Davor Gobac, Toni Cetinski koji glumi samoga sebe, baš kao i Mirko Miočić, a prvi put se pojavila i Nikolina Pišek kao Glorija, koja je imala još kasnijih gostovanja u seriji.

Treća sezona imala je Krunoslava Kiću Slabinca koji je također "glumio" sam sebe, Zoran Šprajc bio je spiker, a Maja Sever novinarka, a sve se više domaćih glumaca također pojavljivalo u seriji iz godine u godine.

Tomislav Serdar/Cropix

Alka Vuica bila je, jasno, Alka Vuica u četvrtoj sezoni, baš kao što je Josipa Lisac bila Josipa Lisac, a malenu je ulogu imao boksač Željko Mavrović. Zoran Vakula pojavio se kao prognostičar.

U posljednjoj sezoni manekenke i misice Maja Cvjetković i Aleksandra Grdić bile su "posvuduše", a vidjeli smo i Massima Savića.

Robert Belošević/Cropix

"Bitange i princeze" donijeli su nam i neke fore koje se i danas koriste u svakodnevnom razgovoru, kao što su Kazina "Budimo realni" ili Robijevo "Dva metra od mene", a možemo se samo nadati da ćemo uskoro dobiti još jednu takvu seriju zbog koje ćemo vjerovati u hrvatski humor.

tv serija

Tarik Filipović

sitcom

Rene Bitorajac

Mila Elegović

Hrvoje Kečkeš

Bitange i princeze

Nataša Dangubić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter